Inertia79
Member
- Μηνύματα
- 53
- Likes
- 57
- Επόμενο Ταξίδι
- Βαρσοβία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αυστραλία
Καλημέρα,
Μόλις γύρισα από την Πόλη κ έχω απλά να προτείνω 3 εστιατόρια που φάγαμε πολύ πολύ καλά...
Το ένα είναι το Doga Balik (στον πάνω όροφο του Zurich Hotel) στο Τσιχάνγκιρ. Εκεί φάγαμε κλασικά μεζέδες με θαλασσινά και πολύ καλοφτιαγμένα χόρτα. Για κυρίως μοιραστήκαμε 3 γυναίκες λαβράκι ποσέ με υπέροχη αραιή σάλτσα με κρεμμυδάκια, πατάτες ... άλλο να το λέω, κι άλλο να το τρως.
Για το άλλο περάσαμε στην ασιατική πλευρά, συγκεκριμένα στο Καντίκιοϋ (παλιά Χαλκηδόνα). Το εστιατόριο είναι το Ciya Sofrasi (υπάρχει κι άλλο απέναντι με φοβερά κεμπάπ που φάγαμε την επομένη). Για να πας μπαίνεις σε μια κλειστή αγορά δίπλα σε ένα μικρό τζαμί (περίπου 300 μέτρα από την αποβάθρα).
Εκεί έχει παραδοσιακές συνταγές αλλά απευθύνεται σε καλοφαγάδες. Μην περιμένετε κλασικά πιάτα, και μην το τολμήσετε αν δεν είστε ανοιχτοί σε νέες γεύσεις. Εγώ τρελάθηκα με τις σούπες του και με ένα πιάτο που έχει αρνάκι, πατάτες, ροδάκινο, κάστανα και σαφράν.
Τα γλυκά του επίσης εξαιρετικά όπως και τα κεράσματά τους (σερμπέτια και τσάι από...ρίγανη)
Φεύγοντας, βγείτε από την αγορά επιλέγοντας το πρώτο στενό που βγάζει στον κεντρικό δρόμο και θα δείτε το ζαχαροπλαστείο Baylan. Αν έχετε τα κουράγια, πάρτε ένα παγωτό Kup Griye: παγωτό, καραμέλα γάλακτος, αμύγδαλα και τραγανό μπισκότο.
Το τρίτο εστιατόριο είναι πίσω από το Galatasaray Lisesi. Στρίβετε από Ίστικλαλ και κατεβαίνετε μέχρι να βρείτε την Hairiye. Λέγεται Cezayir και είναι πολύ καλαίσθητο. Επίσης μπορείτε να πάτε για καφέ ή ποτό σε έναν από τους 4 χώρους του.
Το καλοκαίρι, έχει υπέροχη αυλή.
Κατά τ' άλλα, για φτηνό φαγητό προτιμήστε κλασικό κουμπίρ, κιοφτέδες (λατρεύω τον ισλί), wet burgers, ντονέρ κ.λπ. (από τον Bambi).
Μόλις γύρισα από την Πόλη κ έχω απλά να προτείνω 3 εστιατόρια που φάγαμε πολύ πολύ καλά...
Το ένα είναι το Doga Balik (στον πάνω όροφο του Zurich Hotel) στο Τσιχάνγκιρ. Εκεί φάγαμε κλασικά μεζέδες με θαλασσινά και πολύ καλοφτιαγμένα χόρτα. Για κυρίως μοιραστήκαμε 3 γυναίκες λαβράκι ποσέ με υπέροχη αραιή σάλτσα με κρεμμυδάκια, πατάτες ... άλλο να το λέω, κι άλλο να το τρως.
Για το άλλο περάσαμε στην ασιατική πλευρά, συγκεκριμένα στο Καντίκιοϋ (παλιά Χαλκηδόνα). Το εστιατόριο είναι το Ciya Sofrasi (υπάρχει κι άλλο απέναντι με φοβερά κεμπάπ που φάγαμε την επομένη). Για να πας μπαίνεις σε μια κλειστή αγορά δίπλα σε ένα μικρό τζαμί (περίπου 300 μέτρα από την αποβάθρα).
Εκεί έχει παραδοσιακές συνταγές αλλά απευθύνεται σε καλοφαγάδες. Μην περιμένετε κλασικά πιάτα, και μην το τολμήσετε αν δεν είστε ανοιχτοί σε νέες γεύσεις. Εγώ τρελάθηκα με τις σούπες του και με ένα πιάτο που έχει αρνάκι, πατάτες, ροδάκινο, κάστανα και σαφράν.
Τα γλυκά του επίσης εξαιρετικά όπως και τα κεράσματά τους (σερμπέτια και τσάι από...ρίγανη)
Φεύγοντας, βγείτε από την αγορά επιλέγοντας το πρώτο στενό που βγάζει στον κεντρικό δρόμο και θα δείτε το ζαχαροπλαστείο Baylan. Αν έχετε τα κουράγια, πάρτε ένα παγωτό Kup Griye: παγωτό, καραμέλα γάλακτος, αμύγδαλα και τραγανό μπισκότο.
Το τρίτο εστιατόριο είναι πίσω από το Galatasaray Lisesi. Στρίβετε από Ίστικλαλ και κατεβαίνετε μέχρι να βρείτε την Hairiye. Λέγεται Cezayir και είναι πολύ καλαίσθητο. Επίσης μπορείτε να πάτε για καφέ ή ποτό σε έναν από τους 4 χώρους του.
Το καλοκαίρι, έχει υπέροχη αυλή.
Κατά τ' άλλα, για φτηνό φαγητό προτιμήστε κλασικό κουμπίρ, κιοφτέδες (λατρεύω τον ισλί), wet burgers, ντονέρ κ.λπ. (από τον Bambi).