• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Καππαδοκία

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι

Το βαν έκανε κύκλο από όλα τα ξενοδοχεία μάζεψε όλους τους ανυπόμονους επιβάτες και πριν φέξει το φως της μέρας βρεθήκαμε να πίνουμε ζεστό τσάι και καφέ μαζί με καμιά διακοσαριά άλλους αγουροξυπνημένους μα ανυπόμονους ταξιδιώτες της χαμηλής πτήσης…Κάτι θηρία τζιπ μας φορτώνουν ,δένουν και τα αερόστατα με τα καλάθια σε συρόμενα και προχωράμε για τη πίστα χωράφι….
Το χωράφι σπαρμένο από αερόστατα…18 το αριθμό που βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας …Μηχανές που ρίχνουν αέρα μέσα στα πλαγιαστά πανιά και φλόγιστρα που με τη φλόγα τους ζεσταίνουν το αέρα και σιγά- σιγα αρχίζει το αερόστατο να γεμίζει , να φουσκώνει στη κυριολεξία μέχρι που το καλάθι να σταθεί όρθιο και μετά αρχίζει η γρήγορη επιβίβαση, κοινώς φόρτωμα.. Πηδάμε μέσα άλλοι από καρεκλάκια άλλοι πιασμένοι από τα σχοινιά αναρριχούνται με τη βοήθεια υποδοχών που είναι στα πλαϊνά της καλάθας και σε 2 λεπτά είκοσι άτομα σφιχταγκαλιασμένοι μοιραζόμαστε τα σωθικά του αερόστατου και τη πιο συναρπαστική εμπειρία της πτήσης.. Κia 25 Kapadocia balloon.. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η ενδυματολογική κρεμμυδοποίηση που λέει και η Αγγελική, ήταν σωστή και σκούφοι, γάντια και μπουφάν μας κρατούν ζεστούς σε αυτό το πρωινό τσουχτερό κρύο..
Ο πιλότος μας , ένα παιδαρέλι , μας εξηγεί τα της ασφαλούς πτήσης…ασφαλούς? Εδώ ούτε ζώνες, ούτε σωσίβια ούτε έξοδοι κινδύνου,. .μόνο γερά γόνατα χρειάζονται….., στο άκουσμα λοιπόν του landing θα πρέπει να λυγίσουμε τα γόνατα και να κρατηθούμε από τα σχοινιά – χειρολαβές που είναι μπροστά μας..
Μα ποιος τον ακούει ? κανένας…όλοι είμαστε σε φάση ανυπομονησίας για απογείωση…..Μόνο μια γριούλα τρέμει και του λέει…
Φοβάμαι…και ο Ελβετός πιλότος της συμπαραστέκεται λέγοντας…Και εγώ!!!!!!
..Το Kia σηκώνεται και βρισκόμαστε να αρμενίζουμε πάνω από το απόκοσμο τοπίο της Καππαδοκικής γης.. Τι αίσθηση!!!!!!!! Ο ουρανός ζωντανεύει , γεμίζει μπαλόνια και χρώματα , τα 27 αερόστατα λικνίζονται στο χορό του ανέμου σε ένα καθάριο ουρανό και σε ένα ήλιο που δειλά –δειλά απλώνει τις ακτίνες του λούζοντας μας με το θερμό του αγκάλιασμα ..και τοχαμε τόσο ανάγκη!!!!!!! Δεν χορταίνομε να κοιτούμε κάτω που όλα φαίνονται αλλιώτικα και οι ανθρώπινε παρεμβάσεις και επεμβάσεις καθαρότερες και έντονες. Σπίτια μέσα στους βράχους που οι τρύπες τους μετατράπηκαν σε παράθυρα , άλλα χτισμένα δίπλα τους σαν μια προέκταση τους και αντιλαμβάνεσαι πως μετά από τόσα χρόνια οι κάτοικοι έχουν ενσωματωθει στο περιβάλλον προσαρμόζοντας το στις ανάγκες τους…
Τα τσαλίμια του πιλότου μας φέρνουν κοντά στα ρόδινα πετρώματα και νομίζεις ότι θα τα χαϊδέψεις αν απλώσεις τα χέρια, η ότι θα τινάξεις τα ανθισμένα κλαδιά των χιλιάδων μιλιών και αμυγδαλιών …Οι φωνές , οι χαιρετούρες και οι φωτογραφικές πόζες με τα πληρώματα των άλλων αερόστατων δίνουν και παίρνουν μαζί με τα επιφωνήματα στη εικόνα των ροδαλών βράχων με τα καφέ σκουφάκια τους τα οποία παραπέμπουν σε άλλα μέρη του ανθρώπινου σώματος όχι αδικαιολόγητα βέβαια και συνεπώς τα αστεία έχουν τη θέση τους στις περιγραφές μας …Και πριν καλά -καλά συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να ετοιμαστούμε για προσγείωση βρεθήκαμε στη καρότσα του φορτηγού που ακολουθούσε τη πορεία μας …στη καρότσα!!!!!!!!! …Όταν βρεθήκαμε όλοι κάτω μας περίμενε η έκπληξη στο χωράφι άφιξης.. Στρωμένα τραπέζια με κέρασμα κέικ , ζεστό τσάι..και αφρωδες κρασι, φαινεται ειναι παραδωση στο χωρο αυτο η καθε προσγηωση να ρενεται με σταγονες σαμπανιζε κρασι, απονομή πτυχίων χαμηλών πτήσεων το μόνο αποδειχτικό της βόλτας μας και επιστροφή στο ξενοδοχείο για να συνεχίσουμε τη σημερινή μας ξενάγηση στη υπόγεια πολιτεία …ένα από τα ψηλά στα χαμηλά που λέμε…η dale stele ale stale που λένε και οι ιταλοί..

...απο ψηλα!

Attachments

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αααχχχ! Βρε Lulu τι μου θυμισες τωρα! Η Καππαδοκια ειναι ενα απο τα πιο μαγικα τοπια που εχω δει. Καποια μερα θα ξαναπαω.
Και οσον αφορα τις ξυσμενες τοιχογραφιες: συνηθως δεν ηταν εργο των μουσουλαμανων, δηλαδη αυτοι δεν εμπαιναν στον κοπο να τις ξυσουν, τις ασβεστωναν πατοκορφα και ησυχαζαν. Πολλες φορες αυτο το σοβαντισμα τις διαφυλαξε σε αρκετα καλη κατασταση ως τις ημερες μας, Πολυ συχνα το ιδιο το ξυσιμο το εκαναν οι χριστιανοι, κυριως οσον αφορα τα ματια των αγιων, γιατι θεωρουσαν οτι η σκονη αυτη ανακατεμενη με νερο ειχε θεραπευτικες ιδιοτητες για τις διαφορες παθηεις που τους ταλανιζαν. Δεισιδαιμονια, δηλαδη. Υπαρχει μαλιστα και μια μεταβυζαντινη τοιχογραφια οπου αναπαριστα την κολαση σε εκκλησια της Δυτικης Μακεδονιας (μου διαφευγει τωρα σε ποια), οπου μεταξυ των ανθρωπων που τιμωρουνται για τις αμαρτιες τους υπαρχουν και αυτοι που βγαζουν τα ματια των αγιων απο τις εικονες. Πραγμα που μας δειχνει οτι το φαινομενο ηταν αρκετα διαδεδομενο και η εκκλησια προσπαθουσε να το περιορισει με καθε τροπο. Οι αναπαραστασεις της κολασης ειναι εξαιρετικα σημαντικες γιατι παρεχουν εξαιρετικα ενδιαφερουσες πληροφοριες για την κοινωνια της εποχης τους.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
γράφε lullu!!!!!!!! άντε να προλάβεις μερικά γιατί απο τον αλλο μήνα σε περιμένει και δουλειά!!!!!!!!!!!!! kappadocia ---ole!! ασυναγώνιστη!!!!!!!

varioAthens

Member
Από πάρα πολύ καιρό , κρυφό μου όνειρο ήταν μια βόλτα στην παραμυθένια χώρα της Καππαδοκίας, του αγίου Βασίλη από την Καισαρεία των παιδικών μου χρόνων, στη χώρα του διάσημου ποιητή Τζελαλαμιν Ρουμί, τη χώρα που διεξήγαγε διαμετακομιστικό εμπόριο μεταξύ Ανατολής και Δύσης, τη χώρα που άνθησε Ελληνισμός , κάθε φορά που ξεφυλλίζοντας τουριστικούς οδηγούς ,η ταξιδεύοντας με τα μάτια της Τσόκλη, ξετυλίγονταν μπροστά μου εικόνες από αυτό το παράξενο τοπίο με τούς αλλόκοτους γεωλογικούς σχηματισμούς.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με συγκινείς με το συγκεκριμένο προορισμό....για προσωπικούς λόγους! Σε ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά!!!:D:clap:

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Πολυ ενδιαφερον η Καππαδοκια.!!!
Lullu δωσε γκαζια.
Σε διαβαζουμε.

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Το βαν έκανε κύκλο από όλα τα ξενοδοχεία μάζεψε όλους τους ανυπόμονους επιβάτες και πριν φέξει το φως της μέρας βρεθήκαμε να πίνουμε ζεστό τσάι και καφέ μαζί με καμιά διακοσαριά άλλους αγουροξυπνημένους μα ανυπόμονους ταξιδιώτες της χαμηλής πτήσης…Κάτι θηρία τζιπ μας φορτώνουν ,δένουν και τα αερόστατα με τα καλάθια σε συρόμενα και προχωράμε για τη πίστα χωράφι….
Το χωράφι σπαρμένο από αερόστατα…18 το αριθμό που βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας …Μηχανές που ρίχνουν αέρα μέσα στα πλαγιαστά πανιά και φλόγιστρα που με τη φλόγα τους ζεσταίνουν το αέρα και σιγά- σιγα αρχίζει το αερόστατο να γεμίζει , να φουσκώνει στη κυριολεξία μέχρι που το καλάθι να σταθεί όρθιο και μετά αρχίζει η γρήγορη επιβίβαση, κοινώς φόρτωμα.. Πηδάμε μέσα άλλοι από καρεκλάκια άλλοι πιασμένοι από τα σχοινιά αναρριχούνται με τη βοήθεια υποδοχών που είναι στα πλαϊνά της καλάθας και σε 2 λεπτά είκοσι άτομα σφιχταγκαλιασμένοι μοιραζόμαστε τα σωθικά του αερόστατου και τη πιο συναρπαστική εμπειρία της πτήσης.. Κia 25 Kapadocia balloon.. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η ενδυματολογική κρεμμυδοποίηση που λέει και η Αγγελική, ήταν σωστή και σκούφοι, γάντια και μπουφάν μας κρατούν ζεστούς σε αυτό το πρωινό τσουχτερό κρύο..
Ο πιλότος μας , ένα παιδαρέλι , μας εξηγεί τα της ασφαλούς πτήσης…ασφαλούς? Εδώ ούτε ζώνες, ούτε σωσίβια ούτε έξοδοι κινδύνου,. .μόνο γερά γόνατα χρειάζονται….., στο άκουσμα λοιπόν του landing θα πρέπει να λυγίσουμε τα γόνατα και να κρατηθούμε από τα σχοινιά – χειρολαβές που είναι μπροστά μας..
Μα ποιος τον ακούει ? κανένας…όλοι είμαστε σε φάση ανυπομονησίας για απογείωση…..Μόνο μια γριούλα τρέμει και του λέει…
Φοβάμαι…και ο Ελβετός πιλότος της συμπαραστέκεται λέγοντας…Και εγώ!!!!!!
..Το Kia σηκώνεται και βρισκόμαστε να αρμενίζουμε πάνω από το απόκοσμο τοπίο της Καππαδοκικής γης.. Τι αίσθηση!!!!!!!! Ο ουρανός ζωντανεύει , γεμίζει μπαλόνια και χρώματα , τα 27 αερόστατα λικνίζονται στο χορό του ανέμου σε ένα καθάριο ουρανό και σε ένα ήλιο που δειλά –δειλά απλώνει τις ακτίνες του λούζοντας μας με το θερμό του αγκάλιασμα ..και τοχαμε τόσο ανάγκη!!!!!!! Δεν χορταίνομε να κοιτούμε κάτω που όλα φαίνονται αλλιώτικα και οι ανθρώπινε παρεμβάσεις και επεμβάσεις καθαρότερες και έντονες. Σπίτια μέσα στους βράχους που οι τρύπες τους μετατράπηκαν σε παράθυρα , άλλα χτισμένα δίπλα τους σαν μια προέκταση τους και αντιλαμβάνεσαι πως μετά από τόσα χρόνια οι κάτοικοι έχουν ενσωματωθει στο περιβάλλον προσαρμόζοντας το στις ανάγκες τους…
Τα τσαλίμια του πιλότου μας φέρνουν κοντά στα ρόδινα πετρώματα και νομίζεις ότι θα τα χαϊδέψεις αν απλώσεις τα χέρια, η ότι θα τινάξεις τα ανθισμένα κλαδιά των χιλιάδων μιλιών και αμυγδαλιών …Οι φωνές , οι χαιρετούρες και οι φωτογραφικές πόζες με τα πληρώματα των άλλων αερόστατων δίνουν και παίρνουν μαζί με τα επιφωνήματα στη εικόνα των ροδαλών βράχων με τα καφέ σκουφάκια τους τα οποία παραπέμπουν σε άλλα μέρη του ανθρώπινου σώματος όχι αδικαιολόγητα βέβαια και συνεπώς τα αστεία έχουν τη θέση τους στις περιγραφές μας …Και πριν καλά -καλά συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να ετοιμαστούμε για προσγείωση βρεθήκαμε στη καρότσα του φορτηγού που ακολουθούσε τη πορεία μας …στη καρότσα!!!!!!!!! …Όταν βρεθήκαμε όλοι κάτω μας περίμενε η έκπληξη στο χωράφι άφιξης.. Στρωμένα τραπέζια με κέρασμα κέικ , ζεστό τσάι..και αφρωδες κρασι, φαινεται ειναι παραδωση στο χωρο αυτο η καθε προσγηωση να ρενεται με σταγονες σαμπανιζε κρασι, απονομή πτυχίων χαμηλών πτήσεων το μόνο αποδειχτικό της βόλτας μας και επιστροφή στο ξενοδοχείο για να συνεχίσουμε τη σημερινή μας ξενάγηση στη υπόγεια πολιτεία …ένα από τα ψηλά στα χαμηλά που λέμε…η dale stele ale stale που λένε και οι ιταλοί..

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
...απο ψηλα!

Attachments

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Τι όμορφες εικόνες που περιγράφεις!
Έχω δει πολλά βιντεάκια και έχω διαβάσει ακόμα περισσότερες ιστορίες για Καππαδοκία αλλά η δική σου εξιστόρηση είναι πιο άμεση!
Και η βόλτα με το αερόστατο μου φαίνεται τέλεια!
Να ΄σαι καλά και να συνεχίζεις να μας γράφεις τις εμπειρίες σου από τα αμέτρητα ταξίδια σου...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εγω τωρα να πω οτι ημουν εκει κει δεν εκανα τη βολτα με τα αεροστατα που εκανε η υπολοιπη παρεα γιατι φοβομουνα;

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Εχω δει φωτος και το τοπιο μοιαζει εξωπραγματικο. Το να το ζεις και να το βλεπεις απο ψηλα πρεπει να ειναι φοβερη εμπειρια!

Εγω τωρα να πω οτι ημουν εκει κει δεν εκανα τη βολτα με τα αεροστατα που εκανε η υπολοιπη παρεα γιατι φοβομουνα;
Ερση δεν το πιστευω!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.634
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα