Vasileti
Member
- Μηνύματα
- 478
- Likes
- 1.633
Anny, (και εκλεκτοί συμφορουμίτες του τόπικ), 100% όπως τα λες, σε κάθε πρόταση, οδηγός!Τον τομέα κρασί δεν τον κατέχω. Το χταπόδι όμως ναι, οπότε επιτρέψτε μου να βγω λίγο off-topic.
Το θέμα κρασί, δεν το έχω ούτε εγώ. Εκτός από τις γυαλιστερές και τις γαρίδες, που τις έχω παραγγείλει για αύριο, τα υπόλοιπα είναι από τα χεράκια μου, χθεσινή εξόρμηση, ψαροντουφεκάς δεκαετίες. Μεγάλο πάθος όμως και με τη μαγειρική των αλιευμάτων, θα ετοιμάσω εξ'ολοκλήρου το τραπέζι. Έχω καθαρίσει ήδη τρεις σακκούλες αχινούς, το χταπόδι το έχω παραγουλιάσει στο βράχο μισή ώρα, ΔΕΝ φθάνει όπως το λες και καλύτερα να το φύλαγα στον καταψύκτη. Τέτοια καλή ψαριά όμως πρέπει να τιμηθεί δεόντως, ιδιαίτερα ο συγχρονισμός της με μια ειδική περίσταση! Στο βαθύ τηγάνι έχω ξανακάνει πολλές φορές, δυσκολεύει κάπως, το αφήνω πολύ ώρα να σιγοβράσει στον εαυτό του, αλλά ας αφήσουμε για άλλο τόπικ τις λεπτομέρειες. Έχω παρατηρήσει πάντως ότι με αυτό τον τρόπο μαγειρέματος του το αποτέλεσμα είναι κάθε φορά διαφορετικό, πιθανολογώ ότι έχει να κάνει με την περιοχή αλίευσης, που αλλάζει και την περιεκτικότητα σε αλάτι. Αυτό αλλάζει και τη σχέση του με το κρασί που με ευχαριστεί κάθε φορά, δεν πίνω ούζο, με τη μέθοδο όμως του trial & error.
Ο ροφός, το κεφάλι του δηλαδή, είναι η καλύτερη ψαρόσουπα κατά τη γνώμη μου. Λόγω μεγάλης ποσότητας σάρκας, τεράστια μάγουλα, ο συνδυασμός με το κρασί είναι βασικός! Η προσθήκη του σαφράν και του κρασιού στο μαγείρεμα, που δεν γίνεται σε συνηθισμένες ψαρόσουπες μεγάλων ψαριών, τουλάχιστον στα Ελληνικά σπίτια, θα δώσει κάτι διαφορετικό στη γεύση, ελπίζω να μην ξεφύγει και καταστρέψει είτε το φαγητό είτε το κρασί. Μελετώ τις προτάσεις του maltakia και επανέρχομαι.