• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κινηματογραφική κουβέντα....

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Είδα την ταινία "τι απέγινε η Ελι..",του Ιρανού σκηνοθέτη Φαραντί,βραβευμένη με Αργυρή Αρκτο σκηνοθεσίας στο Βερολίνο.
Νομίζω είναι από τις καλύτερες,μέχρι στιγμής,ταινίες της φετινής σεζόν!,συναρπαστική κινηματογραφική εμπειρία!!Πολύ καλές έντονες ερμηνείες όλων,γρήγοροι ρυθμοί,ταχύτητα και μαεστρία στην εναλλαγή από το..χαλαρό στο.. θρίλερ,στο ψυχογραφικό κομμάτι,στο δράμα...σ΄αυτό βοήθησε και η κινηματογράφηση κατά ένα μεγάλο μέρος με κάμερα στο χέρι....
Το θέμα συνηθισμένο..το βρίσκεις σε οποιαδήποτε κοινωνία..ένα στημένο προξενιό μια επίμονη προσπάθεια στα όρια πλεκτάνης με "θύμα"μια κοπέλα που δεν ξέρει τίποτε,οι επιθυμίες της είναι τελείως διαφορετικές,αλλά της "απαγορεύεται" να φέρει οποιαδήποτε αντίρρηση!...,όλα αυτά στη συγκεκριμένη κλειστή κοινωνία της Τεχεράνης πυροδοτούν μια σειρά απρόσμενων εξελίξεων και φέρνουν στην επιφάνεια τις συμβάσεις των ανθρωπίνων σχέσεων,το ένα ψέμμα που έρχεται να καλύψει το άλλο,την υποκρισία στο έπακρο!και φυσικά τά θέματα που έχουν να κάνουν με τη θέση της γυναίκας στο Ιράν..
Το τέλος δεν είναι ξεκάθαρο,μένει ανοιχτό για κάθε ερμηνεία,τι απέγινε τελικά η Ελι...

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Δεν μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι οι 10 αγαπημένες μου, όμως σίγουρα μου αρέσουν πολύ.

1. Υπόθεση Καρλίτο
2. Οι ζωές των άλλων
3. Τα πουλιά
4. Chinatown
5. O νονός 2
6. Seven
7. Matchpoint
8. O γάμος του καλύτερού μου φίλου
9. Ένα θάνατος σε μια κηδεία
10. Αmerican pie 3

Έκαστος στο είδος του...

neraida

Member
οι δικες μου αγαπημενες:

1 annie the musical http://en.wikipedia.org/wiki/Annie_(film) γιατι με αυτο μεγαλωσα

2 les miserables "Les misérables" (2000)

3 the escapist The Escapist (2001)

4 issiz adam IMDb Video: ISSIZ ADAM το λατρεψα, για αυτους που χανουν επειδη δεν ξερουν να εκτιμουν και οταν εκτιμουν ειναι πολυ αργα, για αυτους που αλλα λενε ενω αλλα σκεφτονται..ποσο κερδισμενοι θα βγαιναμε τελικα αν λεγαμε την αληθεια??

5 matchpoint Match Point (2005) λεει πολλα για την ζωη και για αυτους που βολευονται, για τον ρεαλισμο της ταινιας

6 a will of their own "A Will of Their Own" (1998) που δεν το βρισκω με τιποτα και πουθενα:xmas_sad: για την εμμονη της στην φωτογραφια, για την δυναμη της θελησης

7 la vita e' bella - benigni - για τον τροπο που αγαπαει ενας ιταλος την γυναικα του και για τον τροπο που της το δειχνει

8 Πολιτικη κουζινα - για την μουσικη της Ρεμπουτσικα που με ανατριχιαζει και για την σταση του παιδιου απεναντι σε αυτα που θελει

9 La boum - http://www.imdb.com/title/tt0082100/ με την Σοφι μαρσο, για μια αθωα εποχη που εφυγε ανεπιστρεπτι,για τα παρτυ με τα μπλουζ και την αναγκη για ανιδιοτελη αγαπη...

afroditi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
χτες που πήγα να δω την κληρονόμο με την Σμαράγδα Καρύδη είδα το τρέιλερ της χριστουγεννιάτικης ιστορίας (a christmas carol) με τον τζιμ κάρευ!
είναι το αγαπημένο μου παραμύθι από όταν ήμουν μικρή.
έχω συνδέσει τα χριστούγεννα με αυτην την ιστορία και ακόμα και τώρα μ'αρέσει να την βλέπω:xmas_biggrin:
είναι παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά, περνάει τόσα παραδείγματα για την ανθρώπινη συμπεριφορά και για την ζωή γενικά που ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος αν παραδειγματιζόμασταν από το πάθημα του εμπενίζερ σκρουτζ.
μην το χάσετε!!!
αχ παιδιά συγκινήθηκαα!!!:cry:

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Πολύ καλή!από τις καλύτερες ταινίες του Φατίχ Ακίν το soul kitchen:Κωμωδία που διαπραγματεύεται τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες ενός ιδιοκτήτη εστιατορίου του Ζήνου στο Αμβούργο...ταινία μέ ένταση,πάθος,χιούμορ φυσικά,δυνατή μουσική..μας μεταφέρει σ΄΄ένα τρόπο ζωής λίγο "μποέμ'',λίγο ανεξάρτητο,αλλά και αγχωμένο ταυτόχρονα και προβληματισμένο..με αισιόδοξα στο τέλος μηνύματα.
Η μουσική της ταινίας πολύ καλή ,στα ακούσματα συγκαταλέγονται κάτι παλιά ρεμπέτικα καθώς και η Φραγκοσυριανή καί τό αυθεντικό κομμάτι και η διασκευή της ,καθώς και το το τραγούδι του Πασχάλη "όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο"..
Ενα έργο που χωρίς να έχει ιδιαίτερη πλοκή η βαρύτητα,σέ κάνει να νοιώθεις πράγματα γιατί είναι φτιαγμένο με ψυχή!
Και φυσικά μην παραλείψετε να δείτε τους τίτλους τέλους...!!
Διάβασα κάπου ότι στο πλαίσιο του πρόσφατου φεστιβάλ κινηματογ.της πόλης μας,ο ίδιος ο Φατίχ Ακίν προλογίζοντας την ταινία του είπε μεταξύ άλλων:"εντάξει,η ταινία βλέπεται αλλά αυτό που αξίζει πραγματικά είναι οι τίτλοι τέλους!".....
Η μετριοφροσύνη στο έπακρον!

Traveller

Member
Η ΛΕΥΚΗ ΚΟΡΔΕΛΑ

Επειδή μιλάγαμε για αριστουργήματα και ΚΥΝΟΔΟΝΤΕΣ λίγο πιο πάνω...
την αφιερώνω εξαιρετικά στους θαυμαστές του...
Απλά όποιος θεωρεί οτι ο κινηματογράφος είναι τέχνη να μην την χάσει...

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Για τη λευκή κορδέλα συμφωνώ και επαυξάνω!!άλλωστε έχω ήδη κάνει σχετικό σχόλιο πιο πάνω(# 166)

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καταπληκτικό βίντεο !

1 χρόνος, 342 ταινίες, 12 μήνες σκληρής δουλειάς...για το 2009

η λίστα με τη σειρά εμφάνισης : http://docs.google.com/Doc?docid=0Aef...

Last edited by a moderator:

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
τι εγινε βρε παιδια?για το soulkitchen δεν θα γραψει κανεις??

λοιπον, εγω το ειδα και σας το προτεινω!!
πολυ ευχαριστη ταινια, εξυπνο σεναριο, με φοντο το αμβουργο!! οκ δεν ειναι κανενα αριστουργημα, αλλα σε καθε περιπτωση θα διασκεδασετε!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom