• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ισπανία Ισπανία βήμα τρίτο: Granada y Barcelona

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!

Τα τελευταία βήματα στη Βαρκελώνη

Είχα ξυπνήσει κεφάτος παρόλο που η εκδρομή έφτανε στο τέλος της. Μάλλον επειδή για άλλη μια φορά μου έβγαινε τόσο ωραία!

Έτσι αφού έφαγα πρωινό κι άφησα τα πράγματα στο ξενοδοχείο προς φύλαξη, κατέβηκα και πάλι στους δρόμους, τη φορά αυτή χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά νου:

DSC_0999ab (198).JPG

DSC_0999ab (205).JPG

Είχα χρόνο για μια μεγάλη βόλτα, παρόλα αυτά δεν ήθελα να απομακρυνθώ και πολύ από το κέντρο, αλλά να προχωρήσω αόριστα προσπαθώντας να βρω σημεία που δεν είχα δει στο προηγούμενο πέρασμα μου απ' την πόλη.

DSC_0999ab (213).JPG

Πρώτα όμως αποφάσισα να κατηφορίσω για λίγο στη Ramblas προκειμένου να κάνω ένα σύντομο πέρασμα από την πλατεία «Reial» που τόσο μου είχε αρέσει, για να βγω και καμιά φωτογραφία:

DSC_0999ab (218).JPG

DSC_0999ab (220).JPG

Με νότια κατεύθυνση και μέσα από τα φωτογενή στενάκια της Γοτθικής συνοικίας κατέβηκα προς τη θάλασσα, περνώντας και από την μπαρόκ εκκλησία «Basilica of Our Lady of Mercy» , προστάτιδα της πόλης της Βαρκελώνης από το 1687:

DSC_0999ab (238).JPG

DSC_0999ab (239).JPG

Το παρκάκι της «Plaça del Duc de Medinaceli» μου έδωσε την ευκαιρία για μια ωραία στάση προκειμένου να πιώ κι έναν ακόμη καφέ που χρειαζόμουν, με τον καιρό να είναι μεν συνεχώς συννεφιασμένος αλλά καλός. Τι δουλειά έχουν τα παπαγαλάκια μες τα περιστέρια δε μπόρεσα ποτέ να καταλάβω, ήταν όμως γουστόζικο θέαμα:

DSC_0999ab (241).JPG

DSC_0999ab (245).JPG

Δεν είχα αντιληφθεί όλη αυτή την ώρα ότι βρισκόμουν τόσο κοντά στο μνημείο του Κολόμβου, κάτι που με έκανε να στρίψω δεξιά για να συνεχίσω την περιήγηση μου:

DSC_0999ab (248).JPG

DSC_0999ab (254).JPG

Μια τρομερής έμπνευσης βιτρίνα από ένα επισκευαστικό κέντρο με τσεκούρια και μαχαίρια πάνω σε προϊόντα τεχνολογίας μ' έκανε να σταματήσω ώστε να τη φωτογραφίσω, ακριβώς την ώρα που περνούσα από την ενορία του Αγίου Αυγουστίνου και την ομώνυμη πλατεία:

DSC_0999ab (261).JPG

DSC_0999ab (263).JPG

Η περιοχή «El Raval» στην οποία προχωρούσα εδώ και ώρα μου έκανε λιγότερο τουριστική κι αρκετά πιο ανθρώπινη μιας που εκτός των άλλων δε χρειαζόταν και μεγάλη σκέψη για να αντιληφθεί κανείς ότι ήταν μια περιοχή μεταναστών, κυριότερα από την Ινδία και τις γύρω χώρες όπως μαρτυρούσαν και τα πολυάριθμα καταστήματα εκεί:

DSC_0999ab (271).JPG

DSC_0999ab (281)b.jpg

Την πολύ όμορφη αυτή μου περιήγηση στην πόλη διέκοψε προσωρινά η επίσκεψη στην κλειστή λαϊκή αγορά «Mercat de Sant Antoni» που είχα σταμπαρισμένη εκ των προτέρων, μιας και η δωρεάν παραδοτέα αποσκευή μου έδινε την ευκαιρία για πολλά περισσότερα ψώνια απ’ ότι συνήθως:

DSC_0999ab (284).JPG

DSC_0999ab (290).JPG

Γι’ ακόμα μια φορά στις αγορές της χώρας και δη της Βαρκελώνης, δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, περιμένοντας σαφώς κάτι καλύτερο ίσως και φθηνότερο, αρκούμενος έτσι στα πολύ βασικά φαγώσιμα προϊόντα τα οποία αγόρασα από ένα μαγαζάκι με φρέσκο jamon που μου έκανε την καλύτερη εντύπωση, ξαναβγαίνοντας λίγο μετά:

DSC_0999ab (294).JPG

DSC_0999ab (295).JPG

Εντάξει, το παραδέχομαι, ήμουν σε γνώριμη από το προηγούμενο βράδυ γειτονιά ωστόσο η στάση δεν έγινε μόνο και μόνο για να δοκιμάσω άλλο ένα από τα φρέσκα λαχταριστά pints της «Fàbrica Moritz» αλλά και για ν’ αγοράσω μερικές για το σπίτι, από το κατάστημα που φιλοξενείται στο χώρο του:

DSC_0999ab (301).JPG

Βέβαια επειδή μιλάμε για Ισπανία ήταν αδύνατο να φύγω δίχως το φημισμένο της κρασί μαζί μου, δοκιμάζοντας της προτάσεις του ειδικού στην κάβα «Art de Vins» που ξετρύπωσα στην επόμενη γωνία:

DSC_0999ab (306).JPG

Φορτωμένος όπως έπρεπε επέστρεψα προς το ξενοδοχείο μου τρώγοντας και κάτι πρόχειρο από ένα φούρνο που ανακάλυψα σ’ ένα από τα αναρίθμητα ωραία στενάκια του κέντρου.

DSC_0999ab (311).JPG

Αφού παρέλαβα τη βαλίτσα και βόλεψα τα ψώνια, διαπίστωσα ότι έχω ένα αξιοποιήσιμο 40λεπτο στη διάθεση μου, οπότε τι καλύτερο απ’ το να επενδύσω χρόνο και χρήμα στο φιλόξενο μπαρ:

DSC_0999ab (313)b.jpg

Για ποιο λόγο άλλωστε να βιαστώ;

DSC_0999ab (314)b.jpg

Στην ώρα του ξεκίνησε το Aerobus, χρόνος για την πτήση και επιπλέον ψώνια (Ισπανικό ωραιότατο μπράντυ) υπήρχε άφθονος, όπως και χρόνος για σκέψη και καταρτισμό νέων πλάνων. Ούτε καν οι δύο παρλαπίπες Ισπανοί που δεν έβαλαν γλώσσα μέσα παρά μόνο όταν σερβιρίστηκε το φαγητό δε μπόρεσαν να μου χαλάσουν το ωραίο κέφι...

DSC_0999ab (317)b.jpg

Μη ρωτάτε τι πλάνων.
Φυσικά αυτών της επιστροφής στην Ισπανία. ;) 🇪🇸 :)

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Η «δική μου» πλέον Γρανάδα για την οποία και γίνεται λόγος, ήρθε πάνω που νόμισα ότι δε μπορεί να με εμπνεύσει και να μου αρέσει τόσο άλλη πόλη στη χώρα αυτή μετά τη Σεβίλλη κι -ευτυχώς- διαψεύστηκα για ακόμη μια φορά πανηγυρικά, τοποθετώντας την ξεκάθαρα στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων μου και σίγουρα της καρδιάς μου.
Εμείς στα λέγαμε αλλά δεν μας άκουγες!

Πάνω στην ώρα η ιστορία σου. Να μας φρεσκάρεις λίγο και τα νυχτοπερπατήματα και στις 2 πόλεις γιατί ετοιμάζομαι να ξαναπάω κι εγώ (Αν όχι και στις 2 σίγουρα στην 1).

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Εμείς στα λέγαμε αλλά δεν μας άκουγες!
Σιγά που τα λέγατε! :bleh:
Εδώ μιλάμε για μια περιοχή - αποκάλυψη, τι να μου κάνουν μια - δυο επισκέψεις.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Προετοιμασία και σχεδιασμός

Μα ποιος πάει και κλείνει εισιτήρια 8+ μήνες πριν, αναρωτιούνται δικαίως οι περισσότεροι;
Αυτοί που δε θέλουν να τα χρυσοπληρώνουν θα απαντήσω με σιγουριά και κυνηγούν τις ευκαιρίες, όπως αυτές με 90€ πήγαινε-έλα στο αεροδρόμιο BCN της Βαρκελώνης για Flex τύπο εισιτηρίου από την Aegean. Είπαμε, ολίγον αντιεμπορικός ο μήνας οπότε ευνοεί τέτοιου είδους αγορές.

Κάπως έτσι υπήρχε άφθονος χρόνος να μελετήσω το πλάνο μου και πιο συγκεκριμένα τις εσωτερικές πτήσεις της Vueling (τείνει να εξελιχθεί σ’ αδυναμία και αυτή) καταλήγοντας μετά από σκέψη, κουβέντα αλλά και συναίσθημα 4-5 μήνες πριν στην Ανδαλουσία και πτήση 55€ μετ’ επιστροφής για το αεροδρόμιο GRX της Γρανάδας, που δε γνωρίζω αν είναι πρόσφατο ωστόσο ακόμα και κόσμος που είχε πάει και έζησε στην πόλη αγνοούσε την ύπαρξη του.

Έχοντας λυμένα τα των μεταφορών λοιπόν ήταν η πρώτη φορά μετά από καιρό που δεν ανησυχούσα για τη διαμονή, μιας και πίστευα πως όλο και κάτι καλό θα βρεθεί σε ανεκτή τιμή και να που δικαιώθηκα. Κρατήσεις αφενός για τη Γρανάδα στο «Hotel Granada centro Navarrete» στην τιμή των 135€ για τρία βράδια, αλλά και στο «Hotel Pelayo Barcelona» με τιμή 53€ για ένα βράδυ. Δωρεάν ακύρωση και στα δύο μέσω της πλατφόρμας booking μπας και αλλάξω γνώμη ή βρεθεί κάτι καλύτερο, πράγμα που δε συνέβη. Ωραίο το πρώτο, διεκπεραιωτικό απλά το δεύτερο, σε εξαιρετικό σημείο και τα δύο στο κέντρο των πόλεων, με άμεση πρόσβαση στο αεροδρόμιο.

map1b.jpg
map1.jpg

Τουλάχιστον αυτή τη φορά άκουσα τις συμβουλές όλων και προνόησα, εννοώντας φυσικά το βασικότερο αξιοθέατο στη Γρανάδα που αν δε φροντίσεις να το κλείσεις εγκαίρως θα το χάσεις και θα κλαις. Έτσι, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας «tickets.alhambra-patronato.es/en» έκανα κράτηση κοντά τρεις μήνες πριν για την Alhambra και κυριότερα για τα «Nasrid Palaces» σε ενιαίο εισιτήριο κόστους 19€.

Ticket1.jpg

Απαραίτητο κρίθηκε και το γνωστό πλέον Aerobus για τη Βαρκελώνη που μ’ έχει βολέψει αφάνταστα στις δύο συνεχόμενες επισκέψεις μου στην πόλη, κόστους 12,5€ μετ’ επιστροφής.

Ticket2.jpg

Υπό αυτές τις συνθήκες και μαζί με διάβασμα αλλά και συμβουλές φίλων που προανέφερα, καταρτίστηκε κι ο γνωστός ηλεκτρονικός χάρτης. Για τη Γρανάδα, αφού της Βαρκελώνης ήταν έτοιμος από πέρυσι κι απλά εμπλουτίστηκε…

map3.jpg

Έτοιμος κι εγώ λοιπόν για Ισπανία, μήνες πριν. :cool:

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Απαραίτητο κρίθηκε και το γνωστό πλέον Aerobus για τη Βαρκελώνη που μ’ έχει βολέψει αφάνταστα στις δύο συνεχόμενες επισκέψεις μου στην πόλη, κόστους 12,5€ μετ’ επιστροφής.
Βολεύει όντως αυτό; Είναι γρήγορο;
Φαντάζομαι σε αφήνει στην Placa Catalunia που έχω κλείσει κατάλυμα κι εγώ, τον Μάη που θα ξαναπάω.
Παλιότερα έχω χρησιμοποιήσει μόνο το μετρό κι αυτό σκόπευα να ξανά χρησιμοποιήσω (με έκδοση της HolaBNC) με την λογική να αποφύγω την κίνηση και να έχω μικρότερο κόστος.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Βολεύει όντως αυτό; Είναι γρήγορο;
Πολύ, 20-30 λεπτά και είσαι στο κέντρο, εξαρτάται βέβαια που είναι η διαμονή του καθενός.
Φαντάζομαι σε αφήνει στην Placa Catalunia που έχω κλείσει κατάλυμα κι εγώ, τον Μάη που θα ξαναπάω.
Ακριβώς, εκεί τερματίζει και εκκινεί για την ακρίβεια.
με την λογική να αποφύγω την κίνηση
Τι να σου πω, το είχα διαβάσει κι εγώ αυτό αλλά δε συνάντησα κίνηση σε καμία των περιπτώσεων.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Πολύ, 20-30 λεπτά και είσαι στο κέντρο, εξαρτάται βέβαια που είναι η διαμονή του καθενός.

Ακριβώς, εκεί τερματίζει και εκκινεί για την ακρίβεια.

Τι να σου πω, το είχα διαβάσει κι εγώ αυτό αλλά δε συνάντησα κίνηση σε καμία των περιπτώσεων.
Θυμάσαι τι ώρες ήταν τα 2 δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Θυμάσαι τι ώρες ήταν τα 2 δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο;
Όχι γιατί δε χρειάστηκε, δεν ήταν ακραίες οι ώρες τις πτήσεις. Λεωφορεία aerobuses είχε συνέχεια, γιατί μονίμως είχε κόσμο σε αναμονή, γέμιζε το ένα έφευγε κι ερχόταν αμέσως το άλλο.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Όχι γιατί δε χρειάστηκε, δεν ήταν ακραίες οι ώρες τις πτήσεις. Λεωφορεία aerobuses είχε συνέχεια, γιατί μονίμως είχε κόσμο σε αναμονή, γέμιζε το ένα έφευγε κι ερχόταν αμέσως το άλλο.
Σόρρυ , δεν ήμουν σαφής. Τι ώρα έκανες εσύ τις διαδρομές εννοούσα.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Σόρρυ , δεν ήμουν σαφής. Τι ώρα έκανες εσύ τις διαδρομές εννοούσα.
Απόγευμα στις πέντε και μισή κατέβηκα από το αεροδρόμιο στην πόλη, επιστρέφοντας την επομένη στις τρεις το μεσημέρι.

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Ξαναδιαβάζω κι εγώ τα ταξιδιωτικά του Καζαντζάκη κι ένα πράγμα με στενοχωρεί τη σημερινή εποχή. Αυτή η υπερπληθωρα τουριστών, κι όχι ταξιδευτων βέβαια, που σε αναγκάζει να κλείνεις εισιτήρια για μνημεία και μουσεία τρεις μήνες πριν. Μέχρι το 2000 τουλάχιστον δεν υπήρχε αυτή η δυσκολία νομίζω. Προσωπικα τη συνάντησα στη Ρώμη το 2010 για πρώτη φορά κι έπαθα σοκ. Μου φανηκε αδιανόητο που περιμεναμε 3 ώρες στην ουρά τέλη Οκτωβρίου για να επισκεφθουμε το μουσείο του Βατικανού. Ύστερα από μια τέτοια ταλαιπωρία, χάνεται μεγάλο μέρος της ευχαρίστησης. Στη Βαρκελώνη π.χ. το 1984 ή στη Βενετια το 1982, εμπαινες όπου ήθελες χωρίς την παραμικρή αργοπορία.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Ξαναδιαβάζω κι εγώ τα ταξιδιωτικά του Καζαντζάκη κι ένα πράγμα με στενοχωρεί τη σημερινή εποχή. Αυτή η υπερπληθωρα τουριστών, κι όχι ταξιδευτων βέβαια, που σε αναγκάζει να κλείνεις εισιτήρια για μνημεία και μουσεία τρεις μήνες πριν. Μέχρι το 2000 τουλάχιστον δεν υπήρχε αυτή η δυσκολία νομίζω. Προσωπικα τη συνάντησα στη Ρώμη το 2010 για πρώτη φορά κι έπαθα σοκ. Μου φανηκε αδιανόητο που περιμεναμε 3 ώρες στην ουρά τέλη Οκτωβρίου για να επισκεφθουμε το μουσείο του Βατικανού. Ύστερα από μια τέτοια ταλαιπωρία, χάνεται μεγάλο μέρος της ευχαρίστησης. Στη Βαρκελώνη π.χ. το 1984 ή στη Βενετια το 1982, εμπαινες όπου ήθελες χωρίς την παραμικρή αργοπορία.
Μην ξεχνάς ότι και εμείς είμαστε μέρος της υπερπληθώρας των τουριστών.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.000
Μέλη
39.710
Νεότερο μέλος
Berry69

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom