John Davilla
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού
Και μεις που πήγαμε του Αγίου πνεύματος Οχρίδα, 40€ τα δύο βράδια με πάρκινγκ στην παλιά πόλη. Βενζίνη κάθε μήνα τουλάχιστον μία φορά θα βάλω από τη γειτονική Μπίτολα (Μοναστήρι) με 1,29€ περίπου η κατοστάρα παρακαλώ. Το φαγητό τουλάχιστον αν όχι στο μισό, 1/3 πιο φθηνά και το αλκοόλ ακόμα φθηνότερο.Προετοιμασία & σχεδιασμός εκδρομής
Λίγα και καλά, τα πολύ βασικά σ’ αυτό το κεφάλαιο μιας το όλο ζήτημα οργανώθηκε όπως έγραψα κυριολεκτικά τις τελευταίες μέρες, όχι πως θέλει και καμιά τρομερή προετοιμασία εδώ που τα λέμε, απλά σίγουρα θα μπορούσε να εμπλουτιστεί υπό άλλες συνθήκες.
Αρχικά μιας και η Παρασκευή 25/10 ήταν εργάσιμη θεώρησα καλό να μη ξοδέψω τελικά ημέρα άδειας, καθώς επίσης και να μη κατευθυνθώ απευθείας όπως είπα στον τελικό μου προορισμό μες τη νύχτα, καταλήγοντας έτσι με τη λογική του «στο δρόμο μου είναι» στην πόλη της Φλώρινας, κλείνοντας ένα μονόκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο «Ελληνίς» μέσω της πλατφόρμας της booking σε κόστος 37€ για ένα βράδυ.
Εξίσου εύκολη αποδείχτηκε και η αναζήτηση καταλύματος στην πόλη της Οχρίδας, με τις επιλογές ευτυχώς να ποικίλουν αναλόγως των απαιτήσεων του καθενός. Σε ότι με αφορά λοιπόν το μικρό διαμέρισμα «Apartments S*A» στο κέντρο της πόλης (βασικό), με πάρκινγκ (ακόμη πιο βασικό), εύκολη πρόσβαση στο μπες/βγες στην Οχρίδα δίχως να μπλέκεις στα στενά (βασικότερο) και κόστος 50€ για δύο βράδια επίσης μέσω booking, ήταν ότι ακριβώς χρειαζόμουν.
View attachment 479245
Από κει και πέρα δεν είχε να με απασχολεί κάτι άλλο, πέρα από την απαραίτητη έκδοση της πράσινης κάρτας για το αυτοκίνητο μέσω της ασφαλιστικής μου την οποία και εκτύπωσα για να τη δείξω στα σύνορα κατά την είσοδο μου στη ΒΜ. Μελετώντας τη διαδρομή είδα πως δεν έχω να περάσω διόδια σε καμία από τις δύο χώρες, μιας και πήγα μέσω Έδεσσας. Επίσης αυτό που πρέπει να αναφέρω είναι το συνολικό αντίτιμο του καυσίμου, ποσού κάτω των 50€ στην περίπτωση μου μετ’ επιστροφής. Για όποιον θέλει βέβαια να φουλάρει πριν περάσει τα σύνορα, το κόστος αυτό θα ‘να σίγουρα χαμηλότερο.
Έτσι είχα φτιάξει απ' το πουθενά ένα solo ταξιδάκι της τελευταίας στιγμής με 137€ που μόνο άσχημο δε το λες. Μη σας πω τι έβρισκα ενδεικτικά σε ότι είχε απομείνει στην Β.Ελλάδα το τριήμερο δεν υπάρχει λόγος, ήθελες 2 μισθούς.
Τι απέμενε; Μα φυσικά η κατάρτιση του ηλεκτρονικού χάρτη όπως κάθε φορά προκειμένου να συμπληρώσω αξιοθέατα κι όχι μόνο και στις δύο πόλεις που θα συναντούσα και ιδιαίτερα στην Οχρίδα, καθώς και στις ενδεχόμενες στάσεις στο μέσο της διαδρομής.
View attachment 479244
Κατά τα άλλα ήμουν σαν από καιρό έτοιμος για το πρώτο Βαλκανικό roadtrip!