να μαι κι εγω,αρτι αφιχθεισα!αφου ομολογησω οτι παντα προτιμουμε να τρωμε οτι δεν βρισκουμε αλλου,θα πω γενικως οτι ιταλικο καλο θεωρειται αυτο στη μαρινα καλαματας,δεξια του λιμανιου.διπλα ενα απο τα παλιοτερα και σοβαροτερα ρεστοραν με μεγαλη ποικιλια επιλογων,ο Κανας..στην ιδια σειρα το Ελια και δυοσμος του φιλου μου Νικου με διαφορα καλοφτιαγμενα πιατα.Για ντοπια περιφημα μαγειρευτα οπως μαυροματικα με σπανακι νουμερο ενα ταβερνα ΚΟΙΛΑΚΟΣ επι της παραλιακης Ναυαρινου και λιγο πριν την Ανασταση.Μια απο τις καλλιτερες ψαροταβερνες το Ξημερωμα,διπλα στην αγια σιων και μολις στην αρχη του δρομου προς Καρδαμυλη,δικο τους καικι και διπλα στη θαλασσα.Υπεροχο περιβαλλον σε αποσταση 6 χιλιμ στις Μικρες Μαντινειες,πανω στο κυμα,διεθνης κουζινα,το Τουριστικο.Γενικα,σπανιως θα φας ασκημα εκει,οι δε τιμες σωστες και τιμιες.Βαφλες και τετοια,μονο Δωδωνη στην παραλια ξερω..Για γλυκα και παγωτα για μενα υπαρχει μονο ο Αθανασιου με αρκετα μαγαζια στην πολη,απιθανη ποικιλια και ποιοτητα,Για γαλακτομπουρεκο φημιζεται ο Σκιαδας στην πλατεια 23 Μαρτιου.Γυρω σ αυτη την πλατεια ειναι η παλια πολη οπου τα τελευταια χρονια εχει γινει ενα ειδος Ψυρρη με τρεντυ μαγαζια καθε ειδους και καλα μπαρακια.Γενικα τωρα,αραιωνει η κινηση στην παραλιακη ζωνη και ο κοσμος παει στο κεντρο,γυρω απο τις 2 μεγαλες πλατειες.Η πολη εχει πολλα να δεις,συστηνω το Παρκο σιδηροδρομων,την περιοχη γυρω απο τους αγιους αποστολους ,κατω απο το καστρο..οι κεντρικοι πεζοδρομοι ειναι ωραια βολτα επισης.Για πιο εξω,μια βολτα μεχρι το ακρωτηρι Κιτριες και ψαρι στο Γαιταναρο ειναι αριστη βολτα.Την Κυριακη εβγαλαν ψαρι και το εψησαν αμεσως σε διαφορα μεγαλοστελεχη..Μια επισκεψη στην Αρχαια Μεσσηνη επισης αξιολογη.Κι αν θελουν να παρουν τα βουνα,ο Ταυγετος διπλα..τελεια μικρα χωρια για ανασες..Νομιζω θα περασουν πολυ καλα!Οτι αλλο θες.εδω ειμαστε!
Για ημερησια αν τους αρεσει πιο Μανη κατασταση τοτε Καρδαμυλη.Μεθωνη Κορωνη Πυλος ειναι πιο ενδιαφερουσα εκδρομη για την εποχη.Νομιζω πως ετσι λεγεται το ιταλικο που σου συστησα και ειναι καλο.
Ειναι ο πεζοδρομος της Αριστομενους με εμπορικα ,αρχιζει απο την παλια πολη και την πλατεια 23ς Μαρτιου και τελειωνει στην κεντρικη πλατεια,οπου εχει καφε και ρεστοραν και βολτες.Η συνεχεια του δρομου χωρις να ειναι πεζοδρομος τελειωνει στην εισοδο του Παρκου Σιδηροδρομων.Ειναι,μαζι με τους γυρω δρομους το κεντρο της πολης και εχει κινηση σχεδον συνεχεια.Υπαρχουν αρκετα παλια κτιρια με ωραια αρχιτεκτονικη,η πολη εχει αρκετα κτιρια που εχτισε ο Τσιλλερ.Πραγματικα πολυ ευχαριστη βολτα!
Για βραδυνα μπιτσομπαρα ειναι νωρις,μονο το Λιθαρι και το Κοζι ειναι ανοιχτα συνεχεια.Ζωη εχει η πολη και το χειμωνα ακομα.Βεβαια εχει ενα σωρο μπαρ μεσα στην πολη.Επισης πολυ ομορφα ειναι το Μετεωρο και το Καστρακι ψηλα στη Βεργα με θεα που κοβει την ανασα..Ειναι μολις 2 χιλμ απο την επαρχιακη οδο προς Μανη και 4 χλμ απο την πολη.
Για μονοημερο απο Καλαμάτα θα προτείνατε Βοιδοκοιλιά ή Καρδάμυλη ή Μεθώνη/Κορώνη ή κάποια άλλη πρόταση;
Επίσης η παραλία της βοιδοκοιλιάς έχει κάποιο ύψωμα να δεις την θέα από ψηλά;