maltakias
Member
- Μηνύματα
- 2.538
- Likes
- 3.226
- Επόμενο Ταξίδι
- Όπου λάχει
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού
Ξινόμαυρο & Παλαίωση 101
υ.γ. Αν βρείτε τα παραπάνω σε τόσο παλιό κρασί και το πληρώσατε 20€ στείλτε μου πμ
- Ιδανική ποικιλία για παλαίωση και μοναδικό vfm αν σκεφτεί κανείς πόσο φτηνά πωλείται (ακόμα).
- Έχω δοκιμάσει ξινόμαυρα επιπέδου σουπερ μαρκετ που ακουμπήσανε τα 20 χρόνια και θυμίζουν μεγάλα Barolo.
- Όλα τα κρασιά που τελικά παλαιώνουν (δεν παλαιώνουν όλα τα κρασιά,μην το πάτε ανάποδα) ακολουθούν μια νοητή καμπύλη εξέλιξης όπου συνεχώς βελτιώνονται,φτάνουν σε ένα peak κι από εκεί αρχίζουν να "πέφτουν".Σε ποιο σημείο της καμπύλης θα σας αρέσει περισσότερο και ποια είναι η δεδομένη καμπύλη αλλάζει από άτομο σε άτομο,χρονιά τη χρονιά,μη σας πω και φιάλη τη φιάλη.ΟΜΩΣ κατά κανόνα αν ψάχνετε το φρούτο και τις έντονες τανίνες πρέπει να πάτε νωρίς στο κρασί (αναλογικά πάντα,στη Νάουσσα στην πενταετία,στα μεγάλα Μπορντώ στη 15ετία).Όσο το κρασί ωριμάζει εμφανίζει τα αρώματα της περίφημης αναγωγικής παλαίωσης που θυμίζουν μανιτάρι,χώμα,βρεγμένα φύλλα,καφέ,σοκολάτα κλπ κλπ.Το φρούτο ασφαλώς και πρέπει να υπάρχει σε ένα καλά παλαιωμένο πολύπλοκο κρασί αλλά έχει αρχίσει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.
- Σαφώς και υπάρχουν κρασιά που ωριμάζοντας ενσωματώνουν τις τανίνες και το αλκοόλ τους άψογα,αναπτύσσουν τα αναγωγικά τους αρμονικά με τα υπόλοιπα και παραμένουν στιβαρά και γεμάτα ζωντάνια.Όταν τα βρείτε όλα αυτά ταυτόχρονα με 30-40 χρόνια στην πλάτη θα έχετε καταλάβει γιατί κάνει 200€ το κρασί που πίνετε.
υ.γ. Αν βρείτε τα παραπάνω σε τόσο παλιό κρασί και το πληρώσατε 20€ στείλτε μου πμ
Last edited: