• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κρασιά του Κόσμου

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ξινόμαυρο & Παλαίωση 101

• Ιδανική ποικιλία για παλαίωση και μοναδικό vfm αν σκεφτεί κανείς πόσο φτηνά πωλείται (ακόμα).
  • Έχω δοκιμάσει ξινόμαυρα επιπέδου σουπερ μαρκετ που ακουμπήσανε τα 20 χρόνια και θυμίζουν μεγάλα Barolo.
  • Όλα τα κρασιά που τελικά παλαιώνουν (δεν παλαιώνουν όλα τα κρασιά,μην το πάτε ανάποδα) ακολουθούν μια νοητή καμπύλη εξέλιξης όπου συνεχώς βελτιώνονται,φτάνουν σε ένα peak κι από εκεί αρχίζουν να "πέφτουν".Σε ποιο σημείο της καμπύλης θα σας αρέσει περισσότερο και ποια είναι η δεδομένη καμπύλη αλλάζει από άτομο σε άτομο,χρονιά τη χρονιά,μη σας πω και φιάλη τη φιάλη.ΟΜΩΣ κατά κανόνα αν ψάχνετε το φρούτο και τις έντονες τανίνες πρέπει να πάτε νωρίς στο κρασί (αναλογικά πάντα,στη Νάουσσα στην πενταετία,στα μεγάλα Μπορντώ στη 15ετία).Όσο το κρασί ωριμάζει εμφανίζει τα αρώματα της περίφημης αναγωγικής παλαίωσης που θυμίζουν μανιτάρι,χώμα,βρεγμένα φύλλα,καφέ,σοκολάτα κλπ κλπ.Το φρούτο ασφαλώς και πρέπει να υπάρχει σε ένα καλά παλαιωμένο πολύπλοκο κρασί αλλά έχει αρχίσει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.
  • Σαφώς και υπάρχουν κρασιά που ωριμάζοντας ενσωματώνουν τις τανίνες και το αλκοόλ τους άψογα,αναπτύσσουν τα αναγωγικά τους αρμονικά με τα υπόλοιπα και παραμένουν στιβαρά και γεμάτα ζωντάνια.Όταν τα βρείτε όλα αυτά ταυτόχρονα με 30-40 χρόνια στην πλάτη θα έχετε καταλάβει γιατί κάνει 200€ το κρασί που πίνετε.

υ.γ. Αν βρείτε τα παραπάνω σε τόσο παλιό κρασί και το πληρώσατε 20€ στείλτε μου πμ

Last edited:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εσύ είσαι ανεπίδεκτος,πίνεις Brunello ξεροσφύρι...

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Ήθελα να γευτώ την κάθε σταγόνα χωρίς να την μπερδέψω με κάτι άλλο.
(c)panpan
:D

Υγ. ρε Σαλλλονικη το 3g σου είναι της υπομονής ή δεν γουστάρει τους Αθηναιους...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ετσι ξεροσφυρι....ουτε ενα μεζε...λιγο χαμον,βρε αδελφε....:p
Ήθελα να γευτώ την κάθε σταγόνα χωρίς να την μπερδέψω με κάτι άλλο.Εξάλλου δεν είχα και πολύ χρόνο.
Ήθελα να γευτώ την κάθε σταγόνα χωρίς να την μπερδέψω με κάτι άλλο.
(c)panpan
:D
Γιατί το λες αυτό;Σ'έχασα.
panpan δεν μας τα λες καλα...

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Ξέχασα να σου πώ ότι είχε γίνει ένα μπερδεματάκι με τις τιμές...:D
Στα δικά σου labels να μπλοφαρεις ρε, όχι σε αυτά που βρίσκουμε παντού (έχω μαζέψει 4 παραγγελίες για 99 αλλά δεν έχω φράγκο προς το παρόν).

Υγ. Είπαμε και μια μαμακια πάνω στα νεύρα μας που δεν μου σηκωνόταν (το vpn μέσω 3g) στην Τεχνόπολη και το κάνετε θέμα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα