pigi_dikaiou
Member
- Μηνύματα
- 550
- Likes
- 521
- Επόμενο Ταξίδι
- ......
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αγιο Ορος
Τα enfants terribles ενός οινοκεντρικου γεύματος!!
Όταν στο τραπέζι υπάρχει μία αξιόλογη φιάλη κρασιού ορισμένες πρώτες υλες πρέπει να αποφεύγονται επιμελώς. Οι κυριότερες από αυτές είναι:
Αγκινάρες: Προκαλούν αλλοιωση στη γεύση του κρασιού λόγω υπαρξης του ενζύμου κυναρίνη, το οποιο σκεπάζει την φρεσκάδα και την οξύτητα του κρασιού και σε πολλές περιπτώσεις προσδίδει μία περίεργη αίσθηση γλυκύτητας
Ξυδι: Οι λόγοι προφανείς!!!Αιώνιοι εχθροι!Το ξύδι χρησιμοποιείται κυρίως στις σαλάτες και έτσι ο επιτυχημένος συνδυασμός σαλάτας-κρασιού εγκειται στην ποιότητα του ντρέσινγκ
Σουπες: Η σχέση τους ανεπιτυχής.Η υψηλή θερμοκρασία της σούπας είναι από μόνη της ανασταλτικός παράγοντας για την απόλαυση του κρασιού
Σοκολάτα: Η πλούσια υφή της σοκολάτας,η οποία καλύπτει τους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας,κάνει εξαιρετικά δύσκολο,αλλά όχι απίθανο,τον συνδυασμό της με κάποιο κρασί
Τώρα τελευταια κάτι διαβασα και για τα σπαραγγια,το οποίο μάλλον και ισχύει αν θυμηθω ένα αργεντινικο Chardonnay το οποιο γευστικά αποδειχτηκε πολύ κάτω του προσδοκομένου
Όταν στο τραπέζι υπάρχει μία αξιόλογη φιάλη κρασιού ορισμένες πρώτες υλες πρέπει να αποφεύγονται επιμελώς. Οι κυριότερες από αυτές είναι:
Αγκινάρες: Προκαλούν αλλοιωση στη γεύση του κρασιού λόγω υπαρξης του ενζύμου κυναρίνη, το οποιο σκεπάζει την φρεσκάδα και την οξύτητα του κρασιού και σε πολλές περιπτώσεις προσδίδει μία περίεργη αίσθηση γλυκύτητας
Ξυδι: Οι λόγοι προφανείς!!!Αιώνιοι εχθροι!Το ξύδι χρησιμοποιείται κυρίως στις σαλάτες και έτσι ο επιτυχημένος συνδυασμός σαλάτας-κρασιού εγκειται στην ποιότητα του ντρέσινγκ
Σουπες: Η σχέση τους ανεπιτυχής.Η υψηλή θερμοκρασία της σούπας είναι από μόνη της ανασταλτικός παράγοντας για την απόλαυση του κρασιού
Σοκολάτα: Η πλούσια υφή της σοκολάτας,η οποία καλύπτει τους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας,κάνει εξαιρετικά δύσκολο,αλλά όχι απίθανο,τον συνδυασμό της με κάποιο κρασί
Τώρα τελευταια κάτι διαβασα και για τα σπαραγγια,το οποίο μάλλον και ισχύει αν θυμηθω ένα αργεντινικο Chardonnay το οποιο γευστικά αποδειχτηκε πολύ κάτω του προσδοκομένου