kipi
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ταυλάνδη
- Ταξίδι-Όνειρο
- Μαλδίβες
σκεφτομαι να κανω αλλαγη απο την Ελλαδα για τα πρωτα εξοδα
οχι καλε..δεν ειναι τοσο τραγικο να αλλάξεις 50 ευρώ στο αεροδρομιο, το πενηνταρικο ή οτι αλλο θες ,τους δινεις και στο αλλαζουν ,αυτό!...Αν πετας στο Αντατούρκ...μολις βγεις απο τον ελεγχο διαβατηρίων αμεσως αριστερα θα βρεις ανταλλακτηριο και πιο κατω μετα θα παρεις και τις βαλιτσες...σκεφτομαι να κανω αλλαγη απο την Ελλαδα για τα πρωτα εξοδα
Αυτή την στιγμή που μόλις το τσέκαρα δίνει 1 ευρω : 2.93 λίρεςκαλησπερα σας, μηπως γνωριζει καποιος ποση ειναι η ισοτιμια λιρας-ευρω στην Πολη αυτες τις μερες?
οχι καλε..δεν ειναι τοσο τραγικο να αλλάξεις 50 ευρώ στο αεροδρομιο, το πενηνταρικο ή οτι αλλο θες ,τους δινεις και στο αλλαζουν ,αυτό!...Αν πετας στο Αντατούρκ...μολις βγεις απο τον ελεγχο διαβατηρίων αμεσως αριστερα θα βρεις ανταλλακτηριο και πιο κατω μετα θα παρεις και τις βαλιτσες...
με δυο παιδιά κιόλας ,οχι με ένα .Καλημέρα. Θα ήθελα κι εγώ την άποψή σας σχετικά με την οργάνωση του προγράμματός μας στην Πόλη. Καταρχάς θα πάμε 17 με 22 Απριλίου, με αυτοκίνητο, εγώ ο σύζυγος και η 6,5 ετών κόρη μας. Κλείσαμε στο http://www.andhotel.com/, στο Sultanahmet. Έχω μελετήσει εκτενώς το site, σχεδόν όλα όσα έχουν γραφεί για την Πόλη, έχω σημειώσει αυτά που αξίζει να δούμε και να κάνουμε, αλλά δεν έχω κάνει πρόγραμμα συγκεκριμμένο, γιατί δεν ξέρω το παιδί πόσο θα αντέχει γενικώς το πέρα δώθε. Γενικά είναι ανθεκτική στο περπάτημα αλλά και πάλι δεν ξέρω. Για παράδειγμα αναρωτιέμαι: να βάλω την Αγία Σοφία και το Τοπ καπί την ίδια μέρα ή να τα μοιράσω; Αυτό πρέπει να το αποφασίσω για να κλείσω εισιτήρια Online. Στα hamam να πάμε μαζί της ή να πάει ο καθένας μόνος του όταν η μικρή θα κοιμάται; Από τα Cemberlitas μας είπαν οτι δέχονται και παιδιά τέτοιας ηλικίας.
Κατά τ' άλλα είπαμε θα πάμε στο μπλέ τζαμί, στην Βασιλική Κιστερνα, Σουλειμανιγιε Τζαμί, Πιερ Λοτι, Misir Carsi, Kadikoy για να φάμε στο Ciya, Istiklal , βόλτα στο Βόσπορο, Ciragan - βόλτα στο Ortakoy. Ίσως βόλτα στην Πρίγκιπο (για κάτι πιο ξεκούραστο για την μικρή). Για το Kapali Carsi δεν τρελαίνομαι, αλλά ίσως είναι ενδιαφέρον για τη μικρή. Τι λέτε;
Επίσης στο Πατριαρχείο λέω να πάμε την Μ.Παρασκευή στον Επιτάφειο, μήπως όμως θα γίνεται πανικός; (Καλά για Ανάσταση δεν το βλέπω ούτως ή άλλως). Έχω και το miniaturk στα υπόψη σαν μπαλαντερ αν βαρεθεί η μικρή.
Και κάτι άλλο, λέω να πάρω την istanbul kart. Για τη μικρή θα την χτυπάω ή δεν πληρώνει;
Έχει πάει κάποιος με παιδί στην Πόλη περίπου τέτοιας ηλικίας να μας πει πως τα κατάφερε;
Εγώ έτσι είχα κάνει. Έκανα ανάληψη με κάρτα εθνικής στο αεροδρόμιο και τελικά ήταν η πιο συμφέρουσα λύση.εκτός απο ανταλλακτήριο υπάρχουν όμως και 4-5 ATM που θα μπορεί να τραβήξει όσες λίρες θέλει .
πρίν την εξοδο αριστερά .
Κ εγώ παιδιά τον Ιανουάριο αυτό έκανα...Εθνική Τράπεζα προμήθεια μόνο 1 Ευρώ αλλά κ Eurobank κάρτα που χρησιμοποιήσαμε η προμήθεια ήταν ελάχιστη.Εγώ έτσι είχα κάνει. Έκανα ανάληψη με κάρτα εθνικής στο αεροδρόμιο και τελικά ήταν η πιο συμφέρουσα λύση.
Περίπου 150TL/άτομο (τώρα εξαρτάται και τι θα πάρεις, αν πάρεις π.χ. ακριβό κρασί θα σου βγει παραπάνω).Μήπως ξέρει κανείς να μου πει πόσο περίπου θα μου κοστίσει ένα δειπνο 2 ατόμων στο Leb i Derya; Επίσης, μπορώ να πάω με τζιν κ χαλαρό παπουτσάκι ή είναι ποζάτοι κ θέλουν "βραδυνό ένδυμα";
Ευχαριστώ πολύ