Κοροναϊός - Ανταποκρίσεις από το εξωτερικό.

panpan

Member
Η παράνοια των μέτρων συνεχίζετε.
Μπορώ να πάω με το αυτοκίνητο στο μάρκετ με την σύζυγο,αλλά μέσα στο μάρκετ δεν μπορούμε να μπούμε μαζί με το ίδιο καρότσι.Αν πάρουμε δυο καρότσια μπορούμε να μπούμε κανονικά.!!!!!
Αν θελεις να περπατήσεις, μπορείς να το κανεις μόνο για μια ωρα και σε 1 χλμ απο το σπίτι σου, αλλά για οποιαδήποτε αλλη ασκηση, μπορεις να φτασεις μεχρι την αλλη ακρη της βαρκελωνης. Ομως δεν μπορεις να βγεις στο διπλανό δημο, ακομη και αν ειναι λιγοτερο απο 1 χλμ απο το σπιτι σου!!!!
Δες τε τι πρόβλημα έχω.Το σπίτι μου είναι στην κορυφή ενός λόφου.Από σύμπτωση τα σύνορα
του διπλανού δήμου περνούν μέσα από μια γωνία της αυλής μου.
Θεωρητικά είμαι παράνομος αν πάω στην άκρη της αυλής,ή αν βγω έξω από την αυλή και πάω
από την δεξιά μεριά του δρόμου,αντί από την αριστερή.
Αλλά παράνομος είμαι αν πάω με τα πόδια.Αν πάω με το αυτοκίνητο δεν υπάρχει πρόβλημα.

8avos

Member
Πάντως σήμερα ανακοινώθηκε στη Γερμανία,το κρατίδιο της κάτω Σαξονιας (Niedersachsen) επιτρέπει από Δευτέρα 11.05 το άνοιγμα των:
•καφε
•μπαρ
•μπυραριες
•εστιατόρια
γενικά η γαστρονομία.Ενω την περασμένη Πέμπτη η απόφαση ήταν αρνητική στο άνοιγμα ,μέσα στο ΣΚ άλλαξε η απόφαση για το παραπάνω κρατίδιο και συζητάται ήδη και για τα υπόλοιπα να ανοίξουν άμεσα.

alma

Member
Μπορώ να πάω με το αυτοκίνητο στο μάρκετ με την σύζυγο,αλλά μέσα στο μάρκετ δεν μπορούμε να μπούμε μαζί με το ίδιο καρότσι.Αν πάρουμε δυο καρότσια μπορούμε να μπούμε κανονικά.!!!!!
Εδώ στην Ελλάδα το κάνουν αυτό πολλά ζευγάρια και οικογένειες για να πάρουν 2 αντισηπτικά ο καθένας κι όχι 2 και να πρέπει να τα μοιραστεί όλη η οικογένεια, καθώς μέχρι 2 ανα λογαριασμό επιτρέπονται. Δεν ξέρω αν εκεί έχετε πλαφόν στα αντισηπτικά όπως έχουμε εδώ, αλλά αν έχετε σας βόλεψαν τα 2 καρότσια.

panpan

Member
Πλαφόν σε αγορές απ ότι ξέρω δεν υπήρχε ούτε υπάρχει σε οτιδήποτε.Σχεδόν υπάρχουν πλέον τα πάντα,εκτός από τα γάντια που δεν βρίσκω τον τελευταίο καιρό.Η αγορά ομαλοποιηθηκε αρκετά πιστεύω.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πλαφόν σε αγορές απ ότι ξέρω δεν υπήρχε ούτε υπάρχει σε οτιδήποτε.Σχεδόν υπάρχουν πλέον τα πάντα,εκτός από τα γάντια που δεν βρίσκω τον τελευταίο καιρό.Η αγορά ομαλοποιηθηκε αρκετά πιστεύω.
Πάντως στη γαλικια πλαφόν υπήρχε και σε μάσκες και σε αντισηπτικα.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Στα σουπερμαρκετ της Βαλενθια υπαρχει πλαφον στα 3 κομματια/κωδικο. Αυτο σημαινει οτι αν θελω πχ να παρω αντισηπτικο, μπορω να παρω μεχρι 3 αντιστηπτικα της χ μαρκας, αλλα συνολικα μπορω να παρω 6 αντισηπτικα, 3 της χ και αλλα 3 της ψ μαρκας.🤐

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Η παράνοια των μέτρων συνεχίζετε.

Δες τε τι πρόβλημα έχω.Το σπίτι μου είναι στην κορυφή ενός λόφου.Από σύμπτωση τα σύνορα
του διπλανού δήμου περνούν μέσα από μια γωνία της αυλής μου.
Θεωρητικά είμαι παράνομος αν πάω στην άκρη της αυλής,ή αν βγω έξω από την αυλή και πάω
από την δεξιά μεριά του δρόμου,αντί από την αριστερή.
Αλλά παράνομος είμαι αν πάω με τα πόδια.Αν πάω με το αυτοκίνητο δεν υπάρχει πρόβλημα.
Διακρίνω μια παράνοια στα μέτρα της Ισπανίας!
Βρε μήπως να σας στείλουμε τον Χαρδαλιά και τον Τσιόδρα να σας βάλουν σε μια τάξη. :cool: :haha::haha:
Με έκανες να εκτιμήσω τελικά τα μέτρα της καραντίνας μας!

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Το παρόν θέμα έχει τίτλο "Ανταποκρίσεις από το εξωτερικό" και στο πρώτο του μήνυμα υπάρχει περιγραφή. Παρακαλώ μείνετε εντός θέματος, τα εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
εδω παντως Γερμανια μου φαινεται λιγο οτι να ναι...
ανοιξανε οι παιδοτοποι θα ανοιξουνε σχολεια, μαγαζια, το ενα το αλλο...αλλα να πας διακοπες εκτος συνορων δεν θελουνε....
απο την μια το καταλαβαινω οτι δεν θελουνε να παει καποιος ταυλανδη, να γινει ενα μπαμ παλι και μετα να πρεπει να επαναπατρισουνε καμια 100.000 απο καθε γωνια του κοσμου
αλλα αν το παιδι μου παει στον παιδοτοπο, το αλλο παει σχολειο, εγω παω δουλεια, παω για ψωνια κλπ ποια η διαφορα που.χ. με το να παμε Αυστρια διακοπες???
και εκει τα ιδια θα κανουμε
εκτος αν νομιζουν οτι τα παιδια στον παιδοτοπο στην γερμανια τηρουνε τις αποστασεις ενω στην Αυστρια θα αγkαλιαζονται μεταξυ τους....

παντως παλι τα κρουσματα περασανε το οριο των 1.000...

απο την αλλη σου λενε καντε διακοπες εντος γερμανιας....
και που θα βρουμε ρε φιλε τελευταια στιγμη? οταν λενε οτι που.χ. τα ξενοδοχεια θα δεχονται μονο στο 60% της δυναμικοτητας τους?

paefstra

Member
Κι ομως, εχει νοημα. Ανοιγουν σχολεια, δρσστηριοτητες κλπ αλλα η χωρα εχει συγκεκριμενα επιδημιολογικα χαρακτηριστικα που μπορουν να διαχειριστουν. Αν αρχισουν να ερχονται Αγγλοι πχ που γινεται της ποπης η να επιστρεφουν απο Αγγλια οι Γερμανοι, ισως θεωρουν οτι δεν θα συμμαζευεται το θεμα.
Επισης κανεις δεν γνωριζει αν θα υπαρξουν αιφνιδια lοck down ξανα. Ολοι προχωρουν με επιφυλαξεις.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
θεωρητικα ναι..αλλα οταν το κρατιδιο που μενω εχει περισσοτερα κρουσματα απο εκει που θα παοω διακοπες (για τον ιδιο πληθυσμο) τοτε ειναι παραλογο

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Τα τελευταία νέα από το νησί, και λίγα που μπορούν να ενδιαφέρουν αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν εδώ.

Το μεσημέρι η αρχηγός της κυβέρνισης της Σκοτίας ανακοίνωσε ότι δεν αλλάζει τίποτα στην καραντίνα της Σκοτίας, εκτός του ότι τώρα ο κόσμος θα μπορεί να βγει πάνω από μία φορά την μέρα (για τους ίδιους λόγους με πριν: άσκηση/φάρμακα/τρόφιμα). Την ίδια οδηγία δίνουν και την Ουαλία και την Β. Ιρλανδία. Με λίγα λόγια τίποτα.

Για την Αγγλία ο Μπόρις ανακοίνωσε ένα πλάνο για τους επόμενους μήνες, το οποίο θα προσαρμόζεται με τον βαθμό αναπαραγωγής του ιού. Πλεον ο κόσμος που δεν μπορεί να δουλέψει από το σπίτι θα ενθαρύνεται να πηγαίνει στην δουλειά του, αλλά αποφεύγοντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα μπορεί να οδηγεί όσο θέλει για να πάει η άσκηση ή για σπορ ή ηλιοθεραπεία, αλλά μόνο με μέλη του νοικοκυριού του, όπως ίσχυε και σήμερα. Αρχές Ιουνίου θα ανοίξουν κάποιες τάξεις στα δημοτικά και κάποια μαγαζιά. Ιούλιο τα νωρίτερο καταστήματα εστίασης. Το σλόγκαν άλλαξε από 'stay at home' σε 'stay alert'.

Σχετικά με την είσοδο στον Η.Β. από το εξωτερικό. Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν μέτρα, αλλά οι πτήσεις ήταν ελάχιστες. Τώρα σκοπεύουν να βάλουν κάποια συγκεκριμένα μέτρα (πιθανότατατα υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους έρχονται ή κάτι παρόμοιο). Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν πρέπει να ακυρώσουμε τις διακοπές στο εξωτερικό για το καλοκαίρι, ο υπουργός μεταφορών είπε ότι δεν μπορεί να δώσει τέτοια συμβουλή, και τα μέτρα για την καραντίνα μπορούν να αλλάξουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Επιπλέον ανακοίνωσε κονδύλι 2 δισ. για βάουτσερ επισκευής ποδηλάτων, άμεση δημιουργία νέων ποδηλατοδρόμων και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων. Το σκεπτικό είναι ότι με τους κανόνες social distancing τα μέσα μεταφοράς θα μπορούν να εξυπηρετούν το 1/10 αυτών που εξηπυρετούσαν πριν τον ιό. Εξαιρετικό νέο αυτό βέβαια.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom