Grerena
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Bordeaux
- Ταξίδι-Όνειρο
- Tromso, Las Vegas
Η αλήθεια είναι ότι για μερικές χώρες είναι δύσκολο να βρεθεί η «κατάλληλη στιγμή», η οποία στιγμή είτε αφορά την «ηρεμία» της ευρύτερης περιοχής είτε αφορά μια οικονομική πτήση. Γι’ αυτό «έσο έτοιμη»!Με παρασέρνεις και μένα...λείπει η Ιορδανία από το "βιογραφικό" μου, θέλω να την εντάξω μόλις βρεθεί η κατάλληλη στιγμή.
@Kyriakao
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου
Όπως θα περιγράψω και στη συνέχεια έκανα και άλλα μονοπάτια μέσα στην Πέτρα. Δεν «χωρέσανε» όμως όλα τα μονοπάτια μέσα στο πρωινό δύωρο 6:00 με 8:00 και αναγκαστικά τα περπάτησα με ντάλα ήλιο και μου φάνηκαν … γολγοθάς.
Οι απόψεις διίστανται όσον αφορά τη δυσκολία της ανάβασης του μονοπατιού του Μοναστηριού και αυτό μάλλον έγκειται στο πότε γίνεται κάθε φορά αυτή η ανάβαση. Ένας από τους χάρτες που κυκλοφορούσαν στην Πέτρα είχε 8 μονοπάτια, τα οποία χαρακτήριζε ως “easy” μόνο το “main path” και τα υπόλοιπα 7 ως “hard”. Κανένα δεν χαρακτήριζε ως “medium”.
@agmi
Εμένα μου αρέσει ο καφές με κάρδαμο, ειδικά όταν τον πίνω σε αραβική χώρα.
Με θέα το κάστρο Shobak στην έρημο της Ιορδανίας θα τον απολαύσω όπως ένα traditional ρόφημα.
Σε τραπεζάκι όμως μπροστά π.χ. στο Πάνθεον της Ρώμης θα προτιμήσω ένα εσπρεσάκι.
Θέμα γούστου είναι αλλά ευτυχώς μου αρέσει ο καφές σε όλες τις version του και βολεύομαι και με … καραβίσιο ως ταξιδιώτης γαρ.
Η Πέτρα θέλει τον χρόνο της. Γεμίζει άνετα τριήμερο. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και εισιτήριο για τριήμερη είσοδο. Η ημερήσια από το Αμάν δεν είναι η ιδανική λύση για να δεις την Πέτρα αλλά αν δεν υπάρχει χρόνος είναι … μία λύση. Αν δεν είχα χρόνο διαθέσιμο και εγώ το ίδιο θα έκανα.
Όσον αφορά την επικοινωνία: Το whatsapp υπάρχει και με εξυπηρέτησε πολύ στην επικοινωνία μου με τους ξενοδόχους.
Ευχαριστώ για τα εύσημα.
@apodrasi
Αχ! Και στο Mujib δεν πήγα, και στη Γέρασα δεν πήγα και το Αμμάν απλά το μύρισα. Ακόμα και στην Πέτρα που έμεινα δυο μέρες κάτι … τάφοι μου ξέφυγαν! Χα, χα.
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Last edited: