fenia42
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Азербайджан
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ορμάτε Μακεδονομάχοι !
Αν ολοι οι ανθρωποι σκεφτονταν παρομοια ή δεν θα ειχε προοδεψει καμια επιστημη ή θα ειχε εξαφανιστει το ανθρωπινο ειδος.Νοιώθω πλήρης, τα είδα και τα άκουσα όλα, μπορώ να πεθάνω ήρεμος (αν και νεότατος πανθομολογουμένως)
1. Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι, βάλε κάποιο λινκ να τον διαβάσω και γιατί όχι να το αποδεχτώ.1.Η θεωρια της δακορουμανικης καταγωγης των Αλβανων ειναι αποκυημα της φαντασιας του ιδιου Βουλγαρου γλωσσολογου που υποστηριξε πως η αρχαια Μακεδονικη ηταν ξεχωριστη γλωσσα και οχι διαλεκτος της Ελληνικης.
Αν αποδεχτουμε τη μια θεωρια γιατι να μην αποδεχτουμε και την αλλη;
2.Η γλωσσα τους ειναι μεν αυτονομη οπως και η Ελληνικη και η Αρμενικη αλλα εχουν παρατηρηθει πολλες λεξεις που μοιαζουν να προερχονται απο την αρχαια Ελληνικη. Γινεται προσπαθεια απο Ελληνες γλωσσολογους να ετυμολογησουν τις αλβανικες λεξεις καθως και να μελετησουν την δομη της Αλβανικης που φαινεται να ειναι παρομοια με αυτη της αρχαιας Ελληνικης. Στοχος τους να αποδειξουν πως η Αλβανικη (χωρις τις προσμιξεις στο λεξιλογιο απο λατινογενεις, γερμανικες κλπ γλωσσες) ειναι μια διαλεκτος της αρχαιας Ελληνικης!
Αν τα καταφερουν θα επιβεβαιωσουν τους αρκετους μεχρι σημερα Ελληνες και Αλβανους αρχαιολογους, ανθρωπολογους και γλωσσολογους που εχουν υποστηριξει πως οι Αλβανοι ειναι απογονοι καποιου παναρχαιου ελληνικου φυλου. Και πως οι δυο λαοι εχουν κοινη καταγωγη ή αν θελεις πως οι Αλβανοι ειναι Ελληνες και πως δεν ηταν μονο η θρησκεια που εκανε τους Αρβανιτες να αισθανονται Ελληνες.
Όποιος ενδιαφέρεται (από "εκπαιδευτικής" αλλά και ταξιδιωτικής πλευράς) να μπει λίγο περισσότερο σε βάθος στα της περιοχής, μπορεί ν'ανατρέξει π.χ. στο σύγγραμα του ... 1893 του V. Berard, ενός ουδέτερου τρίτου, που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά το 1987 από τις εκδόσεις 'Τροχαλία'.Κάθε ιστορία που γράφει κάποιο μέλος μπορεί να έχει αρκετά στοιχεία "εκπαιδευτικού" χαρακτήρα
Σοβαρά ε! τι να πω ρε τριπάκιας, τελικά σίγουρα σε αυτή την χώρα πρέπει να προερχόμαστε από την Ανδρομέδα, δεν υπάρχει άλλη εξήγησηΑν ολοι οι ανθρωποι σκεφτονταν παρομοια ή δεν θα ειχε προοδεψει καμια επιστημη ή θα ειχε εξαφανιστει το ανθρωπινο ειδος.
Οτι ψαχνει καποιος να βρει αποδειξεις γι αυτο που φανταζεται δεν σημαινει ουτε πως θα τις βρει, ουτε πως θεωρει την σκεψη του αληθεια. Η αναζητηση της αληθειας ακομη και μεσα απο λαθους δρομους ειναι ενα μαγικο ταξιδι. Κι αν δεν το κανεις, μενοντας προσκολλημενος σε δογματικες αντιληψεις, ζεις δεν ζεις δεν εχει και μεγαλη διαφορα.
Αυτό ακριβώς που λες το έχω ακούσει μόνο από Αλβανούς και Σέρβους και αρχίζω να πιστεύω πως είναι το urban legent της περιοχής, κατά το οι Ναπολετάνοι είναι μαφιόζοι, οι Έλληνες τεμπέληδες κοκ.Εκεινο που εχω καταλαβει ειναι πως παιζει τρελο χρημα απο παρανομες δραστηριοτητες. Αλβανοι συντοπιτες μου μου εχουν πει χαρακτηριστικα πως ο καλυτερος Κοσοβαρος ειναι εμπορος ναρκωτικων.
Εσεις πως τον ειδατε το μεσο κατοικο; Ανθρωπο του μοχθου ή μαφιοζο νεοπλουτο; Δηλαδη οι εικονες των πολυτελων αυτοκινητων που περιγραφεις συναντιονται και σε αλλους τομεις της καθημερινοτητας
.
Έχοντας μεγαλώσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έχοντας φίλους, συμμαθητές, γνωστούς πάμπολλους, Αλβανούς και Αρμένιους και λοιπούς Καυκάσιους, δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε μία περίπτωση ομοιότητας Αλβανού και Αρμένη. Ακόμα και οι λίγοι μελαχρινοί Αλβανοί δεν έχουν ουδεμία σχέση με τους μυταράδες Αρμενίους.Ψάχνοντας το λίγο πάντως βρήκα πληροφορίες που λένε ότι οι Αλβανοί προήλθαν από τον Καύκασο και αν το προσέξεις μοιάζουν αρκετά με τους Αρμένιους .
Εμένα μου τους θύμισαν αλλά λίγη σημασία έχει αυτό!Έχοντας μεγαλώσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έχοντας φίλους, συμμαθητές, γνωστούς πάμπολλους, Αλβανούς και Αρμένιους και λοιπούς Καυκάσιους, δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε μία περίπτωση ομοιότητας Αλβανού και Αρμένη. Ακόμα και οι λίγοι μελαχρινοί Αλβανοί δεν έχουν ουδεμία σχέση με τους μυταράδες Αρμενίους.
Να προσθέσω απλά εδώ, επειδή είχαμε αυτή τη συζήτηση και εκεί, ότι κατά τη γνώμη μου ναι μεν οι Κοσοβαροι είναι πιο "θρησκοι" από τους Αλβανούς και βλέπεις πιο έντονο το μουσουλμανικο στοιχείο, αλλά σε καμία περίπτωση δε νιώθεις ότι είσαι σε κάποια "hardcore" με τη θρησκεία χώρα. Καμιά σχέση με τη Βοσνία πχ, όπου μου είχε κάνει πολύ εντύπωση το μουσουλμανικο κομμάτι, παρ' όλες τις αναμειξεις. Στο Κοσοβο θα δεις κάποιες κοπέλες με μαντηλα, αλλά οι περισσότερες είναι ντυμένες με μίνι, στενά ρούχα κλπ. Επίσης ο κόσμος πίνει αρκετά (άπειρες ποικιλίες ρακης, τοπικό κρασί και μπύρες κλπ) και γενικά το όλο κλίμα δεν "φωνάζει" συντηρητισμο. Σίγουρα η θρησκεία είναι ένας τρόπος διαφοροποιησης ενός λαού και σίγουρα το Κόσοβο δείχνει να έχει ανάγκη αυτή τη διαφοροποιηση όπως επισημαίνει και η @fenia42 , απλά μην περιμένετε και "χαρντκοριες".Τα περισσότερα τζαμιά έχουν μείνει από την οθωμανική περίοδο. Οι Κοσοβάροι στο 92% είναι αλβανόφωνοι μουσουλμάνοι όμως ως προς τη θρησκευτικότητά τους παρατηρήσαμε μεγάλες διαφορές με τη γείτονο Αλβανία. Οι γυναίκες είναι περισσότερο καλυμμένες , οι άνθρωποι φαίνονται πιο θρησκευόμενοι, τα τζαμιά είναι πολύ περισσότερα. Στην Αλβανία συνυπάρχει με αρμονία ο χριστιανισμός με το μουσουλμανισμό και οι άνθρωποι δεν είναι τόσο αφοσιωμένοι στη θρησκεία λόγω και της μακρόχρονης αθεΐας επί Χότζα. Οι Κοσοβάροι φαίνονται να έχουν περισσότερη ανάγκη ένα θεό που θα τους δώσει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.