• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Κωνσταντινούπολη εν τάχει

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Αφήστε τί έχω πάθει με αυτό μπαχαρικό για το κοτόπουλο!!! Συνηθίσαμε στη γεύση του και από τότε που τελείωσε δεν έχω βρει κάτι εξίσου καλό, με αποτέλεσμα να μας φαίνεται συνέχεια ότι κάτι λείπει από το φαγητό...

Μήπως είναι ένας λόγος να ξαναπάω σύντομα στην Πόλη ? :rolleyes:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αφήστε τί έχω πάθει με αυτό μπαχαρικό για το κοτόπουλο!!! Συνηθίσαμε στη γεύση του και από τότε που τελείωσε δεν έχω βρει κάτι εξίσου καλό, με αποτέλεσμα να μας φαίνεται συνέχεια ότι κάτι λείπει από το φαγητό...

Μήπως είναι ένας λόγος να ξαναπάω σύντομα στην Πόλη ? :rolleyes:
Ναι!!! σοβαρός λόγος κατά την γνώμη μου. Η αλήθεια είναι ότι στα μπαχαρικά και τα γευστικά καλούδια δεν παίζονται. Εγω στην αιγυπτιακή αγορά είχα αγοράσει ένα μηχανηματάκι που τυλίγουν ντολμαδάκια η αθεόφοβη!!! Ακουσον , άκουσον!!! ολόκληρη αγορά και εγω μηχανή για ντολμαδάκια!! Και λουκούμια έχει ωραία πάντως.....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
anny να σου δωσω το φαξ του να στείλεις παραγγελία με αντικαταβολή;
Λουκούμια από τον μάστορα του είδους Hacibekir! Hacύ Bekir Kurumsal Web Sitesi
Και εξαίσια (αλλά πανάκριβα μαρτζιπάν-τα οποία εκεί τα λένε badem= αμυγδαλο). Ενίοτε και badem λένε και τα κουφέτα.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
anny να σου δωσω το φαξ του να στείλεις παραγγελία με αντικαταβολή;
Κάπου έχω κρατήσει κι εγώ την καρτούλα του. Με φωτογραφία του μαγαζιού και γαλαζωπό φόντο αν δεν κάνω λάθος.

Το έχω σκεφτεί για την παραγγελία με αντικαταβολή, αλλά ψήνομαι να προσπαθήσω καλύτερα να πείσω τον αντρούλη μου για μια επί τόπου επίσκεψη. :haha:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η δικιά μου ειναι αλλιώτικη: ασπρη με με ενα συμβολο-σφραγιδα: caspian caviar center-husoviar.
Ναι και τα χαβιάρια του ηταν υπέροχα (ακριβά μεν, αλλά όχι εξωφρενικά)
Και οι γευστικές δοκιμές που έκανες ακόμη καλύτερες!
Εννοειται οτι η πρωτη επιολογή ειναι ταξίδι!

fotast

Member
Κοριτσια τον ιδιο λεμε: Εχω κρατησει και την καρτα του: Γιαννης και Ερσαν Ουτσαν Διευθυνση: Αιγυπτιακη αγορα-Νο 26 Ουρφα Παζαρ.
ευγενεστατοι και εξυπηρετικοτατατοι. Και η λακερδα του ειναι απαικτη!
Τελικά όλοι απο τον ίδιο έχουμε ψωνίσει.Μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο της αγοράς στα δεξιά.Πολύ καλά όλα τα είδη,παστουρμάς(το προσούτο της Ανατολής:lol:,λακέρδα,χαβιάρι κτλ).Ολα τα συσκευάζουν αεροστεγώς σε πλαστικές σακούλες.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εντάξει,από εκεί θα πάρω παστουρμά,το εμπέδωσα. :bleh:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Και μια και θασαι εκει, αξιζει ακόμη και αν δε φας-είναι και κάπως τσιμπημένες οι τιμές του- να ανέβεις μια στιγμή στο πανω όροφο της αιγυπτιακής αγοράς να ρίξεις μια ματιά στον περίφημο "Παντελή".
Καλή όρεξη!

black mamba

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Αχ βρε παιδιά τι μου κάνετε! Ο παστουρμάς είναι από τους αγαπημένους μου μεζέδες:roll:, αν και δεν κρατάω καθόλου μα καθόλου από ανατολή. Κι εγω λοιπόν θα αγοράσω το συγκεκριμένο παστουρμά. Θα ήθελα επίσης μερικές διευκρινήσεις:
  1. Η αγορά των μπαχαρικών και η Αιγυπτιακή αγορά είναι το ίδιο και το αυτό; Αν και έχω στη διάθεσή μου λίγες περισσότερες μέρες από τον maltakia καταλαβαίνω πως είναι λίγο για όσα θέλω να δω και να γευτώ στην Πόλη. Στη "βίβλο" της Έρσης :clap::clap:(τέλειος ο οδηγός, θα τον εκτυπώσω και θα τον ταξιδέψω) αναφέρεται το Bebek. Είδα φωτογραφίες και μου άρεσε. Αξίζει να πάω ή θα διαθέσω πολύ χρόνο; Και πως πάει κανείς εκεί. Υπ' όψιν θα μένω Beyoglu.
  2. Next question: Θέλω να πάω Πατριαρχείο. Πως να πάω εκεί; Ίσως με ταξί; Και τι μπορώ να κάνω; Να μπω μέσα, να ξεναγηθώ; Στο Μπαλουκλί αξίζει να πάω;
  3. Θα μου πείτε όλα αξίζουν! Απλά προσπαθώ να κάνω μια επιλογή ώστε να μην αναλωθώ σε χρονοβόρες μετακινήσεις που δεν έχουν να μου προσφέρουν κάτι το διαφορετικό.
  4. Επίσης, σχετικά με τη διασκέδαση. Από επιλογές φαγητού νομίζω ότι ο οδηγός της Έρσης με καλύπτει, αν και έχω να τη ρωτήσω αν τα συγκεκριμένα εστιατόρια, lokantas κλπ λειτουργούν μόνο μέσα και όχι έξω τώρα που είναι καλοκαίρι. Προτείνετε να πάω σε μαγαζιά με οριεντάλ; Αν ναι σε ποια μπορώ να πάω που δεν είναι άκρως τουριστικά , αλλά έχουν έναν αυθεντικό χαρακτήρα. Θέλω επίσης να βρεθώ σε μαγαζιά τύπου 360, sortie ή Reina. Θα έχω όμως μαζι και τους γιους μου 17 και 11 χρονών. Παίζει να φάω πόρτα;
  5. Αγορές: Κάποια πρόταση για συγκεκριμένες αγορές; Μέχρι που πρέπει να φτάσω το παζάρι. Ένα 50% κάτω στην τιμή είναι καλά. Περιμένω προτάσεις.
  6. Και last but not least: Πρέπει να προσέξω τίποτα ιδιαίτερο όσον αφορά στο ντύσιμό μου; Μια και είναι καλοκαιράκι ντύνομαι λίγο πιο :cool:"ευάερα - ευήλια". Θα έχουν πρόβλημα οι πιο συντηρητικοί γείτονές μας;
Αυτά ....για την ώρα. (Έχε χάρη που δεν μπόρεσα να είμαι στη συνάντηση για να πάρω όλες τις πληροφορίες από εκεί) Απειλώ να ξαναγυρίσω με περισσότερες ερωτήσεις:D.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αυτά ....για την ώρα. (Έχε χάρη που δεν μπόρεσα να είμαι στη συνάντηση για να πάρω όλες τις πληροφορίες από εκεί) Απειλώ να ξαναγυρίσω με περισσότερες ερωτήσεις:D.
Θα πάρεις όσες πληροορίιες θέλεις αν έρθεις σε προσεχη συνάντηση:
http://www.travelstories.gr/social-...%ED-%E8%E5%F3%F3%E1%EB%EF%ED%DF%EA%E7%3B.html

black mamba

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Kαλά που μου το είπες Έρση γιατί δεν το πήρα χαμπάρι. Θα το προσπαθήσω - αν και θα είμαι Χαλκιδική.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ωωωχχχχ......ξεποδαριάστηκα!!!!:haha:

Εννοείται ότι δεν πρόλαβα να κάνω αυτά που ήθελα,αλλά αν τα είχα κάνει θα είχα "νοιώσει" ελάχιστα την Πόλη και θα με έπαιρναν και με φορείο.

Οι χρόνοι ήταν τουλάχιστον διπλάσιοι αυτών που αναφέρθηκαν κι έτσι αφαιρέθηκαν άλλα για χάρη των πολύ σημαντικών.Δεν ξέρω πως βλέπετε μουσεία και μνημεία οι υπόλοιποι αλλά εγώ έκανα 20' Μπλε Τζαμί,60'+ Αγ.Σοφιά και πάνω από τρείς ώρες το Topkapi.

Όπως καταλαβαίνετε βγήκα εντελώς εκτός χρόνου κι έτσι έχω πολλούς λόγους για να ξαναπάω στην Πόλη.

Θα γραφτεί ιστορία ασφαλώς για το σύντομο ταξιδάκι.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και την Έρση για τον οδηγό για άλλη μια φορά αν και.......θα τα πω στην ιστορία μου για τις διαφωνίες :bleh:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.365
Νεότερο μέλος
Gregory_kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom