dimosf
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
-Καλημέρα! Τι έγινε; Ξεκουράστηκες;
-Όλα μια χαρά! Είμαι έτοιμος για τη συνέχεια! Θα έρθεις;
-Δυστυχώς κάτι έτυχε και δεν μπορώ. Να τα πούμε κάποια άλλη φορά;
-Άκου, έχω μια ιδέα. Θα σου τα γράψω και θα τα στείλω.
-Ωραία ιδέα! Είσαι φίλος!
-Εντάξει. Σε μερικές ώρες θα τόχεις!
-Νάσαι καλά και πάλι καλημέρα!
-Καλά ξεμπερδέματα!
-Ευχαριστώ
-Που λες, όταν σηκωθήκαμε το πρωί ο καιρός ήταν μουντός και συννεφιασμένος. Φθινόπωρο! Δεν έκανε όμως κρύο αλλά δεν μας έκανε και όρεξη για μπάνιο. Ίσως το μεσημέρι ή το απόγευμα.
Βγήκα μια βόλτα στο διπλανό υψωματάκι με το εκκλησάκι του άγιου Σώστη, να βγάλω μερικές φωτογραφίες. Μπόλικα αρμυρίκια, αρκετές φραγκοσυκιές, μερικά καρποφόρα δέντρα αλλά και πολλά λουλούδια κάνουν τον τόπο πολύ όμορφο. Στο βράχο πάνω ο Άγιος αγναντεύει και εποπτεύει όλο τον κόλπο και μια κυρία από κάτω του ψάρευε
στην απόλυτη πρωινή γαλήνη!
Μετά το πρωινό και τον καφέ μας ξεκινήσαμε. Η διαδρομή γνωστή, εν μέρει τουλάχιστον. Βουρκάρι, Γιαλισκάρι, Κορησσία και από εκεί ο ανήφορος για τη Χώρα. Έξω από την Ιουλίδα πήραμε το δρόμο που πάει στα ανατολικά, στην Πέρα Μεριά. Λίγο μετά τη Χώρα μια ταμπέλα δείχνει προς τα αριστερά προς το Ναό της Επισκοπής.
Τον βλέπουμε κιόλας στο βάθος, πάνω σε ένα ύψωμα. Ο χωματόδρομος βατός και μικρός μας έφερε σύντομα έξω από την πόρτα του. Εν τω μεταξύ είχε αρχίσει να βρέχει. Δεν ήταν δυνατή βροχή, αλλά βροχή.
Η Παναγία Επισκοπής ήταν παλιά μοναστήρι αλλά τα χρόνια πέρασαν, οι καλόγεροι το εγκατέλειψαν και αυτό μετατράπηκε σε ερείπια.
Μόνο ο Ναός έμεινε και λίγα απομεινάρια από τα κτίρια ένα γύρω,
όπως το κάτω μέρος ενός πύργου, ένα μισογκρεμισμένο δωμάτιο,
ο φούρνος.
Στην κορυφή της σκάλας που φέρνει από την είσοδο στο Ναό υπάρχει ένα κιονόκρανο και ένα κομμάτι μαρμάρινο που μοιάζουν με αρχαία,
όπως για αρχαία μοιάζουν και δύο σκαλιστά μαρμάρινα κομμάτια που είναι εντοιχισμένα στην πίσω μεριά του Ιερού. Δυστυχώς ο Ναός ήταν κλειστός. Περιεργαστήκαμε όμως αρκετά το χώρο μιας και η βροχή είχε σχεδόν σταματήσει. Κάποιες ψιχάλες δεν μπορούσαν να μας πτοήσουν. Βγάλαμε και πολλές φωτογραφίες και μπήκαμε στο αυτοκίνητο για να συνεχίσουμε.
-Όλα μια χαρά! Είμαι έτοιμος για τη συνέχεια! Θα έρθεις;
-Δυστυχώς κάτι έτυχε και δεν μπορώ. Να τα πούμε κάποια άλλη φορά;
-Άκου, έχω μια ιδέα. Θα σου τα γράψω και θα τα στείλω.
-Ωραία ιδέα! Είσαι φίλος!
-Εντάξει. Σε μερικές ώρες θα τόχεις!
-Νάσαι καλά και πάλι καλημέρα!
-Καλά ξεμπερδέματα!
-Ευχαριστώ
-Που λες, όταν σηκωθήκαμε το πρωί ο καιρός ήταν μουντός και συννεφιασμένος. Φθινόπωρο! Δεν έκανε όμως κρύο αλλά δεν μας έκανε και όρεξη για μπάνιο. Ίσως το μεσημέρι ή το απόγευμα.
Μετά το πρωινό και τον καφέ μας ξεκινήσαμε. Η διαδρομή γνωστή, εν μέρει τουλάχιστον. Βουρκάρι, Γιαλισκάρι, Κορησσία και από εκεί ο ανήφορος για τη Χώρα. Έξω από την Ιουλίδα πήραμε το δρόμο που πάει στα ανατολικά, στην Πέρα Μεριά. Λίγο μετά τη Χώρα μια ταμπέλα δείχνει προς τα αριστερά προς το Ναό της Επισκοπής.
Η Παναγία Επισκοπής ήταν παλιά μοναστήρι αλλά τα χρόνια πέρασαν, οι καλόγεροι το εγκατέλειψαν και αυτό μετατράπηκε σε ερείπια.
(συνεχίζεται)
Attachments
-
80,8 KB Προβολές: 82
Last edited: