• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Ολλανδία Άμστερνταμ: Μπαρ, κλαμπ, καφέ και τα σχετικά

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Πιστεύω ότι αξίζει να υπάρχει τέτοιο θέμα για αυτή την πόλη.

Κάνω την αρχή με τα κάτωθι και να με συμπαθάτε που είμαι κυρίως των πιο χύμα κατστάσεων.

Brouwerij ’t IJ: Μπυραρία που σε στυλ,χώρος, μπύρες θε έλεγα ότι είναι η καλύτερη που έχω πάει στην πόλη. Την επωνυμία των μπυρών τους μπορεί να την πετύχετε και σε άλλα μαγαζιά της πόλης. Έχουν και μερικά φαγητά όπως την Ολλανδικά "σπεσιαλιτέ" bitterballen (απλά κροκέτες είναι μην ενθουσιάζεστε). Είναι από τα μαγαζιά που δεν θα έχανα. Home - Brouwerij 't IJ

Pllek: Πολύ ενδιαφέρον καφέ/μπαρ/εστιατόριο στην περιοχή NDSM. Η NDSM είναι ένα παλιό λιμάνι που οι αποθήκες και τα κοντέινερ έχουν μετατραπεί σε σπίτια, γραφεία, ατελιέ και γενικότερα καλλιτεχνικοί χώροι. Αξίζει επίσκεψη έτσι κι αλλιώς η NDSM. Οι χώροι του Pllek είναι παλιά κοντέινερς και έχει και μια ωραία αυλή, ότι πρέπει όταν (σπάνια δηλαδή) έχει καλό καιρό. Αρκετά χίπστερ καταστάσεις. https://pllek.nl/

Kanarie club: Παρά το όνομά του, είναι μπαρ, ενώ έχει και μερικά φαγητά. Ωραία κοκταίηλ και με σχετικά καλές τιμές για Άμστερνταμ 10-12ε το κοκταίηλ. Βρίσκεται στο foodhallen, έναν παλιό σταθμό τρένου που σήμερα έχει πολλά φαγάδικα. Περπατάς πάνω στις ράγες. Αξίζει κι εδώ βόλτα ανεξάρτητα από το Kanarie. Kanarie Club

Melkweg: Πολιτιστικός χώρος που πραγματοποιούνται συναυλίες και διάφορα δρώμενα. Γίνεται και κλαμπ με πιο εναλλακτική μουσική (ίντι ροκ, χιπ χοπ) και με σχετικά φθηνή είσοδο (10ε) και ποτά. Μαζεύει κυρίως νεαρότερες ηλικίες. Melkweg Amsterdam

Στο Άμστερνταμ υπάρχουν πολλές καταλήψεις που αργότερα νομιμοποιήθηκαν κι έχουν γίνει πολιτιστικοί χώροι ή μπαρ. Οι τιμές σε αυτά είναι από φθηνές έως αστείες. Έχει πάρα πολλά η πόλη αν ενδιαφέρεστε ψάχνετε σε radar κλπ κλπ. Θα αναφερθώ σε δύο για την ώρα.

Soundgarden: Μπαρ με τιμές που νομίζεις ότι έχει κάνει λάθος. Τα ποτά έχουν 4-6ε, οι μπύρες πιο κάτω. Η μουσική είναι ροκ/μέταλ. Μοναδικό αρνητικό ότι στην ωραία αυλή του παίζει πολύ φύσα ρούφα τράβα τονε και την κάνει απλησιάστη για μένα. Κατα τα λοιπά μάλλον το αγαπημένο μου μαγαζί στο Άμστερνταμ για την ώρα. Cafe Soundgarden

De Nieuwe Anita: Βρίσκεται μερικά μέτρα μακριά από το Soundgarden. Έχει πολύ συχνά συναυλίες. Η μουσική εδώ είναι πιο πολύ jazz, funky και λοιπά βαρετοβαρετά. Οι τιμές εννοείται είναι χαμηλές. De Nieuwe Anita – A place for everybody

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Μερικές ακόμα προτάσεις.

Bar Bukowski: είναι απέναντι από το Oosterpark και πολύ κοντά στο Wereldmuseum (μουσείο που έχει και έκθεση αφιερωμένη στην αποικιοκρατια, το πιο ενδιαφέρον μουσείο της πόλης για το γούστο μου). Είναι μπαρ, μαζεύει μπόλικο κόσμο αλλά θα το πρότεινα για καφέ γιατί έχει φοβερό cinnamon roll. Ωραίος χώρος επίσης. Bar Bukowski | Amsterdam-Oost | Officiële Website

BR020: βρίσκεται στην περιοχή Jordaan, που είναι από τις πιο ωραίες περιοχές του Αμστερνταμ ειδικά για έξοδο. Δίπλα στο Soundgarden για το οποίο έχω γράψει στο προηγούμενο μήνυμα. Είναι μπαρ που παίζει μουσική από βινύλια και είναι διακοσμημένο με αυτά. Το μπαρ ανήκει στον μπασιστα των Sepultura. Παίζει όλα τα είδη μουσικής ανάλογα σε τι μέρα θα πέσεις. Μπορεί να είναι μέταλ, μπορεί να είναι Μαντόνα μέχρι σάμπα. Έχει και βραζιλιάνικα μεζεκλικια αλλά δεν έχω δοκιμάσει. Για ποτό είναι καλή περίπτωση. BR020Amsterdam

Bar Strangelove: στεγάζεται μέσα στον κινηματογράφο LAB111, που παίζει γενικά μόνο κουλτούρα. Το μπαρ αυτό πέρα από ωραίο χώρο, έχει από τις καλύτερες τιμές που μπορείς να βρεις στην πόλη. Bar Strangelove - LAB111

The cave: το μοναδικό ουσιαστικά μέταλ μπαρ της πόλης. Είναι μια τρύπα. Τα ποτά είναι αυτό που λέμε κατέβαλαν την ελάχιστη προσπάθεια, οι μουσικές επιλογές από την άλλη είναι τρομερές. Αν σου αρέσει αυτή η μουσική είναι μονόδρομος. Μερικές μέρες έχει live και χρεώνει είσοδο. Rock Club the Cave

Café De Schreierstoren: πολύ κοντά στον κεντρικό σταθμό. Ένας πρώην πύργος που λειτουργεί σαν καφέ/μπαρ/εστιατόριο. Λόγω της ιδιαιτερότητας του προφανώς είναι πολύ τουριστικό. Δεν ξέρω αν αξίζει το φαγητό εκεί αλλά για καφέ ή μπύρα θα το πρότεινα σίγουρα λόγω χώρου. Schreierstoren Café Amsterdam – Historisch Café met Unieke Sfeer - Ontdek de iconische Schreierstoren in Amsterdam - geschiedenis, eten, drinken en meer!

Jopen: αυτό βρίσκεται στο Haarlem αλλά επειδή πολλοί το συνδυάζουν με το Άμστερνταμ το βάζω εδώ. Είναι πρώην εκκλησία που έχει μετατραπεί σε ζυθοποιεία/μπυραρία. Αν βρεθείτε στο Haarlem πιστεύω ότι αξίζει πολύ μια στάση για μπύρα εδώ. HOME - Jopenkerk Haarlem

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.750
Μέλη
39.490
Νεότερο μέλος
ElenaCcc

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom