• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κινηματογραφική κουβέντα....

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μετά από αρκετά ...βαρύγδουπα έργα είδα και μιά απολαυστικότατη κωμωδία του Γούντι Αλεν"Κι άν σου κάτσει;''.Ο Λάρι Ντέιβιντ με μιά έξοχη ερμηνεία στο ρόλο ενός μεσήλικα απαισιόδοξου καταναγκαστικού επιστήμονα ...που παντρεύεται μιά νεαρή 21 ετών!
Το έργο τα έχει όλα...έξυπνο χιούμορ,πυκνούς διαλόγους,σαρκασμό,κριτικάροντας και αναλύοντας ανθρώπινες σχέσεις,θέτοντας και ερωτήματα περί Θεού και θρησκειών,υπαρξιακών αναζητήσεων,απελευθέρωσης του ανθρώπου από ταμπού κλπ
Πολύ καλή ταινία!Πολύ γέλιο...αλλά και τα μηνύματα που εισπράττεις μηνύματα...;)

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Eίδα την ταινία''Υπόθεση farewell'',του Κριστιάν Καριόν με πρωταγωνιστή τον Εμίρ Κουστουρίτσα.Μου άρεσε,το πρώτο μέρος ήταν κάπως ανιαρό,ευτυχώς από τη μέση και μετά άρχισε να παίρνει πιό έντονο ρυθμό.
Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα...μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες κατασκοπείας του 20ου αιώνα,με τον Κουστουρίτσα να ερμηνεύει εκπληκτικά!το ρόλο ενός υψηλόβαθμου στρατιωτικού της τότε KGB με όραμα μεν για τον κομμουνισμό αλλά και απογοήτευση ταυτόχρονα από την"κατάντια''και την παρακμή της χώρας...με αποτέλεσμα να διοχετεύει κρατικά μυστικά μέσω Γάλλου διαμεσολαβητή στις ΗΠΑ...
Σημαντική η εμπλοκή της Γαλλίας,συναντήσεις Μιτεράν-Ρήγκαν κλπ,μυστικές υπηρεσίες,CIA,παιχνίδια κατασκοπείας και μέσα σε όλα αυτά η ανθρώπινη πλευρά των κυρίως εμπλεκομένων στην όλη ιστορία που αυτό κυρίως διαπραγματεύεται η ταινία χωρίς ωστόσο(κατά την εκτίμηση μου)να εμβαθύνει και να σκιαγραφεί σε βάθος...σαν κάτι να έλειπε...θα μπορούσε να είναι πιο δυνατό,αφήνει ερωτηματικά για τα βαθύτερα κίνητρα που οδήγησαν σε μιά τέτοια..''προδοσία;''περνάει κάπως επιφανειακά και υπεραπλουστευμένα τις μυστικές συναντήσεις των δύο πρωταγωνιστών...
Σχετικά με το...παρασκήνιο της ταινίας..αρχικά ο ρόλος του πρωταγωνιστή επρόκειτο να δοθεί στον Ρώσο ηθοποιό Βλαντιμίρ Μακοβέτσκι ο οποίος όμως δέχτηκε πιέσεις!να μή δεχτεί και έτσι αρνήθηκε,επίσης τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Ουκρανία γιατί απαγορεύτηκε στον Καριόν να γυρίσει σκηνές στη Ρωσία γι'αυτό το έργο,για το οποίο ούτως η άλλως οι Ρώσοι εξέφρασαν δυσαρέσκεια λέγοντας ότι η ιστορία που μας δείχνει είναι διαφορετική....υπάρχουν πράγματα πίσω απ'αυτό που βλέπουμε πού ποτέ δε θα μάθουμε....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ειδα το District 9! Κατα τη γνωμη μου ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα ταινια!

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Ειδα το District 9! Κατα τη γνωμη μου ειναι μια πολυ ενδιαφερουσα ταινια!
Όντως πολύ καλή και σαν sci-fi ταινία αλλά και σαν κοινωνική. Αναρωτιέμαι γιατί άργησε τόσο πολύ να βγει στις Ελληνικές αίθουσες.

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
κατεβασα εχθες το βραδυ και ειδα το
"law abiding citizen"
μου αρεσε πολυ το ευρηματικο σεναριο,ξεφευγει απο τη πεπατημενη...
προσοχη,για δυο σκηνες ειναι ακαταλληλο για παιδια..
ο πρωταγωνιστης ειναι ο "ΛΕΩΝΙΔΑΣ'' στους "300":)

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
district 9!!
Είχα καιρό να δω τόσο καλή επιστημονική φαντασία. Κοινωνική, αντιρατσιστική (κάποιες στιγμές η νιγηριανή μαφία, οι γαρίδες και η εταιρία προστασίας, ανακάτευαν τόσο περίτεχνα τους ρόλους τους, ανάτρεπαν το σωστό και το λάθος και έμενες μετεώρος απέναντι σε όλες αυτές τις κτηνωδίες). Δύο αρνητικά στοιχεία ήταν κάποιες πολύ βεβιασμένες και «κλαψ- λιγμ» με το ζόρι, σκηνές καθώς και η απλοποίηση και ο εξανθρωπισμός των εξωγήινων συναισθημάτων (η σκηνή όπου η γαρίδα τσαντίζεται και βαράει τον τοίχο του σπιτιού του ήταν μια εύπεπτη προχειροδουλειά).

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν ειμαι σιγουρη αν υπαρχει "εξανθρωπισμος" των εξωγηινων συναισθηματων, η αν ο ηρωας πια αντιμετωπιζει τους εξωγηινους με διαφορετικο τροπο απ' οτι στην προγενεστερη κατασταση του, αλλωστε λογω καταστασης ολο και τους πλησιαζει. Εμενα μου δοθηκε η εντυπωση οτι παρακολουθουμε την οπτικη του ηρωα της ταινιας.

Το να εκφραζει ο εξωγηινος το θυμο του δε μου φανηκε καθολου ακυρο μια και απο την αρχη της ταινιας φαινοντουσαν να εχουν ουτως η αλλως καποιες βιαιες συμπεριφορες (δικαιολογημενα η αδικαιολογητα δεν εχει σημασια). Η βιαιη συμπεριφορα εδραζεται εν πολλοις σε θυμο, οποτε και σε μια παροδο 20 ετων "συγκατοικησης" και αλληλοεπιδρασης (ολο κατι περιεργες εμπορικες δοσοληψιες με Νιγηριανους υπηρχαν) δε με ξενιζει η υιοθετηση "ανθρωπινων" εκφρασεων του θυμου.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Ο εξανθρωπισμός του επίμαχου εξωγήινου ήταν από μια οπτική, ο τροχός που γύριζε την ταινία. Ήταν καθ’ όλα καλοδεχούμενος. Άσε που σε ότι ταινίες έχω δει, πάντα τράβαγε την συμπάθειά μου ο ήρωας που διαχωριζόταν από μια προβληματική κοινωνία. Άρα δεν μιλάω για τον «εξανθρωπισμό» που περιγράφεις στην πρώτη παράγραφο αλλά για εκείνον της δεύτερής. Όπου όμως εκεί, συμφωνώ και με την ματιά σου.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Και να ξεκαθαρισω οτι και εγω βρισκω οτι η χειρονομια που βαραει τον τοιχο η " γαριδα"ειναι τελειως κλισε ως εκφραση θυμου ειτε προερχεται απο ανθρωπους, ειτε απο "εξωγηινους". Μαλλον θα επρεπε να εχει δουλεψει καλυτερα την κινησιολογια του ο εν λογω ηθοποιος η ας την εκοβε στο μονταζ ο σκηνοθετης. Αλλα την υπαρξη του αισθηματος του θυμου απο τους εξωγηινους τη δεχομαι χωρις να με ξενιζει.

afroditi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
κατεβασα εχθες το βραδυ και ειδα το
"law abiding citizen"
μου αρεσε πολυ το ευρηματικο σεναριο,ξεφευγει απο τη πεπατημενη...
προσοχη,για δυο σκηνες ειναι ακαταλληλο για παιδια..
ο πρωταγωνιστης ειναι ο "ΛΕΩΝΙΔΑΣ'' στους "300":)

ωραία ταινία, ενδιαφέρουσα πλοκή. είχα δει το έργο στην πρεμιέρα του.
ο τζέραντ μπάτλερ είναι όλα τα λεφτά!

Traveller

Member
Προς όλους τους ψαγμένους κινηματογραφόφιλους...

Την Κυριακή το ΒΗΜΑ στα πλαίσια του αφιερώματος στον Τσάρλυ Τσάπλιν χαρίζει μια αριστουργηματική άγνωστη ταινία του... τον ΚΥΡΙΟ ΒΕΡΝΤΟΥ...
Την βάζω τόσο ψηλά όσο το ΧΑΜΙΝΙ και τους ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ... εύκολα μέσα στις 30 καλύτερες ταινίες που έχω δει και πιστέψτε με έχω δει πολλές και καλές...

Δείτε το και θα καταλάβετε...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα