• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Κωνσταντινούπολη εν τάχει

Dafni

Member
Φοβερά εκθέματα και ένα απο τα πιο διάσημα διαμάντια του κόσμου , (σκέφτομαι ριφιφί για δαύτο είσαι μέσα?):D
ναι βρε σιγά σιγα οργανώνομαι...
οσο για το διαμάντι μέσα.....ε τι να μην έχεις τι να φορεσεις στο Λαος ?:bleh:δεν κάνει.....

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Κι εγώ την Αιγυπτιακή είχα στο μυαλό μου για ένα πέρασμα.Και βεβαίως με ενδιαφέρουν οι παστουρμάδες,τα μπαχαρικά και το τσάι μήλου.
Αν δεν αγοράσεις παστουρμά από την Αιγυπτιακή αγορά θα διαπράξεις μέγα λάθος! Έχει διάφορες τιμές - ανάλογα την ποιότητα. Μην πάρεις απ' τον φτηνό. Την τελευταία φορά (πριν 2-3 χρόνια) θυμάμαι 45 ευρά το κιλό τον πλήρωσα. Αλλά τέτοιο πράγμα δεν είχα ξαναφάει στη ζωή μου. Δες τι αγοράζουν οι ντόπιοι ή ρώτα τον πωλητή - ίσως και να σου δώσει να δοκιμάσεις. Και που είσαι: ψιλοκομμένο, τσιγαρόχαρτο, έτσι?

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Δαφνη, δεσμεύτηκες!! Οργανώνω ληστεία για να με κάνει και εμένα ταινία ο Ντασέν!!! Μαλτάκια, αυτοί που γράφουν στο Trip advisor είναι ξένοι, και ως εκ τούτου ..... εσύ Ελληνας! δεν ξέρεις να παρακάμπτεις ουρές? (ΙΚΑ, εφορία, νοσοκομεία κλπ). Πάντως σοβαρά, μπορεί να΄οφείλεται ή στην τύχη μου ή στο ότι ήταν καλοκαίρι με υπερβολική ζέστη

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το τοπ καπί θέλει τουλάχιστον 1 ώρα περιήγηση. Ουρές δεν έχει (τουλάχιστον εγω Ιούλιο δεν αντιμετώπισα). Είναι πολύ καλό κατά την γνώμη μου και ξεχνιέσαι εκεί μέσα. Φοβερά εκθέματα και ένα απο τα πιο διάσημα διαμάντια του κόσμου , (σκέφτομαι ριφιφί για δαύτο είσαι μέσα?):D
Κοριτσια σας προλαβαν αλλοι: http://en.wikipedia.org/wiki/Topkapi_(film)
και Watch Topkapi Movie Free
Στο Τοπ Καπι συναντησα ουρα μονο στο σημειο για την επισκεψη στο Χαρεμι, το οποιο εχει και ενα επιπλεον εισιτηριο, αλλα αξιζει τον κοπο να το δει κανεις!
Γενικα δεν ετυχα σε ουρες στην Κωνσταντινουπολη, αλλα κανεις δε μπορει να εγγυηθει κατι τετοιο. Ειναι οπως τυχει.
Για να νιωσει κανεις την Αγια Σοφια -κατα τη γνωμη μου παντα- θελει πολυωρη ξεναγηση, δεν εχω ομως ιδεα τι λενε οι τουρκοι ξεναγοι-πολλες φορες λενε και οτι ναναι. Φετος τον Μαρτη πηγα στην Αγια Σοφια κανενα δυωρο πριν κλεισει και στο κλεισιμο ειχα την τυχη να την δω χωρις κοσμο: Τελεια!! Τον Μαρτη, ειχαν αφαιρεσει και τις σκαλωσιες απο τον τρουλο οποτε υπηρχε και η μοναδικη αισθηση. Μην χασετε επισης τη Μονη της Χωρας Karye Camii (εκθαμβωτικα ψηφιδωτα και τοιχογραφιες) και την εκκλησια Σεργιου και Βακχου (Kucuk Aya Sofia Camii =Το τζαμι της μικρης Αγιας Σοφιας). Προσφατα διαμορφωσαν τον περιβαλλοντα χωρο του γκρεμιζοντας κατι αθλιες παλιατζουρες κτιρια, το συντηρησαν εκπληκτικα, και προκειται για ενα μικρης κλιμακας εργο-κομψοτεχνημα που εφτιαξαν οι ιδιοι αρχιτεκτονες της Αγιας Σοφιας προκειμενου να δοκιμασουν σε μικρη κλιμακα πρωτα τις αρχιτεκτονικες κα στατικες επινοησεις που εφαρμοσαν αργοτερα στην Αγια Σοφια. Δεν εχει σωθει τιποτε περα απο τον γλυπτο διακοσμο, αλλα ειναι ενα κομψοτεχνημα συνομηλικο και ολιγον νεωτερο απο την Αγια Σοφια!
Εννοειται οτι θα δειτε κα την κινστερνα! Ειναι διπλα στην Αγια Σοφια. Διπλα στο Μπλε Τζαμι βρισκεται και το μουσειο των κεραμικων. Δεν παιρνει πολυ ωρα η επισκεψη του και αξιζει τον κοπο. Ειναι συντηρημενα in situ μωσαικα δαπεδα που βρεθηκαν εκει απο το Ιερο Παλατιο των αυτοκρατορων. Ειναι το μονο κοσμικο ψηφιδωτο που εχουμε απο εκεινα τα χρονια και η θεματολογια του περαπεμπει ευθεως στα ελληνιστικα και ρωμαικα χρονια.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ναι,κινστέρνα,ιππόδρομο και suleymaniye τα έχω επίσης στο πρόγραμμα αλλά δεν με άγχωσαν για ουρές γι'αυτό και δεν τα ανέφερα.

Τι λέτε θα τα καταφέρω να δω όλα αυτά χωρίς να παραλύσω;
Κανένα Eyup χωράω πουθενά και αξίζει τον κόπο;

Να το πάω αλλιώς.Εκτός από τα κλασσικά σημεία που αναγκαστικά -με την καλή έννοια- θα κινηθώ,υπάρχει κάποιο σημείο με εξαιρετική θέα και χωρίς ταλαιπωρία που μπορώ να αποθανατίσω ωραίες εικόνες της Πόλης;

Για παράδειγμα την ώρα της δύσης που μου προτείνετε να βρίσκομαι;

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Σε 48 ώρες καλύτερα να επιλέξει δύο αξιοθέατα και να τα δεί καλά να τα απολαύσει..
αν παει με άγχος να τα προλάβει όλα θα ξεχάσει και αυτα που είδε..
έτσι θα έκανα για να έχω και λογους να παω και να ξαναπάω..

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
κάποιο σημείο με εξαιρετική θέα και χωρίς ταλαιπωρία που μπορώ να αποθανατίσω ωραίες εικόνες της Πόλης;

galata serai.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
πολύ από τους μαγαζατορες στην αιγυπτιακή αγορά μιλάνε ελληνικά ενώ υπάρχει και ένα που (δε θυμάμαι το όνομα...γιώργος ή γιαννης νομίζω)οπου τα μιλάνε φαρσι και θα σας προτεινουν σιγουρα και τσαι για το βήχα και άλλα πολλά...
Αν λέμε τον ίδιο, λέγεται Γιάννης (από ελληνίδα μάνα με καταγωγή από Θεσσαλονίκη). Τον είχε δείξει και σε σχετική εκπομπή ο Μαμαλάκης.

Ο παστουρμάς και τα μπαχαρικά (κύρίως αυτό για το κοτόπουλο) που πήραμε από εκεί ήταν εξαιρετικά. Μας είχε κάνει δώρο και από αυτό το τσαγάκι.

Dafni

Member
Αν λέμε τον ίδιο, λέγεται Γιάννης (από ελληνίδα μάνα με καταγωγή από Θεσσαλονίκη). Τον είχε δείξει και σε σχετική εκπομπή ο Μαμαλάκης.

Ο παστουρμάς και τα μπαχαρικά (κύρίως αυτό για το κοτόπουλο) που πήραμε από εκεί ήταν εξαιρετικά. Μας είχε κάνει δώρο και από αυτό το τσαγάκι.
αντε μπράβο:clap:...αυτος είναι....είχε και φωτο με το μαμαλάκη....εμεις πηραμε ένα μπαχαρικό για τα ψάρια και ήταν πολύ ωραιο ...το βάζω στο λαδολέμονο .....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κανένα Eyup χωράω πουθενά και αξίζει τον κόπο;

Το Eyup αξιζει, αλλα πεφτει ολιγον παραεξω και ποσο πια να προλαβεις; Aν βρεθεις εκει την ωρα της Δυσης θα πιεις τον καφε στο Pierre Loti cafe.
Στη δυση του ηλιου θα επινα το ποτακι μου και θα τραβουσα φωτογρφιες απο εδω: 360 Restaurant ISTANBUL - Your World is 360!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη

Κοριτσια τον ιδιο λεμε: Εχω κρατησει και την καρτα του: Γιαννης και Ερσαν Ουτσαν Διευθυνση: Αιγυπτιακη αγορα-Νο 26 Ουρφα Παζαρ.
ευγενεστατοι και εξυπηρετικοτατατοι. Και η λακερδα του ειναι απαικτη!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.630
Μέλη
39.371
Νεότερο μέλος
ippolytostrk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom