• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κινηματογραφική κουβέντα....

idem

Member
Επόμενο Ταξίδι
???????
Ταξίδι-Όνειρο
ο γυρος του κοσμου
Μάλλον είναι η πρώτη 3D ταινία που είδες....

Τώρα, ως προς την ποιότητα της ταινίας, ούτε την είδα, ούτε θα διαννούμουνα ποτέ να τη δώ. Είμαι σίγουρος ότι θα ήταν χειρότερη ακόμα κι από ταινία με το Will Smith (δύσκολο επίτευγμα...)
ναι ειναι η πρωτη ταινια που ειδα 3d.εμενα προσωπικα μου αρεσε πολυ και νομιζω και τα γραφικα της ηταν πολυ καλα.οσο για την αλλη ταινια που λες δεν την εχω δει καν οποτε δεν μπορω να εχω αποψη.

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μάλλον είναι η πρώτη 3D ταινία που είδες....

Τώρα, ως προς την ποιότητα της ταινίας, ούτε την είδα, ούτε θα διαννούμουνα ποτέ να τη δώ. Είμαι σίγουρος ότι θα ήταν χειρότερη ακόμα κι από ταινία με το Will Smith (δύσκολο επίτευγμα...)
Αυτα ειναι γουστα!!! Εγω ειμαι fan τετοιων ταινιων απλα επειδη εχω δει τις 3 προυγουμενες ταινιες λιγο δυσκολο να παω να δω και την τεταρτη....σε κανα dvd ισως....Οσο για τον Will Smith θεωρω οτι ειναι καλος ηθοποιος.....φυσικο ειναι να μην αρεσει σε ολους βεβαια...

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Eίδα την ταινία "Αντίχριστος"...
Περίμενα περισσότερα απ΄αυτήν την ταινία....με βάση αυτά που είχα διαβάσει για το έργο ότι επεξεργάζεται τη σχέση των δύο φύλων..σχέση αγάπης,σύγκρουσης αλλά και βίας και πόνου..,τη μάχη του Καλού και του Κακού που υπάρχουν μέσα μας ....
Την βρήκα βαρετή, πολύ αργή ,κουραστική...χρειάζεται να καταβάλει κανείς πολύ προσπάθεια να την αντέξει:rolleyes:παρά τις εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών οι οποίοι τελικά ήταν και οι μόνοι ηθοποιοί(αν εξαιρέσεις μια η δύο σκηνές στην αρχή )στην ταινία...,
το μόνο ''κομμάτι"που μου άρεσε ήταν ο πρόλογος με μια ασπρόμαυρη σλόου μόσιον σκηνή πλαισιωμένη με εκπληκτική μουσική (από όπερα αλλά δεν ξέρω ακριβώς ποιά)

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
λοιπον, εγω ειδα χτες το "ορφανο"!!
ειχα καιρο να δω θριλερ..τελευταια οσα ειχα δει με ειχαν απογοητευσει..
ομως, αυτο μου αρεσε πολυ..ωραιες ερμηνειες..ωραια υποθεση..
σε κραταγε στην τσιτα απο την αρχη μεχρι το τελος!!

θελω να δω και τον αντιχριστο!!οσοι το ειδατε (romantic woman διαβασα τα δικα σου)
γραψτε εντυπωσεις please!!

neraida

Member
εγω ειδα αυτες τις μερες το volver και το los abrazos rotos του almodovar και δεν μου καναν καμμια ιδιαιτερη αισθηση!;)

neraida

Member
σε αντιθεση με τις ταινιες του αλμοδοβαρ, αυτη την τουρκικη την βρηκα καλυτερη!

GUZ SANCISI / PAINS OF AUTUMN Κοινωνική 2009

Οι ‘Πληγές του Φθινοπώρου’ είναι η ιστορία μιας πόλης όπου οι ζωές των ανθρώπων διαφορετικής κουλτούρας και θρησκείας τέμνονται και ραγίζουν αλλά και η ιστορία ενός έρωτα μέσα σε αυτήν.

Σήμερα, 54 χρόνια αργότερα, μια τουρκική ταινία τολμά να αποκαλύψει όλες τις φρικαλεότητες εκείνου του φθινοπώρου, που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τον ελληνικό πληθυσμό της Πόλης. Το κάνει μάλιστα με τρόπο τόσο ρεαλιστικό που συγκλονίζει ακόμη και τους θεατές της γειτονικής χώρας, οι οποίοι έκπληκτοι από όσα έκαναν πολλοί από τους πατεράδες τους και τους παππούδες τους, συρρέουν στις κινηματογραφικές αίθουσες μαζικά, σαν ένα είδος “συγγνώμης”.

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Το ανεβάζω εδώ, πρώτον, για το ενδιαφέρον της είδησης αυτό καθαυτό, και δεύτερον, για τη μικρή ανατριχίλα που ένιωσα όταν συνειδητοποίησα πως δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος....Ναι, λοιπόν, πράγματι: η ταινία 'Άλιεν', μόλις έγινε τριάντα χρόνων.....................

Ντεμπούτο το 1979 έκανε το «Αλιεν»http://www.in.gr/news/mail.asp?lngEntityID=1063373&lngDtrID=253http://www.in.gr/news/print.asp?lngEntityID=1063373&lngDtrID=253'Τριάντα χρόνια πέρασαν από τότε που ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ ανέλαβε να δημιουργήσει μία από τις πλέον εμβληματικές ταινίες τρόμου επιστημονικής φαντασίας με ηρωίδα την Έλεν Ρίπλεϊ. Εκατομμύρια δολάρια στο box-office και τρία σίκουελ αργότερα, το Alien εξακολουθεί να βρίσκεται στις καρδιές των απανταχού σινεφίλ.
Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της τον Σεπτέμβριο του 1979 στο Λονδίνο, ωστόσο, στις βρετανικές αίθουσες κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου.
Ήδη όμως, είχε καταφέρει να προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση και να γίνει αντικείμενο συζήτησης στους κινηματογραφόφιλους που έσπευσαν να το παρακολουθήσουν στις σκοτεινές αίθουσες.
Η ταινία διαδραματίζεται το έτος 2122 όταν το εμπορικό διαστημόπλοιο Νοστρόμο, προσεδαφίζεται σε κοντινό πλανήτη, προκειμένου το πλήρωμά του να ερευνήσει την πηγή επαναλαμβανόμενου σήματος που λαμβάνει.
Το φιλμ θεωρήθηκε επαναστατικό, γιατί κατάφερε να «αναγεννήσει» το κουρασμένο είδος των ταινιών τρόμου και επειδή τόλμησε να τοποθετήσει στο επίκεντρό του μια γυναίκα: την Έλεν Ρίπλεϊ (Σιγκούρνι Γουίβερ).
Το Αλιεν θεωρήθηκε ως σκεπτόμενη ταινία τρόμου και ως τέτοια την αντιμετώπισαν οι δημιουργοί της. Το «τέρας» για παράδειγμα, αποτελεί δημιούργημα του Ελβετού καλλιτέχνη Χ.Ρ.Τζίτζερ, ο οποίος εμπνεύστηκε από το έργο του Φράνσις Μπέικον και τις Ερινύες της ελληνικής μυθολογίας.
Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το ότι τα περισσότερα θύματα είναι άνδρες έκαναν πολλούς να μιλούν για ένα «πρωτοποριακό» φιλμ και άλλους να το χαρακτηρίζουν «συντηρητικό» (η γυναίκα ως τέρας).
Όχι ότι το κοινό ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την ψυχαναλυτική πλευρά της ταινίας. Η επιτυχία του Αλιεν οδήγησε στο σίκουελ Aliens (κατά πολλούς ένα παράδειγμα σίκουελ που είναι καλύτερο από την πρώτη ταινία), το οποίο βγήκε στις αίθουσες το 1986.
Ακολούθησε το Αλιεν 3 του Ντέιβιντ Φίντσερ και το Alien: Resurrection του Ζαν Πιέρ Ζανέ.
Τριάντα χρόνια μετά, πληροφορίες λένε ότι ο Ρίντλεϊ Σκοτ (σερ πια...) επιστρέφει στην ταινία που τον ανέδειξε, για να γυρίσει ένα πρίκουελ. Το σενάριο θα διαδραματίζεται πριν από τα γεγονότα του πρώτου Αλιεν.'

Last edited by a moderator:

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
λοιπον, εγω ειδα χτες το "ορφανο"!!
ειχα καιρο να δω θριλερ..τελευταια οσα ειχα δει με ειχαν απογοητευσει..
ομως, αυτο μου αρεσε πολυ..ωραιες ερμηνειες..ωραια υποθεση..
σε κραταγε στην τσιτα απο την αρχη μεχρι το τελος!!

Το είδα και εγώ προχθές, αλλά δε μου είπε πολλά. Ο σκηνοθέτης προσπαθούσε πολλές φορές να μας κάνει να "τρομάξουμε" αλλά ήταν πολύ προφανείς οι τρόποι του, οπότε και δεν τα κατάφερε. Το δε σενάριο θεωρώ ότι είχε πολλές αδυναμίες.
Έξυπνο βρήκα μόνο το λόγο που το ορφανό έκανε αυτά που έκανε (δεν τον αναφέρω για να μη το χαλάσω σε αυτούς που δεν το έχουν δει).

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
εγω ειδα αυτες τις μερες το volver και το los abrazos rotos του almodovar και δεν μου καναν καμμια ιδιαιτερη αισθηση!;)

Και εμένα το abrazos rotos μου φάνηκε μια από τα ίδια.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Eίδα την ταινία "Αντίχριστος"...
Περίμενα περισσότερα απ΄αυτήν την ταινία....με βάση αυτά που είχα διαβάσει για το έργο ότι επεξεργάζεται τη σχέση των δύο φύλων..σχέση αγάπης,σύγκρουσης αλλά και βίας και πόνου..,τη μάχη του Καλού και του Κακού που υπάρχουν μέσα μας ....
Την βρήκα βαρετή, πολύ αργή ,κουραστική...χρειάζεται να καταβάλει κανείς πολύ προσπάθεια να την αντέξει:rolleyes:παρά τις εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών οι οποίοι τελικά ήταν και οι μόνοι ηθοποιοί(αν εξαιρέσεις μια η δύο σκηνές στην αρχή )στην ταινία...,
το μόνο ''κομμάτι"που μου άρεσε ήταν ο πρόλογος με μια ασπρόμαυρη σλόου μόσιον σκηνή πλαισιωμένη με εκπληκτική μουσική (από όπερα αλλά δεν ξέρω ακριβώς ποιά)
Η αλήθεια είναι ότι ο Τριέρ ποτέ δεν ήταν εύκολος. αλλά το έχω ακούσει και εγώ (έχω διαβάσει και κριτικές) ότι εδώ το παρακανιβάλισε το θέμα! θυμίσου όμως τι ντόρο έκανε και ο Noe το 2002 με την ακραία σεκανς στην μετριότητα "irreversible"

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
ναί,έχεις δίκιο...
πάντως μια που μου δίνεις την ...πάσα,να συμπληρώσω για τον Αντίχριστο..ήταν τόσο ιδιαίτερη ταινία που αφ'ενός ήθελε να πάς διαβασμένος και προετοιμασμένος για να τη δείς και εννοείται συγκεντρωμένος απόλυτα μη σου ξεφύγει οποιαδήποτε σκηνή...κουβέντα γιατί όλα ήταν αλληλένδετα και αλληγορικά στην πλειονότητα τους και αφ΄ετέρου το άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι εκ των υστέρων μετά από ....επεξεργασία αποκόμιζες μια διαφορετική εντύπωση για την ταινία....τουλάχιστον αυτό συνέβη σε μένα και στην παρέα μου...
Η πρώτη μου άποψη είναι αυτή που κατέθεσα πιο πάνω, αμέσως μετά αφ΄ότου την είδα,την επόμενη μέρα και μετά από συζήτηση με τους φίλους μου διαπιστώσαμε ότι ο καθένας μας είχε ...απορίες,είχαμε δώσει διαφορετική έως καμία...ερμηνεία σε μιά βασική σκηνή από την οποία και μετά η γυναίκα-πρωταγωνίστρια γίνεται άκρως βίαια και το...Κακό επισκιάζει και σαρώνει τα πάντα...,
με τη συζήτηση λοιπόν που κάναμε εξηγήσαμε και καταλάβαμε το νόημα εκείνης της βασικής σκηνής που έτσι μας έδωσε και μια πολύ σημαντική πληροφορία για τον χαρακτήρα και τον ..ψυχισμό της γυναίκας(που μέχρι εκείνη την στιγμή εγώ δεν τον είχα καταλάβει απόλυτα),
θέλω να πω δηλαδή ότι ναι μεν ήταν αργή,μονότονη..αν πήγαινα μόνη μου ίσως και να μην άντεχα να τη δώ και μέχρι τέλους...αλλά δεν ήταν αδιάφορη σε καμιά περίπτωση,και το γεγονός και μόνο ότι μας απασχόλησε σαν παρέα να τη συζητήσουμε,να αναλύσουμε κλπ την καθιστά όντως ενδιαφέρουσα και σημαντική αν και ....ιδιαίτερη..

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Καθώς δέχθηκα κάποια αποπροσανατολισμένα σχόλια, οφείλω να ξεδιαλύνω το avatar μου:
05/03/2010 can't wait!!!

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills