ΣΟΦΙΑ
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ν.Υ.
- Ταξίδι-Όνειρο
- μπορα μπορα
Με εβαλε σε σκεψεις αυτο που ειπες.Θα ηθελα να παω στο πιο καλο σαφαρι γιατι μια φορα θα το κανω αρα να αξιζει.θα το ψαξω κι αλλο αν και ο καιρος περναει και πρεπει να κλεισω συντομα.ευχαριστω πολυ προς το παρων.Δεν έχω πάει στη Νότιο Αφρική, κυρίως λόγω αγγλοφωνίας, κόστους, εγκληματικότητας (δεύτερη χώρα στον κόσμο σε δολοφονίες ανά κάτοικο) και μικρότερης πυκνότητας ζώων σε σχέση με την Τανζανία. Οι περισσότεροι που γνωρίζω που πήγαν δεν μου είπαν ενθαρρυντικά πράγματα και αυτό με επηρέασε, αλλά -όπως σε όλα- αν δε δοκιμάσεις, δεν ξέρεις. Οπότε δηλώνω άγνοια.
Για την Τανζανία, από προφύλαξη καλό είναι να έχεις τουλάχιστον κάτι για ελονοσία (χαπάκια) και μερικοί κάνουν και εμβόλια κίτρινου πυρετού, ηπατήτιδες, τύφω, μέχρι και λύσσα, αν και καλύτερα να στα πει ο γιατρός σου που θα τα ξέρει καλύτερα ή οι αρμόδιοι στη Λ.Αλεξάνδρας, από όσο ξέρω για τη συγκεκριμένη χώρα υποχρεωτικό δεν είναι τίποτε και παρότι πήγα στην Τανζανία μετά από αρκετό καιρό διαμονής στην Αιθιοπία δε ζήτησαν ούτε καν το κίτρινο βιβλιαράκι να τους δείξω. Κοίτα και αυτό: Health Information for Tanzania | CDC Travelers' Health . Εγώ είχα κάνει ήδη ηπατήτιδες, κίτρινους πυρετούς κλπ και απλά πήρα τα malarone για την ελονοσία, αν θυμάμαι καλά ήταν ένα χαπάκι ανά εβδομάδα, δεν είναι και τίποτε φοβερό.
Από ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν ξέρω, πήγα τελείως μόνος μου, αλλά τα μεγάλα έχουν αντίστοιχες εκδρομές, φαντάζομαι ότι κάποια θα το συνδυάζουν και με Ζανζιβάρη, την οποία μετά από μήνες... ευχάριστων κακουχιών, τη βρήκα ως παράδεισο, ό,τι έπρεπε για λίγες μέρες ξεκούρασης πριν τη μαραθώνια επιστροφή στην Καραϊβική. Τσέκαρε τα γνωστά πρακτορεία για οργανωμένες εκδρομές, δεν έχουμε δα και τόσα στην Ελλάδα.
Κάτι τελευταί¨ο: στο σαφάρι-κάμπιγκ (που ήταν καταπληκτικό ξαναλέω) γνώρισα κόσμο που ερχόταν από Ν.Αφρική και Κένυα διότι πολλοί ήταν επίσης σε πολύμηνα ταξίδια, οι περισσότεροι με δικά τους οχήματα. Όλοι ανεξαιρέτως συμφωνούσαν πως το σαφάρι στην Τανζανία ήταν το καλύτερο που είχαν κάνει. Καλούτσικα λόγια άκουσα για τα σαφάρι στην Κένυα, τα χειρότερα για τη Ν.Αφρική, εντυπωσιακό μου ακούστηκε το κολύμπι σε κλουβί με καρχαρίες κάπου στη Μοζαμβίκη, το αντίθετο το σκηνικό με τους γορίλες στην Ουγκάντα.
Αυτά.