Ελλάδα Καρδαμύλη και Στούπα. Εγώ ενα ρεπό πήρα και που κατέληξε.

KIKI

Member
Μηνύματα
2.765
Likes
7.289
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
........
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.765
Likes
7.289
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
IMG_20240828_205043.jpg
Εξαιρετικο φαγητό με επιμέλεια Γιάννη Μπαξεβάνη στο εστιατόριο Στούπα.
Αρνακι στο φούρνο με πουρέ πατάτας και μελιτζάνας ,ταραμοσαλάτα αφρος λευκου ταραμά με τυπου κρουτόν απο χαρούπι και ενα ποτηρι λευκό κρασι ,σύνολο 27 ευρώ. Πολυ καλό προσωπικο όλοι οι εργαζόμενοι ευγενικοι και εξυπηρετικοί. Μου έκανε θετική εντύπωση όταν μου ειπε το γκαρσονι αν θέλω στην ταραμοσάλατα μπορει να μου βαλει μισή μερίδα με μισά χρήματα. Επειδή ειναι ορεκτικό συνήθως την μοιράζονται ενω εγω ημουν μόνη μου.
Το μεγάλο ατού του μαγαζιου η θέα στον κόλπο της Στούπας.
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.765
Likes
7.289
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
IMG_20240905_081752.jpg IMG_20240905_081605.jpg IMG_20240905_080647.jpg
Για τις κοκέτες συμφορουμίτισες . Απο τρια διαφορετικά μαγαζιά στην Καρδαμύλη.
Ούτε στα Ματογιάννια να ήμουνα! Τα εβλεπα τα ξαναεβλεπα στο τέλος ενα φόρεμα σε λινό το αγόρασα.
Πόσο να αντέξω στον πειρασμο;
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.765
Likes
7.289
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Θέλω να τελειώσω την ιστορία και τα ευτράπελα που με καταδιώκουν ακόμα δεν με αφήνουν.
Η θήκη του δοντιού που βγήκε στη Στούπα κατέληξε χθές σε εξαγωγή του ,δεν γινόταν αλλοιώς.
Μεταξύ θεραπείας για τη ρινίτιδα που εκδηλώθηκε εκει λόγω κλίματος και ακόμα συνεχίζει και αντιβίωσης για το δόντι είμαι να με κλαίνε οι ρέγγες.Σκεφτομαι οτι η τελευταία κρίση αλλεργικής ρινίτιδας ηταν στο Κιότο πριν ενάμιση χρόνο και τώρα άρχισε στη Στούπα δύο μέρη που δεν μου αρέσουν καθόλου ενεργειακά καί εχουν άθλιο κλίμα.
Τι Κιότο τι Στούπα ενα τσιγάρο δρόμος!
Παρά τις αντιξοότητες θα γραψω τι εγινε την τελευταια μέρα.
Απο τις επτά η ωρα που ξύπνησα αρχίζω στα τηλέφωνα τον μάστορα. Ερχεται και με μαζευει κατα τις εννια να πάμε μαζί στον ελαιωνα να φτειαξει το αμαξι ,μπας και φύγω επιτέλους.
Στο δρόμο οδηγεί σαν τρελός του βάζω τις φωνες για να κόψει ταχύτητα και αρχιζει να μιλάει συνέχεια για το πόσο πολυ δουλεύει και οτι είναι περιζήτητος με τις γνώσεις του στα αμάξια.
Ο τυπος πιστευει οτι πήρε συνταξη απο τη ΝΑΣΑ που είχε μεγάλο ποστο και τωρα αποσυρθηκε στην περιοχη και κάνει χάρη στους ντόπιους φτειάχνοντας τα αυτοκινητα τους και όχι μόνο.Ξερόλας και μπορόλας χαρακτηριστικό κομπλεξικού ανθρωπου.
Αφου φθανουμε στον ελαιωνα καταλαβαινω οτι δεν εχει φέρει μπαταρία!
Δίνει φορτιση με καλώδια ,ζηταει 30 ευρώ και μου λεει θα σε παει άνετα στο Γυθειο ακομα και αν κάνεις στάση στο δρόμο και το σβήσεις. Ξέρω οτι λέει ψέματα και του απαντω ότι δεν εχω μαζι το πορτοφόλι μου και να πάμε μέχρι στο κατάλυμα να του δώσω τα χρήματα.Οδηγώντας μεχρι εκει νοιώθω το αμαξι να κλωστάει ,ειδα και επαθα να φθάσω.
Παρκάροντας σβήνω την μηχανη επίτηδες .Κατεβαζω τα χρηματα και παω να βάλω μπροστα αλλά εννοειται οτι δεν παιρνει. Είσαι απατεωνίσκος ρε φίλε αλλά μέσα στα μούτρα μου;
Αρχίζω και τον βρίζω κυριλέ και ήρεμα και του λέω αυστηρά να το φορτίσει πάλι και να με συνοδευσει μεχρι το πιο κοντινό βενζιναδικο μπας και βρώ άκρη. Εν τω μεταξύ εχει δει τη σκηνή ενας γειτονας και η Τινα ,αρχίζουν να τον βρίζουν από τα μπαλκόνια τους γιατί τον αναγνώρισαν (τι ζω η γυναίκα σε αυτό το χωριό,εκπομπή της Αννίτα Πάνια γίναμε)και του λένε να με παει στον Αγιο Νικόλαο ένα κοντινό χωριό στο βενζινάδικο τάδε γιατι μόνο εκεί θα βρεις λυση το εχει ενας γνωστός μας που είναι καλος επαγγελματιας.
Πάμε πάλι με το βλάκα που δεν του έχω δωσει τα χρήματα για να μην εξαφανιστει.
Τωρα εχει μαζευτει μετά τα βρισίδια οδηγει σιγά και ακολουθω με μεγάλη δυσκολία με την μπαταρια ετοιμοθάνατη.
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.765
Likes
7.289
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Στο βενζινάδικο μας περιμενει μετά απο τηλεφώνημα της Τινας ο ιδιόκτητης ενήμερος για την κατάσταση.Μόλις τον βλέπει του λεει ηρεμα και ωραια ,τι εκανες βρε στη γυναίκα και την ταλαιπωρεις; Δεν είσαι πλέον μπάτσος στο Χότζα , εδω ζεις τόσα χρόνια μυαλό δεν εχεις βάλει;Που έπεσα ,σε μπάτσο την εποχή της περίκλειστης ,όχι απο θάλασσα αλλά απο καθεστώς Αλβανίας.Δεν έπαιζα τζόκερ καλίτερα;
Τον παιρνει πιο μακριά για να μην ακούω ,ποιος ξερει τι του είπε και ο τύπος γίνεται κότα λειράτη.Ετσι εξηγούνται πολλα για τη συμπεριφορά του ήδη ενοιωθα απο χθες οτι ο τυπάκος μου έχει πάρει τον αέρα μεχρι που άρχισα να τον βρίζω και μαζεύτηκε. Ηθελε το γερμανό του τελικά.Τελος πάντων του δίνω τα χρήματα ,του λεω να αλλαξει πεζοδρόμιο αν συναντηθούμε ξανά και φεύγει. Ο κυριος Παναγιώτης εχει αμέσως τη λύση . Βάζει μια μεταχειρισμένη μπαταρία και παιρνει τηλέφωνο στην Καλαμάτα να του στείλουν καινούργια που θα ειναι εκει αυριο το πρωι στις δέκα.
Εχω πλεον αμαξι να κινηθω αλλά έχω να κλείσω μια ακόμα νυχτα στην Τίνα που ευτυχως το δωματιο ειναι ελευθερο.Λεφτά υπάρχουν για υποχρεωτικες διανυκτερεύσεις των 70 ευρω έκαστη!Όλα αυτά χάρη στο παιδί φυστίκι που βρέθηκε στο δρόμο μου.
Συνήθως δεν έχω θέμα με τους μικροαπατεώνες ,έχω απολαύσει τα βιβλία του Νίκου Τσιφόρου ,και βρίσκω χαριτωμένο τι σκέφτονται για λίγο χαρτζιλίκι. Το ζούσα και στην Κούβα και πάντα γέλαγα οτι με έπιαναν κοροιδο!Είναι πανέξυπνοι και με εξιτάρουν.Αλλά ο τύπος είναι βλάκας και το τερμάτισε.Απο την άλλη με έκανε να πληρώσω την πιο ακριβή αλλαγή μπαταρίας πανελλήνια.Ακόμα ειναι τσαντισμένη αλλά μελλοντικά θα το θυμάμαι και θα γελάω.
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.765
Likes
7.289
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ευχαριστώ τον καλό άνθρωπο κυριο Παναγιώτη και φευγω ανακουφισμένη.
Το αγαπημένο μου αμαξάκι πάει απο μόνο του στην Καρδαμύλη!
Πρώτη σκέψη το κολυμπι στο τέλος της παραλίας μπροστα στο εστιατόριο Ελιά κάθομαι πολλή ώρα στο ζεστό νερό και νοιώθω να φεύγει όλη η ένταση που είχα μαζέψει τις δύο μερες .
Εκει είναι σαν πισίνα και τόσο ζεστή η θάλασσα που νοιώθω οτι είμαι σε ιαματικά λουτρά.
Τρώω κατι μαλακό ,χωρις δόντι δεν μπορώ να μασήσω αλλά όλα καλά όλα ανθηρά.
Περπαταω με τις ωρες στο πανέμορφο χωριό , αγοράζω και ενα ωραίο φουστανάκι και γυρίζω αργά στη Στούπα για ύπνο.
Το άλλο πρωί αποχαιρετω την Τίνα ,περναω να χαιρετησω και το Βασίλη με την οικογένεια του και επιτέλους φεύγω απο τη Στούπα. Στο βενζινάδικο με περιμενει ο Παναγιώτης με μπαταρια αρτι αφιχθείσα απο την Καλαμάτα ,την αλλάζει και παίρνω το δρόμο της επιστροφής.
Απολαμβανω τη διαδρομη ,κανω σταση στο χωριό Θαλάμες που είναι σε υψόμετρο 430 μέτρων και εχει ωραιο παραδοσιακό καφενείο -Ταβέρνα στη σκιά ενος τεραστιου πλάτανου και κάποια στιγμή φθάνω στο σπιτι μου. Καιρός ήταν!
Αυτα είχα να σας περιγράψω ,ευχαριστω όσους με διαβάσατε και ευχαριστω όλους τους καλους ανθρωπους που με βοηθησαν σε αυτο το επεισοδιακό τριήμερο.
 
Last edited:

LULLU

Member
Μηνύματα
3.588
Likes
8.095
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Ταξίδι μετ' εμποδίων..
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.265
Likes
6.439
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Πόσα ευτράπελα και φαιδρά μέσα σε τρεις ημέρες! Κική σ' ευχαριστούμε που μας τα διηγήθηκες. Ελπίζω τώρα να είσαι ήδη καλύτερα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.525
Μηνύματα
898.963
Μέλη
39.243
Νεότερο μέλος
Demi14

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom