Ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των 1000 λειτουργεί καλύτερα.Με ποιόν τρόπο αυτό το γεγονός δίνει την απάντηση στο ζήτημα των ακριβών τιμών, χωρίς συγχρόνως να υποβιβάζει την εντιμότητα των Ελλήνων ιδιοκτητών;
Οι τιμές αυτές των άγγλων είναι ανοιχτές στο ιντερνετ σε όλους, το ίδιο και σε έλληνες. Όταν όμως θυμηθούμε να κάνουμε κράτηση στις 14 Αυγούστου για την επομένη, μας φαίνεται "αδικαιολόγητα" ακριβό.
Αυτά τα θέλεις τώρα και τα λές?Το γεγονός οτι ήταν χρόνια υπο την κατοχή των Βενετών και η πόλη είναι χτισμένη και διατηρημένη σε αυτό το ρυθμό,την κάνει λιγότερο ελληνική?Δε καταλαβαίνω τι λες..Η Κέρκυρα εκτός απ την απίστευτα όμορφη πόλη που είναι τιμή και καμάρι μας είναι ολόκληρο το νησί...Η Κέρκυρα είναι σχεδόν ιταλική. Τουλάχιστον, οι ομορφιές της.
Προφανώς, αν βρίσκουμε ότι η Κουάλα Λουμπούρ είναι η ομορφότερη πλευρά της Μαλαισίας, τότε έχουμε σαφώς κάποιο πρόβλημα. Έτσι και αν βρίσκουμε ότι το ιταλικό κομμάτι της Ελλάδας είναι το ομορφότερο, έχουμε πρόβλημα.
Τα Χανιά, παρεμπιπτόντως, είναι άλλος ένας προορισμός που δεν είναι ξεκάθαρα ελληνικός. (Λατρεύω τα Χανιά και θεωρώ ότι γι'αυτά δεν ισχύει αυτό που είπα για την Κέρκυρα. Άλλο Ιταλία, άλλο Χανιά.).
Μιλάμε για ένα ελληνικό νησί και το συγκρίνεις με την Ιταλία και τις τιμές της..Τώρα μας δουλεύεις; Εσύ δεν είπες πριν ότι βρήκες τη σύγκρισή μου άστοχη βρε;:roll:
Πες μου κι εμένα που πάω το Μάιο και δε βρίσκω ούτε B&B με 120...
Γι'αυτό κι εγώ έγραψα ''χωρίς να υποβιβάζει την εντιμότητα''. Όταν εκμεταλλεύεσαι το ότι δεν έχεις ανταγωνισμό, προκειμένου να πουλήσεις το προϊόν σου σε διπλάσια τιμή, είσαι ανέντιμος. Και αυτό δεν είναι καλό.Ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των 1000 λειτουργεί καλύτερα.
Το ίδιο καλύτερα λειτουργεί και ο ανταγωνισμός μεταξύ των 100 ξενοδοχείων εκτός πόλης της Κέρκυρας. Όταν όμως είσαι ο μοναδικός boutique μέσα στην πόλη, δεν έχεις να ανταγωνιστείς κανέναν από αυτούς, έχεις ΜΟΝΑΔΙΚΟ προϊόν.
Οι τιμές αυτές των άγγλων είναι ανοιχτές στο ιντερνετ σε όλους, το ίδιο και σε έλληνες. Όταν όμως θυμηθούμε να κάνουμε κράτηση στις 14 Αυγούστου για την επομένη, μας φαίνεται "αδικαιολόγητα" ακριβό.
Γιαυτό σου λέω... άσε την "υβριδική" Κέρκυρα γι' αυτούς που την εκτιμούν. Και εγώ την Ιταλία θα προτιμούσα... (αλλά ευτυχώς για μένα είμαι "υβριδικός")Aπ οτι βλεπεις ψαχνω απο τωρα για 17-19/6...Φανταζομαι σε κανα διμηνο οι τιμες των ''boutique'' της Κερκυρας θα εχουν 200 τη βραδια για εκεινη την περιοδο..
Η Κέρκυρα δεν είναι σχεδόν Ιταλική, απλά η πόλη της έχει Βενετσιάνικες επιρροές μια που ήταν κάτω από Βενετσιάνικη κατοχή... μην λέτε παρακαλώ ότι θέλετε... μην μπερδεύετε την Ιταλία με την Βενετία και την Ελλάδα... επί του προκειμένου...δηλαδή εσύ τι προτείνεις επειδή το μέρος έχει Βενετσιάνικες επιρροές να το γκρεμίσουμε και να το κάνουμε όπως τα Μέγαρα? Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά δηλαδή που πρέπει να έχει μια Ελληνική πόλη για να την πεις ωραία? Αρχαίοι ναοί και κίονες?Η Κέρκυρα είναι σχεδόν ιταλική. Τουλάχιστον, οι ομορφιές της.
Προφανώς, αν βρίσκουμε ότι η Κουάλα Λουμπούρ είναι η ομορφότερη πλευρά της Μαλαισίας, τότε έχουμε σαφώς κάποιο πρόβλημα. Έτσι και αν βρίσκουμε ότι το ιταλικό κομμάτι της Ελλάδας είναι το ομορφότερο, έχουμε πρόβλημα.
Τα Χανιά, παρεμπιπτόντως, είναι άλλος ένας προορισμός που δεν είναι ξεκάθαρα ελληνικός. (Λατρεύω τα Χανιά και θεωρώ ότι γι'αυτά δεν ισχύει αυτό που είπα για την Κέρκυρα. Άλλο Ιταλία, άλλο Χανιά.).