• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κέρκυρα Κέρκυρα εντυπώσεις

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Η Κέρκυρα δεν είναι σχεδόν Ιταλική, απλά η πόλη της έχει Βενετσιάνικες επιρροές μια που ήταν κάτω από Βενετσιάνικη κατοχή... μην λέτε παρακαλώ ότι θέλετε... μην μπερδεύετε την Ιταλία με την Βενετία και την Ελλάδα... επί του προκειμένου...δηλαδή εσύ τι προτείνεις επειδή το μέρος έχει Βενετσιάνικες επιρροές να το γκρεμίσουμε και να το κάνουμε όπως τα Μέγαρα? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά δηλαδή που πρέπει να έχει μια Ελληνική πόλη για να την πεις ωραία? Αρχαίοι ναοί και κίονες?

Επί της ουσίας... εγώ ειλικρινά δυσκολεύομαι να βρω άλλη πόλη στην Ελλάδα σαν την πόλη της Κέρκυρας... το Ναύπλιο, ίσως και η Ερμούπολη... όλες οι άλλες Ελληνικές πόλεις είναι αίσχος και με το ΑΙΣΧΟΣ κεφαλαία...
Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλετε... ναι τα ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία στην πόλη της Κέρκυρας είναι ακριβά γιατί είναι λίγα... η Βενετία που αναφέρθηκε πουλάει ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία από 200? σηλαδή σχεδόν διπλάσιες τιμές... μην λετε λοιπόν σάχλες για την Βενετία... η Κέρκυρα εξάλλου δεν είναι μόνο η πόλη... ωραιότατα μπορείς να μείνεις λίγο έξω από αυτή, να απολαύσεις τις φοβερές της παραλίες και να πληρώσεις ελάχιστα... είδα για τον Ιούνιο πεντάστερα ξενοδοχεία με 75?... πόσα θέλετε να δώσετε δηλαδή?
Παιδί μου, μην εξάπτεσαι. Δεν μπερδεύω τίποτα με τίποτα. Αγαπάμε την Κέρκυρα γι'αυτές τις βενετσιάνικες επιδράσεις. Αυτές είναι που την κάνουν σχεδόν ιταλική. Αν δεν ήταν αυτές, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ήταν τόσο όμορφη. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω και να μην παρεξηγήσεις περισσότερο.
Βρίσκω την Ελλάδα ακριβή. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι συζητήσιμο. Είναι η προσωπική μου εντύπωση.
Ωραίες ελληνικές πόλεις είναι κι άλλες, με τον δικό τους χαρακτήρα η καθεμιά.
Είμαστε εντάξει;

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Αυτά τα θέλεις τώρα και τα λές?Το γεγονός οτι ήταν χρόνια υπο την κατοχή των Βενετών και η πόλη είναι χτισμένη και διατηρημένη σε αυτό το ρυθμό,την κάνει λιγότερο ελληνική?Δε καταλαβαίνω τι λες..Η Κέρκυρα εκτός απ την απίστευτα όμορφη πόλη που είναι τιμή και καμάρι μας είναι ολόκληρο το νησί...
Χαχαχα νομίζω ότι έχουμε άλλα σημεία αναφοράς και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Κέρκυρα δεν είναι γνήσια ελληνική. Προφανώς, εξαιτίας της κατοχής της. Αυτό δεν της αφαιρεί, βεβαίως.
Απλώς, αυτό που λέω είναι ότι μια μικρή πόλη της Ιταλίας, όπως ας πούμε η Σιένα,αξίζει καλύτερα αν πηγαίνεις στην Κέρκυρα, εκτιμώντας ακριβώς αυτές τις ιταλικές επιδράσεις. Γιατί να μην πας στη Σιένα;
Κατάλαβες τι προσπαθώ να πω;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Noμίζω ότι αυτή η καραμέλα η Ελλάδα είναι ακριβή δεν είναι τόσο σωστή... ακριβές τιμές θα βρείτε και σε πολύ φτηνότερες χώρες απ' την Ελλάδα όταν έχετε την απαίτηση να μείνετε στο ιστορικό κέντρο σε ξενοδοχείο boutique...

Traveller

Member
Απλώς, αυτό που λέω είναι ότι μια μικρή πόλη της Ιταλίας, όπως ας πούμε η Σιένα,αξίζει καλύτερα αν πηγαίνεις στην Κέρκυρα, εκτιμώντας ακριβώς αυτές τις ιταλικές επιδράσεις. Γιατί να μην πας στη Σιένα;
Γιατί η Σιένα δεν έχει θάλασσα... γιαυτό λοιπόν κάθε χρόνο έρχονται στην Κέρκυρα χιλιάδες Ιταλοί... η Κέρκυρα δεν είναι απλά μια ωραία ή άσχημη πόλη είναι ένα πανέμορφο νησί με εκπληκτικές παραλίες... κατάλαβες τώρα? Το λύσαμε κι αυτό πάμε παρακάτω γιατί πλέον θα λέμε συνέχεια τα ίδια...

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Γιατί η Σιένα δεν έχει θάλασσα... γιαυτό λοιπόν κάθε χρόνο έρχονται σε αυτή χιλιάδες Ιταλοί... η Κέρκυρα δεν είναι απλά μια ωραία ή άσχημη πόλη είναι ένα πανέμορφο νησί με εκπληκτικές παραλίες... κατάλαβες τώρα? Το λύσαμε κι αυτό πάμε παρακάτω γιατί πλέον θα λέμε συνέχεια τα ίδια...
χαχαχα άντε καλά...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Συμφωνω με τον North66... η Ελλαδα δεν ειναι ακριβη. Για κοιταξτε τις τιμες των δωματιων ολη τη χρονια και μη βγαζετε συμπερασματα απο ενα τριημερο. Θα μου πεις γιατι εκμεταλλευονται το Πασχα στην Κερκυρα και οι τιμες πηγαινουν στα υψη; Γιατι μπορουν να πουλησουν τα δωματια τους σε αυτες τις τιμες. Αν τα δωσουν φτηνα, δεν θα λιγοστεψουν κατα πολυ το ετησιο κερδος τους. Αν το κερδος ειναι μικρο ή καθολου ισως κλεισουν. Μην ξεχνατε οτι οι ανθρωποι αυτοι εκαναν καποιες επενδυσεις και ξοδεψαν πολλα χρηματα. Επισης τα εξοδα τρεχουν συνεχεια (μισθοι προσωπικου, λειτουργικα εξοδα, ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, επιμελητηρια, φοροι διαφοροι κ.α.). Για να κανουν αποσβεση ορισμενοι περναν παρα πολλα χρονια και αρκετοι δεν κανουν και ποτε. Δηλαδη τι νομιζετε πως μπορουν να σας το δωσουν φτηνο και δεν το κανουν; Αφου μπορουν να το πουλησουν το δωματιο π.χ. 120 ευρω γιατι να το δωσουν 60-70 που ζητας εσυ; Αμα το θες 60 ευρω να πας αλλη περιοδο, αλλα οι Ελληνες μαθανε διακοπες Χριστουγεννα, Πασχα και Αυγουστο και να κλεινουν τα δωματια το πολυ ενα μηνα πριν...

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Συμφωνω με τον North66... η Ελλαδα δεν ειναι ακριβη.
Η Ελλάδα είναι όσο ακριβή είναι και η Ιταλία, έχω την εντύπωση. Απλώς, μου φαίνεται αδιανόητο να πληρώνω το ίδιο για να μείνω σε ένα καλό ξενοδοχείο στην Πρεβεζα και σε ένα καλό ξενοδοχείο κάπου στην Τοσκάνη.
Από την άλλη, θυμάμαι ότι το Ιμαρετ στην Καβαλα(ειχα παει αποκλειστικα για να μεινω στο ξενοδοχειο) μου το χρεωναν 500 τη βραδια, αν δεν κανω λαθος. Παρομοια διαμονη στο Τολεδο την πληρωνα 180 ευρω τη βραδια. Γιατί, αναρωτιέμαι.
Προφανώς, οι τιμές της Ελλάδας δεν είναι παράλογες. Απλώς, είναι φορές που νιώθω ότι καλύτερα να είχα κάνει κάποια άλλη επιλογή. That's all.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα σας.

Αν είναι να μιλήσουμε για το αν η Ελλάδα είναι ακριβή ή όχι να το διαχωρίσουμε σε άλλο θέμα.

maragiorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δουμε.....
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτια.
Το θεμα ειναι τι ακριβως θελεις,και δεν το λεω για τα ατομα που κανουν την συζητηση αλλα για ολους μας!Δηλαδη,αν θελεις να μεινεις σε bella venezia τοτε γιατι ρωτατε για κατι πιο φθηνο?Αν τα "χεις" σκαστα εκει,αν οχι βολεψου μ ενα λιγοτερο "σικ" & περασε οσο καλυτερα μπορεις!Οσο για το οτι μοιαζει με την Βενετια,δεν νομιζω να ενοχλει κατι σ αυτο...ασε που για μενα εχει το δικο της στυλ & ειναι καλυτερο!!Και τελος,το Ναυπλιο το επισκεπτομαι πολυ συχνα & δεν εχω δει να βαρανε μυγες,ισα ισα!

dimitrak

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Πάρε ακόμα ένα 4 plus αστέρια στα 63 ευρώπουλα με πρωινό... πάντα για τις ημερομηνίες που θέλεις...

ABOUT - ROCA BELLA HOTEL

ευχαριστω,το συγκεκριμενω οπως και συ ειπες δεν ειναι 5αστερο,ειναι καμια 15-20 χιλιομετρα απ το κεντρο αρα: για 2 νυχτες που παω θελω επιπλεον(το λιγοτερο) 2x40= 80 για αυτοκινητο + καμια 50αρια για βενζινη = 130 ....+ 63 = 200 (Μια χαρα λοιπον τα εχουν υπολογισει οι ξενοδοχοι)

tripakias
''Αμα το θες 60 ευρω να πας αλλη περιοδο, αλλα οι Ελληνες μαθανε διακοπες Χριστουγεννα, Πασχα και Αυγουστο και να κλεινουν τα δωματια το πολυ ενα μηνα πριν...''

παω 17 Ιουνιου,ουτε καν αγ.πνευματος

μη τρελαινεσαι για το bella venezia...υπαρχουν πολυ καλυτερα απο αυτο το 3αστερο που δε ξερω γιατι στην Κερκυρα το εχουν πουλησει για την ξενοδοχειαρα!Βεβαια αν το συγκρινεις με το Aρητη που μενεις εσυ(με χαλια βαθμολογιες παντου) οντως ειναι θεικο! Ειναι τοσο χαλια τα ξενοδοχεια του κεντρου που αυτα τα 2( corfu mare,bella) φαινονται 7*

maragiorgos
''το Ναυπλιο το επισκεπτομαι πολυ συχνα & δεν εχω δει να βαρανε μυγες,ισα ισα!

Μενω αρκετω καιρο στο Ναυπλιο και εχω καλυτερη αποψη...

maragiorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δουμε.....
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτια.
Κυριε dimitrak,δεν εχω καμια ορεξη να εχω αντιπαραθεση με τον οποιοδηποτε εδω μεσα,αρα θα ηθελα σας παρακαλω να μην υπαρχουν ειρωνειες!Εγω δεν αναφερθηκα σε εσας!Πολυ καλα κανετε & εχετε καλυτερη αποψη για το Ναυπλιο,γιατι ομως αντιδρατε ετσι?Τελος παντων,εμεις εδω εχουμε την Κερκυρα στην καρδια μας & την λατρευουμε!!Οσο για το Αρητη,το γνωριζω πολυ καλα οτι δεν εχει καμια σχεση με αυτα που θελετε να πατε εσεις,αλλα εκει μπορω,εκει παω!Αν εσεις μπορειτε να πατε στα σικ που ψαχνετε & με αυτες τις τιμες που θελετε.....γραψτε μου!Η Κερκυρα ειναι μαγεια,λατρεια,ολα τα αλλα ειναι περιττα!Εμεις περναμε υπεροχα σ αυτο τον ευλογημενο τοπο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom