Ελλάδα Καρδαμύλη και Στούπα. Εγώ ενα ρεπό πήρα και που κατέληξε.

KIKI

Member
Μηνύματα
2.765
Likes
7.289
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
IMG_20240830_101545.jpg IMG_20240830_100905.jpg IMG_20240830_101203.jpg Παραλια Στούπας..εδώ το κίνημα της πετσέτας πέρασε και δεν ακούμπησε.Ουτε λίγα μέτρα να απλώσεις ελευθερα.Στη δεύτερη και τρίτη το μόνο ζαχαροπλαστείο όλου του χωριού με ωραία αυλή δροσερή με όμορφα τραπεζακια.Ένα πρωί δέκα η ώρα πάω για καλό καφέ και γλυκάκι .Εννοείται κλειστό ,μετά μου είπε η ιδιοκτήτρια ότι ανοίγει έντεκα! Ρε θα με τρελάνουν ,άμα κουράζεσαι μαντάμ πάρε υπάλληλο και άνοιγε πιο νωρίς.Καφε σερβίρεις πότε θα τον πιω;
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.765
Likes
7.289
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
πάμε στη συνέχεια .

3.Να πάω στην πλατεία που εχει φώτα και παγκάκια να αράξω μεχρι το πρωί. Ισως και να το έκανα αλλά τι γινεται με θέμα τουαλέτας και ξεκούρασης;
Εχω δώσει και τα 75 ευρώ στην αντιπαθητική κόρη της ιδιοκτητριας να πάνε χαμένα;
Ξαφνικά εχω εμπνευση. Πάω στο αστυνομικό τμήμα που είναι πολυ κοντά.
Ακομα και το τμήμα ειναι παράξενο σε αυτό το χωριό .Κλειστη η πόρτα ,φυμέ τζαμαρία τι γίνεται εδώ;Χτυπαω την πόρτα αρκετές φορές αλλά τίποτα. Βρίσκω το τηλεφωνο και καλώ,το ακούω να χτυπαει δυνατά και κάποιος το σηκώνει με νυσταγμένη φωνή και ρωτάει τι θέλω.Να μου ανοιξετε θέλω ,τόση ωρα βροντάω την πόρτα.
Επιτελους κάποιος μου ανοίγει και με ρωταει γιατί δεν χτύπησα το κουδούνι.Κοιταω στον τοιχο δεξια της πόρτας και βλεπω ενα μικρό κουδουνι.Που να το δω ανθρωπε μου μέσα στη μαυρη νύχτα;Τι τμήμα είναι αυτο; Λες και είναι φαρμακείο σε διανυκτέρευση που πρώτα τσεκάρουν αν είσαι ναρκομανής και μετά σε εξυπηρετούν.
Το παλληκάρι που μου άνοιξε αγουροξυπνημένο φοράει φανελάκι με τιραντες ,τυπου Μαρλον Μπραντο, εχει κορμοστασιά Γκλέτσου στην ακμή του και ομορφο πρόσωπο.Με πιάνουν τα γέλια και ρωτάω αν είμαι σε λάθος μέρος ,στην αστυνομια ηλθα οχι σε πρακτορειο μοντέλων!Ζητάει συγνώμη για την αμφίεση και μισό λεπτό για να σουλουπωθεί.Γυρίζει αφού εριξε νερό στο πρόσωπο του και φόρεσε πουκάμισο. Κάθεται στο γραφειο υπηρεσίας και ευγενικά μου λεει να καθήσω και σε τι μπορεί να βοηθήσει.
Του λέω τα γεγονότα και αμέσως με ρωτάει σε ποιό σημειο της διαδρομής ειναι το αμαξι της παρέας για να γυρίσουν να με παρουν μεχρι τη Στουπα.Του απαντω οτι σχεδον θα εχουν φθασει Γυθειο αλλά οτι πιο κοντά να ηταν ειναι πέντε οπότε δεν χωράω.
Επιμένει οτι βρίσκει παράξενο και αγενές οτι παρά την προτροπή μου να φύγουν αμέσως ,έπρεπε να περιμενουν να πάρω τα καλαμάκια ,να πάμε μαζι στον ελαιώνα και να ξεκινησουμε μαζι για να βεβαιωθουν οτι στριβω για Στούπα και μετά να συνεχίσουν.Ειδικά οταν ειναι ο γυιός μου στην παρέα που κακώς "παράτησε"την μάνα του στην ερημιά.Συμφωνω μαζι του γιατι όντως συμφωνούσα.
Ηδη μεχρι να δω τι θα κάνω ειχα ρίξει μέσα μου πολλα μπινελίκια στον γυιό μου για την αγένεια του,αφου είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις ασχέτως συγγένειας να φυγουν μαζι τα αυτοκίνητα για να ειναι σίγουρο οτι ο μοναχικός οδηγός θα φθάσει στον προορισμό του.Ειδικά όπως τώρα νύχτα σε ερημικό μέρος. Μην καταργήσουμε άγραφους κανόνες χρόνων! Δια ζωσης εχει να ακουσει πολύ περισσότερα.
Του εξηγώ οτι ειναι γάιδαρος σε συμπεριφορά αλλά φταίω και εγώ που τον μεγάλωσα να ειναι αυτόνομος και ανεξαρτητος με παράδειγμα εμένα.Νομίζει οτι και να συμβεί η μανούλα θα βρει την ακρη μόνη της .Εδώ που τα λέμε δίκιο έχει άκρη βρίσκω και το ξέρει χρόνια.Αλλά που και που του βάζω φρένο έτσι για την παράδοση της σχέσης μανούλας-μοναχογυιού.Σε δουλειά να βρισκόμαστε!
Ζουμε ωραιες στιγμές! Κάνουμε και συνεδρία ψυχολογιας μέσα στο τμημα για σχέσεις γονιου και παιδιου!Οσο δε για τα περίφημα καλαμακια που έρχονται συνέχεια στην κουβέντα -ανάκριση κάποια στιγμή μου λεει .Πειναω πολυ και εχω λιγωθει με τα καλαμακια ,δεν εχω προλαβει να φαω ειμαι 16 ωρες βάρδια .Του ειπα οτι το ένα ειναι μεσα στο αμαξι και θα του δωσω ,οπως και εγινε στην πορεία.
Μια νέα φιλία προεκυψε μέσα στη νυχτα!
Στην ερωτηση του" τι μπορει να κάνει η αστυνομία για εσας;" του απαντω τους τρεις τροπους που εχω σκεφτει να περασω την νυχτα αλλά οτι δεν με καλυπτουν και να με αφήσει να καθήσω στο τμημα μεχρι το πρωι να ειμαι ασφαλής ,να εχω προσβαση σε τουαλέτα αλλά και ενα ντιβάνι στο κρατητήριο θα ήταν οτι έπρεπε να ισιώσει η πλάτη μου μετά μια τοσο κουραστική μερα.
Τον πιάνουν τα γέλια και αφου ήδη είχε εκτιμησει το πιγκ πογκ στους διάλογους μας όπως και εγώ όταν εχω άξιο συνομιλητή μου λέει "Ελα να σε πάω στη Στουπα μπας και κοιμηθούμε και εσυ και εγώ".Κλειδώνει το τμήμα αφου ειναι μόνος του στη βάρδια ,πάμε στον ελαιωνα να πάρω τα πραγματα μου κοιταει και το αμάξι και με βεβαιωνει οτι ειναι όντως η μπαταρία .Αν ήταν μέρα θα το φόρτιζε αλλά μεσα στα σκοταδια δεν βλέπαμε τίποτα.Αψογος ,εξυπνος και με καλοσύνη.
Με ρωταει αν ειναι η πρωτη φορά που μπαίνω σε περιπολικό και του λεω ναι ,αλλα αφου ειμαι μπροστα και οχι πίσω με χειρόπεδες ολα βαίνουν καλώς!Τα ντόνατς και ο καφές ελειπαν , αλλά ειχαμε ελληνικό καλαμάκι!
Γελάμε πολύ στη διαδρομή με το συμβάν και μου λεει ,ευτυχώς εισαι ψύχραιμη φαντάσου μεσα στον ύπνο μου να μου χτυπούσε καποιος σε κατάσταση υστερίας.Μου είπε για τα προβλήματα του κλάδου λόγω έλλειψης αστυνομικων ,την κουραση που εχει μαζεψει σε τουριστικη περιοχη ειδικα Καλοκαιρι ,οτι ηταν στην συναυλια με την γυναικα του που έρχεται 40 χλμ απο την Καλαμάτα όπου ειναι η βάση του για να ειδωθούν οτι εχει να πάρει ρεπό πολλες μέρες .Τι μου θυμίζει ,τι μου θυμιζει στο ίδιο καζάνι βραζουμε .Με πηγε μεχρι την εξωπορτα του σπιτιου με φακό γιατι η τσιγγουνα ξενοδόχα δεν είχε αφήσει κανενα εξωτερικό φως αναμμένο.
Φθάνοντας επιτελους στο δωματιο εκανα ενα γρήγορο ντουζ να φύγει το αλατι που η Καρδαμύλη το έχει μπόλικο,σαν παστωμένος βακαλάος ένοιωθα.
Για το αμάξι σκεφθηκα ως αλλη Σκάρλετ ,αυριο ειναι μια καινούργια μέρα.

Που να ηξερα τι σημαινει αλλαζω μπαταρια στη Καρδαμυλη, αντι για μια ωρα μου πηρε δυο μέρες.
 
Last edited:

Nikos86

Member
Μηνύματα
568
Likes
4.219
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Χαχαχαχα καλά εσύ του είπες να φύγει του ανθρώπου επειδή έχει πολλές στροφές μετά θα τον έχεζες; Τι είστε εσείς οι γυναίκες; Τεστ τον πέρναγες; 😊

Πολύ ωραία ιστορία, περιμένουμε συνέχεια!
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.765
Likes
7.289
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Χαχαχαχα καλά εσύ του είπες να φύγει του ανθρώπου επειδή έχει πολλές στροφές μετά θα τον έχεζες; Τι είστε εσείς οι γυναίκες; Τεστ τον πέρναγες; 😊

Πολύ ωραία ιστορία, περιμένουμε συνέχεια!
Εννοειται τεστ! Δεν εχεις καταλαβεις τι άτιμη φυλή είμαστε οι μανούλες;
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.645
Likes
43.857
\ ,οτι ηταν στην συναυλια με την γυναικα του που έρχεται 40 χλμ απο την Καλαμάτα όπου ειναι η βάση του για να ειδωθούν
Εγω αυτον τον γαμο μπορω τον χαλασω, Κικη. Πες μου ποια ειναι να τη βγαλουμε απο τη μεση, τιμες λογικες.

1725278184029.png
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.765
Likes
7.289
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
IMG_20240904_094346.jpg IMG_20240904_094512.jpg IMG_20240904_094445.jpg Αγαπημενη διαδρομή Αρεόπολη Καρδαμύλη.Το γνωστό Λιμένι που όσοι δεν το γνώριζαν το έμαθαν από το Instagram.Δεν υπάρχεις αν δεν ανεβάσεις φωτό από το Λιμένι! Φραγκοσυκιά κλασσικό για Μάνη και άγρια αχλαδιά.Εδω που περισσεύει η πέτρα ακόμα και τα προσκυνητάρια είναι φτιαγμένα με αυτήν.
 
Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.765
Likes
7.289
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
IMG_20240905_043159.jpg IMG_20240905_043139.jpg IMG_20240905_042901.jpg IMG_20240905_042811.jpg IMG_20240904_155518.jpg IMG_20240904_133605.jpg Το σωστό έντιμο ορθόδοξο ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Έξι δωμάτια με κοινή κουζίνα να μαγειρέψεις ,το πρωί να φτιάξεις καφέ προσφορά της κυρίας Βούλας και μπουκάλι νερό στην άφιξη στο ψυγείο.Ευρυχωρο μπαλκόνι με ξύλινες καρέκλες , σχοινιά να απλώνεις πετσέτες μαγιω και θέα στον Ταϋγέτο. Και πεντακάθαρο ,χρόνια έχω να μείνω σε τόσο καθαρο καταλυμα.Η θάλασσα στα 150 μέτρα.Παραθερισμος όπως παλιά.Να είναι καλά οι κύριες που κρατάνε το οχυρό.Εχει ακόμα αρκετά ,όλα με γυναικεία ονόματα στην Καρδαμύλη στην έξοδο προς Καλαμάτα στο δρόμο που βρίσκεται η αστυνομία.
 
Last edited:

poised

Member
Μηνύματα
971
Likes
7.750

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.525
Μηνύματα
898.961
Μέλη
39.243
Νεότερο μέλος
Demi14

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom