CakeNet
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- -
Υπάρχουν και τα κούριερ!
αχ.. βρε mio κρίμα...δεν ξέρεις απο garmin?an mpoρεσες να τους φορτωσεις πες μου.
δυστυχως,οπως εχω γραψει νωριτερα με garmin δεν εχω ασχοληθει και περισσοτερο δε μπορω να βοηθησω.
καλη μου ιωαννα γιατι να το χακαρεις?αχ.. βρε mio κρίμα...δεν ξέρεις απο garmin?
αυτη την στιγμή εχω στα χερια μου ενα garmin nuvi 205!!το κερδισε εχτες το βραδυ ο πατερας μου σε ενα χορο...και ηλπιζα σε σενα για περισσοτερες πληροφορίες...εκει που ελεγα οτι δεν θελω να ασχοληθώ..τωρα που επεσε στα χερια μου..τι να κάνω..θα το μαθω σιγα -σιγα...
τι σημαινει να το χακαρω....οπως λεμε χακερ...?ααα..δεν ξερω να κανω τετοια πραγματα...δεν εννοουσα κατι τετοιο...αυτο που θελω ειναι οι ευρωπαικοι χαρτες και πως μπορω εγω να τους φορτωσω...για να μην παρακαλαω τον γιο μου ....καλη μου ιωαννα γιατι να το χακαρεις?
εχει ενα καλο χαρτη για ελλαδα,σιγουρα θα ικανοποιησει τις αναγκες σου.
αυτο που θα ψαξω ειναι για ευρωπαικους χαρτες και το πως μπαινουν.
οπως σου ειπα δεν εχω καθολου ασχοληθει με την συγκεκριμενη εταιρεια.
για ενημερωση ,η garmin εχει μια σειρα χαρτων για offroad διαδρομες της ελλαδος,οι οποιες βρισκονται μεσα σε ενα προγραμμα.
επισης υπαρχει και θαλασσια χαρτογραφηση.
καλοριζικο
Garmin nuvi 205w εισαγωγή και ξεκλείδωμα χαρτών
Επειδή πολλοί ρωτάνε πως θα εγκαταστήσουν χάρτες στο NUVI είπα να γράψω ένα μίνι οδηγό, ελπίζοντας ότι θα βοηθηθούν αρκετοί απο εμάς. Εγώ έχω το NUVI 205W αλλά νομίζω ότι και στα άλλα μοντέλα θα είναι η ίδια διαδικασία δοκιμάστε και πέστε αν πέτυχε και σε άλλα μοντέλα της GARMIN φυσικά. Πριν αρχίσω να
πώ πως είναι δυνατόν να έχουμε συγχρόνως 3 διαφορετικούς χάρτες,ένα βασικό που πρέπει να εφαρμόζουμε σε όλες τις χακιές, μας και όχι μόνο είναι να παίρνουμε ένα backup ώστε άν κάτι στραβώσει να έχουμε ανοικτό το δρόμο τής επιστροφής. Στο προκείμενο τώρα, όταν συνδέσουμε το Garmin μας στο PC μας θα βρούμε ένα φάκελλο "Garmin" τόν όποίο ανοίγουμε και μεταξύ άλλων φακέλων και αρχείων υπάρχουν και τα εξής "gmapbmap.img" ο βασικός χάρτης , "gmapprom.img" ο χάρτης της Auto Drive Hellas( αν το GPS το έχουμε αγοράσει απο Ελλάδα) "gmapprom.unl" o κωδικός ξεκλειδώματος του
gmapprom.img και "gmaptz.img" το οποίο πρός το παρόν δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αλλα αυτό δέν έχει σημασία. Μετονομάζουμε τον χάρτη της Ανάβασης σε gmapsupp.img άν δεν είναι ήδη με αυτό το όνομα και τον βάζουμε στο φάκελο Garmin της συσκευής, επειδή είναι ήδη ξεκλείδωτος δεν χρειάζεται να φτιάξουμε
αρχείο ξεκλειδώματος άρα κανονικά πρέπει να έχουμε 2 χάρτες το επιβεβαιώνουμε πηγαίνοντας στο μενού της συσκευής :"Εργαλεία - Ρυθμίσεις - Χάρτης - πληρ. χάρ." θα πρέπει να δούμε τον χάρτη της Ανάβασης και της Auto Drive.Μετά σε μια SD κάρτα δημιουργούμε ενα φάκκελο garmin και μέσα σ'αυτόν βάζουμε τον 3ο χάρτη (π.χ. bluechart ή city europe) φροντίζοντας να τον ονομάσουμε gmapsupp.img μετά κατά τον γνωστό τρόπο δημιουργούμε και το αρχείο ξεκλειδόματος πού πρέπει και αυτό να έχει όνομα gmapsupp.unl. Aν όλα έγιναν όπως τα έχω γράψει βάζοντας την κάρτα στη συσκευή θα πρέπει να έχετε 3 χάρτες και να μπορείτε
κάθε φορά να επιλέγετε απο το μενού ποιός να είναι ενεργός .
...by mirbia40
τυχερούλα !και γω που σνομπάρω τους χορούς !αχ.. βρε mio κρίμα...δεν ξέρεις απο garmin?
αυτη την στιγμή εχω στα χερια μου ενα garmin nuvi 205!!το κερδισε εχτες το βραδυ ο πατερας μου σε ενα χορο...και ηλπιζα σε σενα για περισσοτερες πληροφορίες...εκει που ελεγα οτι δεν θελω να ασχοληθώ..τωρα που επεσε στα χερια μου..τι να κάνω..θα το μαθω σιγα -σιγα...
το mio εκτος του οτι ειναι πολυ ευκολο ,το γνωριζω πολυ καλα και δεν υπαρχει περιπτωση αποτυχιας.απα πα!ζαλίστηκα!ελπίζω το mio να ξεκλειδώνει πιο εύκολα!:roll: