• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Κωνσταντινούπολη

greco

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Τα τελευταια χρονια εχω υιοθετησει ενα αλλο συστημα,φροντιζω να μου περισσευουν 30-50 λιρες στο τελος ωστε να τις εχω στο επομενο ταξιδι στην Πολη για τα πρωτα εξοδα.
ΥΓ.Αγαπητη Vegerazaros,εχεις μεγαλη καρδια!Δεν μας ταλεγες αυτα νωριτερα που χασαμε τον υπνο μας απ το κακο μας?:)

Dimitris-D

Member
Καλημέρα σας
Ξέρετε οι πιο ταξιδεμένοι να μας συστήσετε ένα καφέ να αράζουμε και να χαζευουμε τον Βόσπορο ?
Οχι από ταράτσες ή ορόφους κτηρίων αλλά κάπου δίπλα σε παραλία
Κάπου στην περιοχή Beyoglu η Σουλταναχμετ

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλημέρα σας
Ξέρετε οι πιο ταξιδεμένοι να μας συστήσετε ένα καφέ να αράζουμε και να χαζευουμε τον Βόσπορο ?
Οχι από ταράτσες ή ορόφους κτηρίων αλλά κάπου δίπλα σε παραλία
Κάπου στην περιοχή Beyoglu η Σουλταναχμετ
Δίπλα στο κύμα:
- House Cafe στο Ortakoy (προσοχή: είναι καλή αλυσίδα αλλά έχει τσιμπιμένες τιμές)
- To Cafe της Istanbul Modern (αν δεν έχει αράξει κάποιο κρουαζιερόπλοιο μπροστά)
- Από την Istanbul Modern ως το Dolmabahce, μπορείς να περπατήσεις δίπλα στη θάλασσα. Εκεί, υπάρχουν και διάφορα καφέ.
- Κάτω από τη Γέφυρα του Γαλατά, υπάρχουν στη σειρά καφε-εστιατόρια, που είναι πάνω στο κύμα κυριολεκτικά, και προσφέρουν θέα είτε προς τον Κεράτιο είτε προς το Μαρμαρά.

Πιο πάνω:
- Το καφέ/εστιατόριο στο παλάτι του TopKapi
- Τα roof gardens στην Istiklal (360, leb-i-derya κ.α.).
- Τα top floor bars στα ξενοδοχεία - ουρανοξύστες (π.χ. στο Intercontinental).
- Ο πύργος του Γαλατά (ΜΗΝ καθήσετε για φαγητό/καφέ κλπ).

Αυτά για Beyoglou και Σουλταναχμέτ. Αν πάμε και παραπέρα, οι επιλογές αυξάνουν (με κορυφαία το Pier Loti cafe).

greco

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Κατεβειτε στη σταση του τραμ Findikli,εχει αρκετες καντινες με τραπεζακια και το Βοσπορο διπλα.Εναλλακτικα, 10 λεπτα περπατημα απο το Uskudar,στην ασιατικη πλευρα.στην περιοχη Salacak.Αμετρητες μαξιλαρες και λιγα τραπεζακια για αραγμα με τον πυργο του Λεανδρου μπροστα και τα υπεροχα μνημεια απεναντι.Ενδεικνυται και για το ηλιοβασιλεμα.

Dafni

Member
στις παραπάνω προτάσεις να αναφέρω ένα μέρος που έχει ισως την πιο ομορφη θέα....ειναι ένα απλο καφέ(δεν σερβιρουν αλκοολ),έχουν και φαγητο αλλά δεν το έχω δοκιμάσει....βρισκεται κοντα στον πυργο του γαλατα και απο την ταράτσα βλέπεις τον κεράτιο την παλια πολη το βοσπορο και ο πυργος του γαλατά στεκεται διπλα ,σε αποσταση αναπνοής...η ταράτσα μένει ανοιχτή το χειμώνα και εχει σομπες και κουβερτες...οταν βρεχει υπαρχει αιθουσα στον πιο κάτω οροφο με ωραια θέα επισης ,οχι τοσο μαγευτική οσο απο την ταρατσα αλλά και παλι , ειναι ωραια να πιει κανεις κι εκει ενα τσαι και να βλέπει την Πολη να διαγράφεται μεσα απο την ομιχλη και τη συννεφιά ....
(ανεβαινεις μεχρι καποιον οροφο με ασανσερ και μετα κανα δυο οροφους με τα ποδια)
http://www.galatakonakcafe.com/
http://www.tripadvisor.com.gr/Resta...11302-Reviews-Galata_Konak_Cafe-Istanbul.html

greco

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Aκριβως κατω απ το καφε-εστιατοριο του Τοπκαπι και μεσα στο παρκο Guhlhane υπαρχει μια τσαγερι που απλωνεται σε πολλαπλα επιπεδα κι εχει πολυ ωραια θεα.Ειναι το Set ustu cay bahcesi,ο χωρος ειναι υπαιθριος.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
- Από την Istanbul Modern ως το Dolmabahce, μπορείς να περπατήσεις δίπλα στη θάλασσα. Εκεί, υπάρχουν και διάφορα καφέ.
Κατεβειτε στη σταση του τραμ Findikli,εχει αρκετες καντινες με τραπεζακια και το Βοσπορο διπλα.
Το ίδιο λέμε.

Εναλλακτικα, 10 λεπτα περπατημα απο το Uskudar,στην ασιατικη πλευρα.στην περιοχη Salacak.Αμετρητες μαξιλαρες και λιγα τραπεζακια για αραγμα με τον πυργο του Λεανδρου μπροστα και τα υπεροχα μνημεια απεναντι.Ενδεικνυται και για το ηλιοβασιλεμα.
Ωραία είναι κι εκεί, αλλά μας το περιοόρισε για Beyoglou - Sultanahmet....

Dimitris-D

Member
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις προτασεις σας
Μπορώ να πω ότι μου δωσατε αρκετες εναλακτικές

greco

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Φιλε taver,επειδη κι εσυ προτεινες κατι πιο περα [Ortakoy],ειπα κι εγω να προτεινω κατι απεναντι[Uskudar]:)

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Γεια σου ρε @greco
Φιλε taver,επειδη κι εσυ προτεινες κατι πιο περα [Ortakoy],ειπα κι εγω να προτεινω κατι απεναντι[Uskudar]:)
Findikli..!!!!!!!...τουριστες yiok εκει...ειναι τελεια!! και τοσο κοντα στο Καμπατας... :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom