• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Με το Sante, νομίζω, παίρνει πιο δυνατό άρωμα.
 

jousis

Member
Μηνύματα
544
Likes
1.284
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Έλα ρε θεούλα, πες μας πώς καπνίζουν το χταπόδι;
Αφού το μαγειρέψεις, το καπνίζεις για λίγο.
Εκτός απο τον χεροκίνητο τρόπο υπάρχουν και μαρτζαφλάρια.
Πάρε ένα φτηνό χειρός πριν πέσεις στα βαριά :D
(όχι δεν έχω...είμαι περισσότερο της ζαχαροπλαστικής)
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Αφού το μαγειρέψεις, το καπνίζεις για λίγο.
Εκτός απο τον χεροκίνητο τρόπο υπάρχουν και μαρτζαφλάρια.
Πάρε ένα φτηνό χειρός πριν πέσεις στα βαριά :D
(όχι δεν έχω...είμαι περισσότερο της ζαχαροπλαστικής)
Ντάξει, το τερμάτισες!:D
Ο χειροκίνητος είναι ο "φύσα, ρούφα τράβα τόνε";
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.057
Likes
7.820
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Έλα ρε θεούλα, πες μας πώς καπνίζουν το χταπόδι;
Αυτό, ειλικρινά, θά'θελα κι εγώ να τ' ακούσω (κι ελπίζω να μην παίζουν τίποτα καμινέτα και γκαζάκια...).
 

jousis

Member
Μηνύματα
544
Likes
1.284
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Βρε πιωμενοι, τώρα διαβασα το μήνυμα μου"αλλιώς" και λύθηκα στα γέλια :haha:

Κανονικό μαγειρικο αξεσουάρ είναι το καμινετακι. Έχει και ανταλλακτικά ροκανιδια.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.824
Likes
18.198
Την κρεμ μπρυλέ πάντως με καμινέτο την "μπρυλάρεναν" σε κάποια εστιατόρια στη Γαλλία.....δεν μου πολυάρεσε σαν εικόνα αλλά αν έτσι γίνεται τι να πώ...
 

panpan

Member
Μηνύματα
7.052
Likes
28.419
Αυτό, ειλικρινά, θά'θελα κι εγώ να τ' ακούσω (κι ελπίζω να μην παίζουν τίποτα καμινέτα και γκαζάκια...).
Όταν έμενα Ελλάδα είχα κάνει μια πατέντα.Είχα βρει ένα παλιό ψυγειάκι στο οποίο
είχα ανοίξει δύο τρύπες.Μια κάτω πλάγια και μια επάνω.
Είχα αγοράσει ένα καπνιστήρι από ένα μαγαζί με είδη μελισσοκομίας.
Τοποθετούσα το καπνιστήρι στην κάτω τρύπα και πομπάριζα μέχρι να αρχίσει
να βγαίνει καπνός από επάνω.Έκλεινα την πάνω τρύπα και πομπάριζα μερικές φορές ακόμα.Εκεί που έκλεινε η πόρτα για να μην έχω απώλειες καπνού την σφράγιζα
με φαρδιά ταινία κράφτ.
Το έκανα δυο τρεις φορές το κάπνισμα κατά την διάρκεια της νύχτας και το πρωί
άνοιγα το ψυγείο και ήταν έτοιμο για μαγείρευμα.
Το δοκίμασα πολλές φορές αλλά πάντα με κρεατικά,ποτέ με θαλασσινά.
Είχα πάρει πριονίδι από ένα ξυλουργείο (κέδρος) και το έκανα μείγμα με πριονίδι
από τριανταφυλιά και φύλλα δάφνης.

Και για να μην είμαστε εντελώς οφ τόπικ είχα ένα βαρελάκι το οποίο το κάπνιζα με τον ίδιο τρόπο για να βάζω λευκό κρασί.(Με το καπνιστήρι)Μπορεί το κρασί να μην ήταν τίποτα το
ιδιαίτερο (ήταν χύμα) αλλά του έδινε μια διαφορετική γεύση που οι μη γνωρίζοντες πίστευαν ότι
ήταν κάτι ακριβό,αλλά εγώ το έκανα για το κέφι μου. :)
υγ
Γκουγκλάροντας βρήκα πολλά.
http://www.psistis.gr/ΑΞΕΣΟΥΑΡ-ΨΗΣΤ...s-Accessories-Κουτι-Καπνισματος-Μαντεμι-50700
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.159
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Λοιπόν πάρ'τε χαρτί και μολύβι και σημειώστε με προσοχή το μεγάλο μυστικό για το πως καπνίζουν το χταπόδι....
Πας στη Λισαβόνα, στη Mercado da Ribeira, εκεί έχει υποκατάστημα ένα από τα μεγαλύτερα μαγαζιά με κονσέρβες θαλασσινών της πόλης η Conserveira de Lisboa, απλώνεις το χέρι και παίρνεις αυτό...:D


υ.γ οτι κάτι κάνω με τη μαγειρική είπα, όχι οτι είμαι ο Gordon Ramsay...:bleh:
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
@Nedelja Καλά που το ξεκαθάρισες γιατί ο παν-παν κι ο χούζις παραδίδουν μαθήματα: "πώς μαστουρώνουν το χταπόδι" μόνο για προχωρημένους. Οι εγγραφές ξεκίνησαν!:D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μηνύματα
905.353
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom