• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Κωνσταντινούπολη εν τάχει

Steli0s

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ, Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φαρόε
αξιζει να παει καποιος ενα 4ημερο μεσα στο Αυγουστο στην Κων/πολη η δεν θα ειναι καλη επιλογη λογω της υπερβολικης ζεστης ?

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Νομίζω ότι δεν θα αντέχεται η Αυγουστιάτικη ζέστη για περπάτημα στην Πόλη.

Αλήθεια οι φανατικοί των αραβικών χωρών τι κάνουν με τις ζέστες που τραβάνε εκείνα τα μέρη;Απλώς τα αποφεύγουν το καλοκαίρι;

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
καλήσπερα σας,

μια μικρή βοήθεια θέλω ο μπαφιάρης :bleh::bleh:

αρχές Σεπτέμβρη θα επισκεφτώ την Πόλη για την συναυλία των U2, κι μιας που θα είμαι πρώτη φορά Τουρκία (τα κατεχόμενα δε μετράνε), σκέφτομαι να αγοράσω έναν καινούργιο ναργιλέ, μιας κι ο προηγούμενος μου πάει για απόσυρση (καταραμένη φοιτητική εστία).

θα ήθελα να ρωτήσω, που μπορώ να αγοράσω έναν καλό ναργίλε σε προσιτή τιμή

ευχαριστώ!

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Από την Σκεπαστή Αγορά ή από την υπαίθρια στα στενάκια έξω από αυτήν.
Στην τελευταία δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα βρεις γιατί είναι κάτι σαν «παζάρι» με πάγκους που τα εμπορεύματα αλλάζουν κάθε τόσο αλλά αν βρεις θα είναι στη φθηνότερη τιμή.
Η υπαίθρια είναι ανοικτή και Κυριακές, η σκεπαστή όχι. Οπωσδήποτε όχι από τα καταστήματα του αεροδρομίου – τους πουλάνε πανάκριβα (200-300 ευρώ).

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Thanks McElk

ακριβώς κάτι τέτοιον θέλω, να μου κρατήσει κάτι χρονάκια, κι όχι να μπουκώσει ο σωλήνας μετά απο 2 /3 χρήσεις

άμα κάποιος άλλος ξέρει ευχαρίστως να τον ακούσω

(θα κεράσω κι παστούρμα :p :p :p)

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Next question: Θέλω να πάω Πατριαρχείο. Πως να πάω εκεί; Ίσως με ταξί; Και τι μπορώ να κάνω; Να μπω μέσα, να ξεναγηθώ; Στο Μπαλουκλί αξίζει να πάω;
Έχω τις ίδιες απορίες!! Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει παρακαλώ; Κυρίως πώς πάμε Μπαλουκλί, είναι κοντά στο Πατριαρχείο ή καμία σχέση;

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Και στο Πατριαρχειο και στο Μπαλουκλι παει κανεις με ταξι. Και δεν εχουν σχεση μεταξυ τους. Αλλου το ενα, αλλου το αλλο.
Ε! τι κανει κανεις; Μπαινει μεσα και ξεναγειται μονος του. Εκκλησιες εν λειτουργια ειναι.
Τωρα αν αξιζει να παει κανεις, οπως το παρει. Για μερικους πιστους χριστιανους το προσκυνημα στο Πατριαρχειο και το Μπαλουκλι με το θαυματουργο αγιασμα ειναι εκ των ων ουκ ανευ. Για αλλους εχουν σημασια κυριως συβολικη. Σιγουρα οι εκκλησιες αυτες δεν ειναι σε τιποτε εφαμιλλες με την Αγια Σοφια. Για αλλους δεν ειναι η πρωτη τους επιλογη. Οποτε δεν υπαρχει απαντηση στο ερωτημα αυτο.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Σ' ευχαριστώ ΕΡΣΗ! Πρωτίστως για τον τρόπο μετάβασης ήθελα να μάθω, οπότε με κάλυψες!

black mamba

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Έχω τις ίδιες απορίες!! Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει παρακαλώ; Κυρίως πώς πάμε Μπαλουκλί, είναι κοντά στο Πατριαρχείο ή καμία σχέση;
Θα έλεγα καλύτερα να πας με ταξί. Βέβαια δεν ξέρω που μένεις. Εγώ έμενα στο Πέρα και πήγα στο Πατριαρχείο τελικά με λεωφορείο γιατί δε χρειαζόταν μετεπιβίβαση .Με άφησε σχεδόν απ' έξω. Αν μένεις Τάξιμ πάλι εξυπηρετεί το λεωφορείο. Εμείς μετακινηθήκαμε μέ όλα τα μέσα τραμ, λεωφορεία, τελεφερίκ, ταξί,μετρό, καραβάκια. Όπου η διαδρομή ήταν απλή και δε χρειαζόταν να αλλάξουμε μέσο χρησιμοποιούσαμε ΜΜΜ, όπου γινόταν πιο περίπλοκα τα πράγματα παίρναμε ταξάκι. Αν θες να το ψάξεις πάντως για μεσα μαζικής μεταφοράς δες εδώ:
Istanbul Public Transport Authority

Α! Το Μπαλουκλί είναι σε άλλη κατεύθυνση. Πάντως κι εκεί αν θες μπορείς να πας με τρένο. Εμάς δεν μας πολυενδιέφερε και δεν πήγαμε.

Panagiota^

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Πατριαρχείο με ταξί αλλά πολλή προσοχή γιατί δυστυχώς κάνουν κύκλους. Εμείς έτυχε να παρακολουθήσουμε λειτουργία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά εσωτερικά κ εξωτερικά μη περιμένετε κάτι το εντυπωσιακό. Εαν το πρόγραμμα είναι πιεσμένο, θα διάλεγα επίσκεψη στον Αη-Γιώργη τον Κουδουνά στην Πρίγκιππο: διαδρομή εως το μοναστήρι με τα πόδια, μ-α-γ-ε-υ-τ-ι-κ-ό ηλιοβασίλεμα από το μοναστήρι και επιστροφή στο λιμάνι με άμαξα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.630
Μέλη
39.371
Νεότερο μέλος
ippolytostrk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom