Μιας και αράζω σε μία αιώρα εδώ στο Μεξικό, διαβάζοντας ιστορία για Ισλανδία (τι πιο φυσιολογικό δηλαδή...), ας μου επιτραπεί να απαντήσω.Πολύ ωραία ιστορία και ονειρικό ταξίδι η Ισλανδία! Έχω μια απορία! Κάνοντας κάμπινγκ πόσο εύκολο ήταν το μαγειρεμα; Καταλαβαίνω ότι σχεδόν όλη μέρα ήσασταν στο δρόμο.
Όταν υπάρχει κέφι και μεράκι όλα εύκολα γίνονται, ειδικά σε μία χώρα οργανωμένη στο τομέα του κάμπινγκ, όπως η Ισλανδία! Και φυσικά καλή παρέα να υπάρχει όπως των πρωταγωνιστών της ιστορίας εδώ!!!Πολύ ωραία ιστορία και ονειρικό ταξίδι η Ισλανδία! Έχω μια απορία! Κάνοντας κάμπινγκ πόσο εύκολο ήταν το μαγειρεμα; Καταλαβαίνω ότι σχεδόν όλη μέρα ήσασταν στο δρόμο.
Εννοείται πως είναι φυσιολογικό!..............................Μιας και αράζω σε μία αιώρα εδώ στο Μεξικό, διαβάζοντας ιστορία για Ισλανδία (τι πιο φυσιολογικό δηλαδή...), ας μου επιτραπεί να απαντήσω.
Ναι κάπως έτσι το φαντάστηκα με καλή οργάνωση ολα γίνονται. Πολλά μπράβο για την απόφαση να το κάνετε όλο αυτό με ένα παιδί μαζί! Δε νομίζω να το έκαναν πολλοί.Αν η παρέα είναι μεγάλη, οι δουλειές μοιράζονται. Αν, όπως στην περίπτωσή μας, το Κάμπινγκ είναι με παιδί - βρέφος - νήπιο, σημαίνει ότι μάλλον έχεις ήδη φαγητό στο δρόμο από την προηγούμενη, δεν φτάνεις κάμπινγκ πολύ αργά συνήθως, οργανώνεις λίγο διαφορετικά το χρόνο σου.
Σίγουρα μια καλή παρέα σε έναν τέτοιο προορισμό βοηθάει πάρα πολύ. Από την άλλη πιστεύω ότι αν είσαι παρέα πολλών ατόμων ίσως είναι πιο δύσκολο ένα τέτοιο ταξίδι στην Ισλανδία και ειδικά με τέτοιες διαμονες.Όταν υπάρχει κέφι και μεράκι όλα εύκολα γίνονται, ειδικά σε μία χώρα οργανωμένη στο τομέα του κάμπινγκ, όπως η Ισλανδία! Και φυσικά καλή παρέα να υπάρχει όπως των πρωταγωνιστών της ιστορίας εδώ!!!
Όπως έγραψαν και παραπάνω φαίνεται δύσκολο αλλά μπορεί να γίνει αρκετά εύκολο. Εμείς είχαμε δει κάποιες τιμές σε μάρκετ πριν φύγουμε και είχαμε φτιάξει μια λίστα με εύκολα φαγητά για κάμπινγκ. Επίσης είχαμε μαζί μας δύο κατσαρόλες και προσπαθούσαμε σχεδόν όλα τα κάμπινγκ μας να έχουν κουζίνα.Πολύ ωραία ιστορία και ονειρικό ταξίδι η Ισλανδία! Έχω μια απορία! Κάνοντας κάμπινγκ πόσο εύκολο ήταν το μαγειρεμα; Καταλαβαίνω ότι σχεδόν όλη μέρα ήσασταν στο δρόμο.
Όλα αυτά είναι σχετικά. Το κάμπινγκ βασίζεται στην οργάνωση κυρίως (σωστός εξοπλισμός) και μετά στη θέληση. Θα πρέπει να "το έχεις", να σου αρέσει το κάμπινγκ! Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω....πρέπει να δοκιμάσεις για να καταλάβεις πως είναι.Σίγουρα μια καλή παρέα σε έναν τέτοιο προορισμό βοηθάει πάρα πολύ. Από την άλλη πιστεύω ότι αν είσαι παρέα πολλών ατόμων ίσως είναι πιο δύσκολο ένα τέτοιο ταξίδι στην Ισλανδία και ειδικά με τέτοιες διαμονες.
Μια χαρά το είχατε οργανώσει φαντάζομαι θα υπήρχαν και δύσκολες στιγμές αλλά δεν θα σας πείραξε.Κάθε βράδυ 2 άτομα μαγείρευαν 2 άτομα έστηναν σκηνές ενώ για τα μεσημεριανά κάναμε στάσεις σε ωραία σημεία των διαδρομών και τρώγαμε ή τοστ ή αυγά βρασμένα από την προηγούμενη μέρα, ή κάτι εύκολο όπως πχ τα Hot dog για τα οποία υπάρχει μια αγάπη στην Ισλανδία συν δύο μέρες μεσημέρι που φάγαμε έξω.Τελος μέσα στο αυτοκίνητο είχαμε άπειρα σνακ οπότε πρακτικά δεν είχαμε θέμα σχεδόν ποτέ. Το μόνο πρόβλημα όσο έφευγες μακριά από το Ρέικιαβικ ήταν το μάρκετ που έπρεπε να κάνεις σωστό προγραμματισμό για να σου φτάσουν οι αγορές. Εμείς ψωνίζαμε ανά 3-4 μέρες όπου βόλευε.
Ναι έτσι όπως το γράφεις δεν είναι κατάλληλο για πρωτάρηδες συμφωνώ. Ίσως ένα Διήμερο στην Ελλάδα στο βουνό να βοηθήσει. Και γενικά πρέπει να είσαι λίγο τρελός όπως τα παιδιά εδώ, με την καλή έννοια πάντα, για να κάνεις κάτι τέτοιο.Είναι σαν να κάνεις κάμπινγκ στον Όλυμπο πάνω απο τα 2000μ το Σεπτέμβριο. Όποιος το έχει κάνει καταλαβαίνει τι θέλω να πω και για τι συνθήκες και θερμοκρασίες μπορεί να συναντήσεις.
Κάθε φορά που σκέφτομαι ότι έκανα κάτι τρελό, πάντα έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι υπάρχουν άλλα πόσα άτομα που κάνουν κάτι 10 φορές πιο τρελό ή ασυνήθιστο και το απομυθοποιώ λίγο.Και γενικά πρέπει να είσαι λίγο τρελός όπως τα παιδιά εδώ, με την καλή έννοια πάντα, για να κάνεις κάτι τέτοιο.
Να, αυτο θα κανω και μαλιστα με γοβες. Γι αυτο το καθυστερω.επισης υπαρχουν ατομα που κανουν το γυρο του νησιου με τα ΠΟΔΙΑ.....
Και εγώ μαζί σου μη με ξεχάσεις!!!!!??Να, αυτο θα κανω και μαλιστα με γοβες. Γι αυτο το καθυστερω.