• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κουβεντούλα και συμβουλές γύρω από τα gps

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
παρε μια γευση πως χακαρεται
.........
Μπαίνοντας με το active sync άλλαξα στο APshell to path αλλάζοντας το σε Path=\SDMMC\Calibration.exe. kaι το Calibration το τοποθέτησα στην κάρτα sd για ευνόητους λόγους .
Αφού κατεβάσετε το μενού για το 300 το αποσυμπιέζετε και πετάτε τα περιεχόμενα του φακέλου στην κάρτα μνήμης δηλαδή
1)( φάκελο ΜιοΑutoRun )
2)( φάκελο destinatorapps σε αυτόν θα εγκαταστήσετε το προγράμματα πλοήγησης dest6 και τον χάρτη )
3)( φάκελο destinatorΑpps1 σε αυτoν θα εγκαταστήσετε το προγράμματα πλοήγησης dest7 και τον χάρτη ) (για ευνόητους λόγους οι φάκελοι με τα προγράμματα πλοήγησης είναι κενοί.)
4)( calibration ) για να ξεκλειδώσει η συσκευή

ΠΡΟΣΟΧΗ
Α) Η διαδρομή για το destinator7 είναι η εξής
SDMMC\DestinatorApps1\Destinator\Destinator.exe"
Β) Η διαδρομή για το destinator6 είναι η εξής
SDMMC\Destinatorapps\destinator\Destinator.exe"
Γ) Η διαδρομή για το PaPaGo είναι η εξής
(SDMMC\Navigator.exe)

Αφού βάλετε και το destinator στους φακέλους τότε. τοποθετήστε την κάρτα μνήμης στην συσκευή ενεργοποιήστε την συσκευή και στην αρχική εικόνα του μενού πατήστε ΠΛΟΗΓΗΣΗ (διπλό κλικ) . Έπειτα τρέχετε μέσα από τα windows sdmmcà στο φάκελο ΜιοΑutoRun à φάκελο windowsà kai πατάτε το κίτρινο mortscript (θα σας βγάλει ένα καρτελάκι πατάτε οκ) ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΝΤΕ ένα soft reset katω από την τρυπούλα
Μόλις ξανανοίξει πάτε μέσα πάλι από τα windows SDMMC à στο φάκελο ΜιοΑutoRunàSKINà kai βλέπετε το αρχείο menu mscr έγινε γκρι
Το πατάτε και τρεμοπαίζει λίγο η οθόνη μετά πατάτε το Χ πάνω ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ και το νέο μενού ενεργοποιείτε..
ΓΕΝΙΚΑ (προβλήματα –επεξηγήσεις –διάφορα) ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ -300-
Στο 300 το μόνο πρόβλημα είναι κατά το σβήσιμο όταν πατάτε το κουμπάκι κάτω δεξιά βγαίνει ένα πινακάκι. Για να σβήσει πατάτε standby (display off) ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ OFF και μετά πατάτε το OK στην οθόνη.
Όταν ενεργοποιείτε την συσκευή από πάνω θα αρχίσει να μετρά ανάποδα (κάνει ανάγνωση την κάρτα)
Oταν είστε στο μενού και σε κάποιες εφαρμογές εμφανίζετε μια μικρή μπάρα με 3 εικονίδια όταν καμιά φορά δεν μπορείτε να βγείτε από κάποια εφαρμογή πατάτε το Χ και σας επαναφέρει στο μενού. Έχει και ένα ηχειακι που μπορείτε να ρυθμίζετε τον ήχο η και να τον απενεργοποιείτε.
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (μόνο για τα προγράμματα πλοήγησης )αυτό θα το κάνετε μέσα από το φάκελο SCRIPT θα βρείτε το αρχείο mscr που σας ενδιαφέρει πχ (Destinatorlauncher) και θα δώσετε από εκεί μέσα την διαδρομή που θέλετε

.....by xroupista

Last edited by a moderator:

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
an mpoρεσες να τους φορτωσεις πες μου.
δυστυχως,οπως εχω γραψει νωριτερα με garmin δεν εχω ασχοληθει και περισσοτερο δε μπορω να βοηθησω.
αχ.. βρε mio κρίμα...δεν ξέρεις απο garmin?
αυτη την στιγμή εχω στα χερια μου ενα garmin nuvi 205!!το κερδισε εχτες το βραδυ ο πατερας μου σε ενα χορο...και ηλπιζα σε σενα για περισσοτερες πληροφορίες...εκει που ελεγα οτι δεν θελω να ασχοληθώ..τωρα που επεσε στα χερια μου..τι να κάνω..θα το μαθω σιγα -σιγα...

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
αυτη την στιγμή εχω στα χερια μου ενα garmin nuvi 205!!το κερδισε εχτες το βραδυ ο πατερας μου σε ενα χορο...και ηλπιζα σε σενα για περισσοτερες πληροφορίες...εκει που ελεγα οτι δεν θελω να ασχοληθώ..τωρα που επεσε στα χερια μου..τι να κάνω..θα το μαθω σιγα -σιγα...
καλη μου ιωαννα γιατι να το χακαρεις?
εχει ενα καλο χαρτη για ελλαδα,σιγουρα θα ικανοποιησει τις αναγκες σου.
αυτο που θα ψαξω ειναι για ευρωπαικους χαρτες και το πως μπαινουν.
οπως σου ειπα δεν εχω καθολου ασχοληθει με την συγκεκριμενη εταιρεια.
για ενημερωση ,η garmin εχει μια σειρα χαρτων για offroad διαδρομες της ελλαδος,οι οποιες βρισκονται μεσα σε ενα προγραμμα.
επισης υπαρχει και θαλασσια χαρτογραφηση.
καλοριζικο
;););)

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
καλη μου ιωαννα γιατι να το χακαρεις?
εχει ενα καλο χαρτη για ελλαδα,σιγουρα θα ικανοποιησει τις αναγκες σου.
αυτο που θα ψαξω ειναι για ευρωπαικους χαρτες και το πως μπαινουν.
οπως σου ειπα δεν εχω καθολου ασχοληθει με την συγκεκριμενη εταιρεια.
για ενημερωση ,η garmin εχει μια σειρα χαρτων για offroad διαδρομες της ελλαδος,οι οποιες βρισκονται μεσα σε ενα προγραμμα.
επισης υπαρχει και θαλασσια χαρτογραφηση.
καλοριζικο
;););)
τι σημαινει να το χακαρω....οπως λεμε χακερ...?ααα..δεν ξερω να κανω τετοια πραγματα...δεν εννοουσα κατι τετοιο...αυτο που θελω ειναι οι ευρωπαικοι χαρτες και πως μπορω εγω να τους φορτωσω...για να μην παρακαλαω τον γιο μου ....
ναι σιγουρα για την ελλαδα ειναι οκ..λιγο το εψαξε ο γιός μου και καναμε μια διαδρομή..μια χαρα...
σε ευχαριστω mio...

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
ιωαννα
μελετησα τα περι garmin ...και βλεπω οτι το ζητουμενο ειναι εφικτο 100%.
ομως αμφιβαλλω οτι θα τα καταφερεις μονη σου χωρις τη βοηθεια καποιου ατομου με σχετικη ευχερεια στους Η/Υ.
εγω βεβαια θα σου δωσω ευθυς αμεσως τη διαδικασια και εφοσον μου πεις οτι εισαι σε θεση να προχωρησεις,θα λαβεις μεσω pm τα εκτελεσιμα αρχεια που ζητας...
ας ξεκινησουμε
Garmin nuvi 205w εισαγωγή και ξεκλείδωμα χαρτών
Επειδή πολλοί ρωτάνε πως θα εγκαταστήσουν χάρτες στο NUVI είπα να γράψω ένα μίνι οδηγό, ελπίζοντας ότι θα βοηθηθούν αρκετοί απο εμάς. Εγώ έχω το NUVI 205W αλλά νομίζω ότι και στα άλλα μοντέλα θα είναι η ίδια διαδικασία δοκιμάστε και πέστε αν πέτυχε και σε άλλα μοντέλα της GARMIN φυσικά. Πριν αρχίσω να
πώ πως είναι δυνατόν να έχουμε συγχρόνως 3 διαφορετικούς χάρτες,ένα βασικό που πρέπει να εφαρμόζουμε σε όλες τις χακιές, μας και όχι μόνο είναι να παίρνουμε ένα backup ώστε άν κάτι στραβώσει να έχουμε ανοικτό το δρόμο τής επιστροφής. Στο προκείμενο τώρα, όταν συνδέσουμε το Garmin μας στο PC μας θα βρούμε ένα φάκελλο "Garmin" τόν όποίο ανοίγουμε και μεταξύ άλλων φακέλων και αρχείων υπάρχουν και τα εξής "gmapbmap.img" ο βασικός χάρτης , "gmapprom.img" ο χάρτης της Auto Drive Hellas( αν το GPS το έχουμε αγοράσει απο Ελλάδα) "gmapprom.unl" o κωδικός ξεκλειδώματος του
gmapprom.img και "gmaptz.img" το οποίο πρός το παρόν δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αλλα αυτό δέν έχει σημασία. Μετονομάζουμε τον χάρτη της Ανάβασης σε gmapsupp.img άν δεν είναι ήδη με αυτό το όνομα και τον βάζουμε στο φάκελο Garmin της συσκευής, επειδή είναι ήδη ξεκλείδωτος δεν χρειάζεται να φτιάξουμε
αρχείο ξεκλειδώματος άρα κανονικά πρέπει να έχουμε 2 χάρτες το επιβεβαιώνουμε πηγαίνοντας στο μενού της συσκευής :"Εργαλεία - Ρυθμίσεις - Χάρτης - πληρ. χάρ." θα πρέπει να δούμε τον χάρτη της Ανάβασης και της Auto Drive.Μετά σε μια SD κάρτα δημιουργούμε ενα φάκκελο garmin και μέσα σ'αυτόν βάζουμε τον 3ο χάρτη (π.χ. bluechart ή city europe) φροντίζοντας να τον ονομάσουμε gmapsupp.img μετά κατά τον γνωστό τρόπο δημιουργούμε και το αρχείο ξεκλειδόματος πού πρέπει και αυτό να έχει όνομα gmapsupp.unl. Aν όλα έγιναν όπως τα έχω γράψει βάζοντας την κάρτα στη συσκευή θα πρέπει να έχετε 3 χάρτες και να μπορείτε
κάθε φορά να επιλέγετε απο το μενού ποιός να είναι ενεργός .
...by mirbia40

Edit by spor_os: Αφαιρέθηκε το link
Μπορείτε μέσω pm να στείλετε τα αρχεία αυτά.

Last edited by a moderator:

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
τυχερούλα !και γω που σνομπάρω τους χορούς !

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
απα πα!ζαλίστηκα!ελπίζω το mio να ξεκλειδώνει πιο εύκολα!:roll::shock:

spor_os

Administrator
Λοιπόν μία παρατήρηση και από εμένα συγκεκριμένα για ένα mio που έχω στην κατοχή μου.
Αφού το αγόρασα ΦΥΣΙΚΑ και αποφάσισα να βάλω σε αυτό το destinator παρόλο που και οι χάρτες των mio είναι αρκετά καλοί τουλάχιστον στην Αθήνα που βρίσκομαι.
Οπότε χάκαρα το mio με κάποιες οδηγίες που βρήκα στο net και πέρασα στην εξωτερική κάρτα μνήμης το destinator και κράτησα παράλληλα και το mio maps.
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν χρησιμοποιώ το destinator είναι ότι λαγκάρει πολύ συχνά σε αντίθεση με το mio που δεν μου έχει κολλήσει ποτέ.

Που πιστεύεται ότι οφείλεται αυτό?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα