Ιταλία Καλοκαιρινές διακοπές στην Ιταλία

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Αν και προσωπικά δεν έχω πάει, αλλά από πρόσφατες θετικές περιγραφές της αδερφής μου θα σου έλεγα να σκεφθείς και την περίπτωση της Σαρδηνίας. Είδα φωτογραφίες από Principe, Costa Esmeralda & La Pelosa και έχω πάθει την πλάκα μου. Νομίζω πως για την πρωτεύουσα του νησιού Κάλιαρι πετάει και η Volotea από Αθήνα, οπότε τσέκαρε και αυτή την περίπτωση (αλλά και transit με Alitalia μέσω Ρώμης εύκολα προσεγγίζεται)

Θάνο, πες της σε παρακαλώ να μας πει δυο λόγια γιατί είναι ένας από τους στόχους μου. επειδή δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την Σαρδηνία στο φόρουμ, όταν θα έχει λίγο χρόνο ας μας πει πώς πήγε, πού έμεινε, πώς κινήθηκε, κλπ.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Θάνο, πες της σε παρακαλώ να μας πει δυο λόγια γιατί είναι ένας από τους στόχους μου. επειδή δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την Σαρδηνία στο φόρουμ, όταν θα έχει λίγο χρόνο ας μας πει πώς πήγε, πού έμεινε, πώς κινήθηκε, κλπ.
+1 👍

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Τις ημέρες του Πάσχα που θα τη δω, θα τη ρωτήσω λεπτομέρειες. Για την ιστορία είχε βρεθεί εκεί αρχές φθινοπώρου του 2017 και θυμάμαι είχε ταξιδέψει μέσω Ρώμης για Κάλιαρι με Alitalia. Θυμάμαι επίσης ότι της είχε αρέσει πολύ το Κάλιαρι το οποίο όπως μου είπε είχε κάτι έντονα αραβικό (από φωτογραφίες που έχω δει θύμιζε όντως λίγο Αλγέρι, λίγο Βαλέττα, ως προς τα χρώματα), ειδικά στην παλιά πόλη του,. Aπό το Κάλιαρι πήγαν και προς Costa rei με λεωφορείο. Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα

EleRia

Member
Καλημερα σε όλους κ καλα ταξιδια! Το σκεφτόμαστε κ εμεις για Σαρδηνία φέτος με τον σύζυγο…. Αν κάποιος εχει εμπειρία απο ταξίδι εκεί ας μας πει δυο λόγια μήπως κ βγάλουμε καμία άκρη… εμένα με ενδιαφέρει πολυ το θέμα παραλίας μιας κ ειμαι ο τύπος του ‘μπορώ να λιώσω ολη μέρα στην ξαπλωστρα’! Ενταξει δεν θα το κανω εκει αν παμε, θέλω να δω τα γύρω μέρη, αλλα σιγουρα θα ήθελα να υπάρχουν επιλογές σε παραλίες για ενα ευχάριστο μπάνιο… Καλοκαιρινες διακοπές θα ειναι…

kirmis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Καλησπέρα στην παρέα,

Καθώς οι τιμές στην Ελλάδα παραμένουν υψηλές (χωρίς κανένα νόημα), συνεχίζουμε σχέδια, ακόμα και για τους καλοκαιρινούς μήνες εκτός!

Έχουμε κλείσει λοιπόν ταξίδι αεροπορικώς για τον Αύγουστο, (οικογενιακώς με 2 μικρά) για Πίζα - Τοσκάνη!

Έχετε προτάσεις για διαμονή Τοσκάνη? Ποιες περιοχές προτείνετε?
Ιδανικά σκεφτόμασταν ίσως πιο βόρεια, μήπως συνδυάζαμε μονοήμερη σε Μονακό ή Κάννες?

Ευχαριστώ πολύ ✈🏖😎

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλησπέρα
Έχουμε κλείσει λοιπόν ταξίδι αεροπορικώς για τον Αύγουστο, (οικογενιακώς με 2 μικρά) για Πίζα - Τοσκάνη!
Με τι θα μετακινείστε;
Έχετε προτάσεις για διαμονή Τοσκάνη? Ποιες περιοχές προτείνετε?
Λούκα, Σιένα, και σε οποιαδήποτε χωριό της Τοσκάνης (Σαν Τζιμινιάνο, Colle di Val d'Elsa, Βολτέρα κα)

Ιδανικά σκεφτόμασταν ίσως πιο βόρεια, μήπως συνδυάζαμε μονοήμερη σε Μονακό ή Κάννες?
Θα αφήσετε το γάμο (Τοσκάνη) να πάτε για πουρνάρια (Κάννες);....

kirmis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Καλησπέρα

Με τι θα μετακινείστε;

Λούκα, Σιένα, και σε οποιαδήποτε χωριό της Τοσκάνης (Σαν Τζιμινιάνο, Colle di Val d'Elsa, Βολτέρα κα)

Θα αφήσετε το γάμο (Τοσκάνη) να πάτε για πουρνάρια (Κάννες);....
Φαντάζομαι είναι μονόδρομος η ενοικίαση αυτοκινήτου...

Για διαμονή ψάχνουμε ιδανικά κατάλυμα κοντά σε παραλία για εύκολες βουτιές, καθώς έχουμε και οι μικρά 🏊‍♀️🏊‍♀️. Η περιοχή Massa είναι "ήρεμη" ? Η πιο ψηλά Γένοβα?

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Last edited:

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Φαντάζομαι είναι μονόδρομος η ενοικίαση αυτοκινήτου...

Για διαμονή ψάχνουμε ιδανικά κατάλυμα κοντά σε παραλία για εύκολες βουτιές, καθώς έχουμε και οι μικρά 🏊‍♀️🏊‍♀️. Η περιοχή Massa είναι "ήρεμη" ? Η πιο ψηλά Γένοβα?

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Δεν είναι ακριβώς μονόδρομος, τα τρένα στην Ιταλία είναι πολύ καλά. Αν όμως θέλετε να δείτε επαρχία και να κερδίσετε χρόνο το αυτοκίνητο είναι ιδανικό. Ένα λόγος παραπάνω αν έχετε και μικρά παιδιά μαζί σας.

Όταν λες ήρεμη παραλία τι εννοείς; Χωρίς κόσμο; Αυτό δεν παίζει στην Ιταλία Αύγουστο μήνα...Απο τη Massa έχω περάσει μόνο αλλά έκανα στάση πιο πριν στη Marina di Carrara. Σε εποχή πανδημίας ήταν έτσι, αν σε βοηθάει η φώτο.
492519_c778550ce544809a33747723b048bff0.jpg

Τώρα φαντάζομαι οτι γεμίζει τελείως... Καταλύματα υπάρχουν εκεί τριγύρω για να είστε κοντά, όπως και πολλά εστιατόρια για φαγητό.

Για να πω την αλήθεια δεν έχω καταλάβει τι θέλετε να κάνετε. Ο σκοπός είναι να κάνετε μπάνια;

kirmis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Για να πω την αλήθεια δεν έχω καταλάβει τι θέλετε να κάνετε. Ο σκοπός είναι να κάνετε μπάνια;
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Ναι, σχεδιάζουμε χαλαρές καλοκαιρινές διακοπές, όπως ακριβώς θα κάναμε και στην Ελλάδα το καλοκαίρι! Μόνο που στην Ιταλία θα μας βγεί πιο οικονομικά και θα δούμε και καινούργια μέρη!

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala

Ναι, σχεδιάζουμε χαλαρές καλοκαιρινές διακοπές, όπως ακριβώς θα κάναμε και στην Ελλάδα το καλοκαίρι! Μόνο που στην Ιταλία θα μας βγεί πιο οικονομικά και θα δούμε και καινούργια μέρη!
Έχω κάνει 2 φορές καλοκαίρινες διακοπές Ιταλία. Η μια εκ των οποίων ήταν στα μέρη που κοιτάτε...Cinque terre-Πίζα-Τοσκανη.
Να σου πω από την εμπειρία μου, ότι πιο οικονομικά δεν θα σας βγεί (εκτός αν Ελλάδα πάτε Μύκονο) & το λέω καλοπροαίρετα, αλλά σίγουρα αξίζει γιατί θα δεις νέα μέρη.
Αν το ζητούμενο είναι η θάλασσα, θα απογοητευτείτε. Οι παραλίες είναι ασφυκτικά γεμάτες, ειδικά Αυγουστο και σε αρκετά μεγάλο βαθμό οργανωμένες (με αρκετά υψηλή τιμή για είσοδο/ξαπλώστρα κλπ).
Εμείς το καταλάβαμε νωρίς, οπότε προσανατολιστήκαμε σε άλλες δραστηριότητες.

Last edited:

paefstra

Member

Στη Βορεια Ιταλια αποκλειεται να βγει στην ιδια τιμη, οπως ειπε η @coco_ . Πρωτα κλειστε διαμονη να δειτε τα μαντατα και μετα αποφασιστε κατι τετοιο. Εκτος αν πατε καμπινγκ που θα ριξει το κοστος

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.928
Μέλη
39.644
Νεότερο μέλος
MikeJA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom