Καινουργιο Αμαξι

bandit650

Member
η καλυτερη επιλογη για σενα ειναι ηλεκτρικο. οπως το ΑΤΤΟΣ 3. η αυτονομια του για τις αναγκες σου ειναι οτι πρεπει. ΤΟ προβλημα ειναι οτι εχουν τελειωσει τα χρηματα απο το ΚΗ3. οποτε το αγοραζεις και περιμενεις η να μπουν χρηματα η το ΚΗ4.
Υπάρχει και το λίζινγκ.
Αν δε εχει επιχειρηση να το βαλει η δε ειναι ιδιωτης που να δικαιολογει εξοδα πχ γιατρος δικηγορος δε συμφαιρει το λιζινγκ.

Billouk

Member
Επειδή τα αυτοκίνητα είναι και θέμα γούστου και βολικότητας, θα πρότεινα να κλείσεις μερικά test drive όταν καταλήξεις σε 3-4 μοντέλα.

Kostas78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
H ζήτηση για diesel έχει μειωθεί και υπάρχουν λιγότερες επιλογές συγκριτικά με λίγα χρόνια πριν αλλά ακόμα υπάρχουν διαθέσιμα σε κάποιες εταιρίες. Επειδή θες να το κρατήσεις πολλά χρόνια και να κάνεις πολλά χλμ η επιλογή ενός Ιαπωνικού ή Κορεάτικου προσφέρει λογικά λιγότερες βλάβες σε σχέση με τις Ευρωπαϊκές προτάσεις (μπορείς να βρεις πληροφορίες σχετικά με την αξιοπιστία εταιριών και μοντέλων στο whatcar.com) εννοείται όμως ότι αυτό δεν είναι απόλυτο και φυσικά εξαρτάται επιπλέον και από την δική σου χρήση και συντήρηση. Σου γράφω μόνο αυτοκίνητα της κατηγορίας C suv γιατί αυτό σε ενδιαφέρει.
Διάφορες προτάσεις που μπορείς να εξετάσεις είναι, στο άνω όριο του μπάτζετ σου:
Toyota corolla cross hubrid 1.8 (κορυφαία αξιοπιστία και οικονομία, η εμφάνιση του δεν θα σε εντυπωσιάσει, έχει πολύ καλύτερους χώρους σε σχέση με το όμορφο αδελφάκι του το CHR το οποίο είναι σε παρόμοια τιμή, έχει ίδιο μηχανικό σύνολο αλλά υστερεί σε χώρους)
Huyndai Tuscon 1.6 160 ps mild hybrid (πολύ αξιόλογο συνολικά, πολύ καλά εξοπλισμένο, θα καίει λίγο παραπάνω από το Corolla cross), υπάρχει και diesel αλλά ξεπερνάει λίγο το μπάτζετ σου.
Mazda CX 30, υπέροχο αυτοκίνητο, πολύ αξιόπιστο αλλά ως δίλιτρο έχει φόρο πολυτελείας και υστερεί σε χώρους σε σχέση με τα προηγούμενα.
To Nissan Qashai, είναι πολύ καλό αλλά όχι τόσο αξιόπιστο όσο τα παραπάνω.
Κατεβαίνοντας λίγο σε χρήματα υπάρχει το Kia Xceed, πολύ καλό συνολικά αλλά δεν ξέρω αν σε καλύπτει σε χώρους.
Τίμια επιλογή είναι το Suzuki S cross, θα σου μείνουν και λεφτά για ταξίδια.
Σε ευρωπαϊκές προτάσεις τα περισσότερα ξεφεύγουν από το μπατζετ σου, το Opel Gardaland είναι στα χρήματα που διαθέτεις αλλά ο κινητήρας βενζίνης έχει θέμα με τον ιμάντα χρονισμού και δεν θα στο πρότεινα. Μπορείς να δεις και το Renault arkana.
Υπάρχουν 2 Κινέζικες προτάσεις: το BYD Atto 3 και το MG ZS τα οποία έχουν τεράστιο value for money, πολύ καλό εξοπλισμό, αλλά είναι ερωτηματικό η αξιοπιστία (συνοδεύονται όμως από αρκετά χρόνια εγγύηση) και η μεταπώληση.
Να θυμάσαι ότι τα υβριδικά χωρίζονται σε 3 κατηγορίες τα full hubrid τα οποία έχουν αυτοφορτιζόμενη μπαταρία και είναι πολύ οικονομικά στην πόλη, τα mild hybrid είναι παρόμοια με τα προηγούμενα αλλά η μπαταρία έχει πολύ μικρότερη χωρητικότητα και καίνε τουλάχιστον 2 λίτρα ανά 100 χλμ παραπάνω από τα προηγούμενα στην πόλη, και τα plug in hubrid στα οποία η μπαταρία φορτίζεται στο ρεύμα.
Αν έπρεπε να επιλέξω 3 από τα παραπάνω τα οποία ταιριάζουν περισσότερο στις ανάγκες σου θα ήταν τα Corolla cross, tuscon και S cross.
Θα σου πρότεινα να μπεις στις ιστοσελίδες των εταιρειών να τα δεις, να δεις ποια σε κερδίζουν περισσότερο, μετά να μπεις να διαβάσεις δοκιμή τους ή να δεις δοκιμή σε βίντεο (δοκίμασε από site του εξωτερικού το Autogefühl ή το what car, από Ελλάδα τα Autoholix ή drive)
Μετά πρέπει οπωσδήποτε να τα οδηγήσεις και αφού καταλήξεις ποιο θες, να πάρεις προσφορά (αν είναι φυσικά δυνατόν γιατί δεν ξέρω που στην επαρχία είσαι) από 2 αντιπρόσωπους μήπως και καταφέρεις να πάρεις κάποια επιπλέον έκπτωση ή δώρο. Τέλος να κάνεις μικτή ασφάλεια γιατί η παραμικρή ζημιά κοστίζει ακριβά.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ντίζελ κυκλοφορούν ακόμα? Μέχρι σήμερα τα προτιμούσα αλλά από μια μικρή έρευνα που έκανα θεώρησα ότι δεν κυκλοφορούν πια. Αν ναι, τι τέλη εχουν (γιατι από τα παλιά υποφερουμε).
Όχι από όλες τις εταιρείες, ρώτησα πρόσφατα στην Toyota για παράδειγμα και τα έχει σταματήσει εδώ και χρόνια, τουλάχιστον στην αγορά της Ελλάδας. Ρίχνουν περισσότερο το βάρος σε υβριδικα και ηλεκτρικά, που προσωπικά δε με τρελαίνουν ακόμα γιατί θεωρώ οτι είμαστε αρκετά πίσω σε υποδομές. Επίσης στην παρούσα φάση με την μαζική άνοδο των τιμών δε πιστεύω οτι ειναι καλη εποχή για καινούργιο αυτοκίνητο, αν και κατι αντίστοιχο συμβαίνει και στην αγορά των μεταχειρισμενων...

Επειδή ρώτησες για τα τέλη κυκλοφορίας του diesel, το δικό μου μοντέλο 2016 με 130 ευρώ ετήσιο κόστος.

fotast

Member
Οι προτάσεις για τα Κινέζικα είναι με βάση προσωπική εμπειρία ή θεωρητικά;

Kostas78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τα έχω οδηγήσει και τα 2 για test drive, το BYD μου άφησε πολύ καλή εικόνα και το MG μου φάνηκε τίμιο. Το ότι έχουν καλό value for money το βλέπεις συγκρίνοντας χαρακτηριστικά, τιμές και εξοπλισμό σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η εγγύηση τους είναι καλή. Όσον αφορά την αξιοπιστία και την μεταπώληση ο χρόνος θα δείξει.

Billouk

Member
Τα έχω οδηγήσει και τα 2 για test drive, το BYD μου άφησε πολύ καλή εικόνα και το MG μου φάνηκε τίμιο. Το ότι έχουν καλό value for money το βλέπεις συγκρίνοντας χαρακτηριστικά, τιμές και εξοπλισμό σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η εγγύηση τους είναι καλή. Όσον αφορά την αξιοπιστία και την μεταπώληση ο χρόνος θα δείξει.
Γνωρίζεις αν η BYD δεν έχει υπογράψει μία σύμβαση για παροχή ανταλλακτικών μετά το πέρας της 10ετίας;

tatooine

Member
Έπαθα πλάκα με τα κινεζικά.
Αν έρθουν Ευρώπη χωρίς πολλούς δασμούς θα αλλάξει η αγορά.
Έκθεση huawei (αυτή με τα τηλέφωνα) στην Σαγκάη. Οι τιμές πολύ χαμηλές.
 sd.png

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-03-12, 11.52.50.png

sdf.png

f.png

Kostas78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Γνωρίζεις αν η BYD δεν έχει υπογράψει μία σύμβαση για παροχή ανταλλακτικών μετά το πέρας της 10ετίας;
Δεν το γνωρίζω το θέμα, ξέρω ότι σε πολλές εταιρίες υπάρχει θέμα με τα παλιά ανταλλακτικά, σε άλλες περισσότερο και σε άλλες λιγότερο. Σε κάποιες υπάρχει τεράστια καθυστέρηση εύρεσης ανταλλακτικών ακόμα και σε καινούργια μοντέλα καθώς λόγω χαμηλών πωλήσεων ή λόγω πολιτικής του εισαγωγέα δεν υπάρχει διαθέσιμο στοκ και τα ανταλλακτικά πρέπει να έρθουν πχ από Ασία, οπότε μένεις μεγάλο διάστημα χωρίς αυτοκίνητο.

Μιλάμε όμως για τον μεγαλύτερο Κινέζο κατασκευαστή αυτοκινήτων ο οποίος αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τον όμιλο Σφακιανάκη, ο οποίος είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο με πολλά χρόνια παρουσίας, η BYD είναι λίγο χρόνο στην Ελληνική αγορά αλλά φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Κάποιος που ενδιαφέρεται να αγοράσει BYD θα πρέπει να το εξετάσει το θέμα.
Θεωρώ σημαντικότερο στοιχείο προβληματισμού για κάποιον που ενδιαφέρεται να αγοράσει ηλεκτρικό και να το κρατήσει πολλά χρόνια την πτώση της απόδοσης των μπαταριών και το τεράστιο κόστος της αντικατάστασης τους (αυτή την στιγμή).

Billouk

Member
Υπάρχει περιορισμός 10ετίας στην παροχή ανταλλακτικών;Ισχύει για όλες τις μάρκες;
Όχι, δεν ισχύει για όλες τις μάρκες. Το είχα διαβάσει σε κάποια σχόλια για την BYD και από περιέργεια ρώτησα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.930
Μέλη
39.645
Νεότερο μέλος
SteliosTsag

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom