underwater
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική
Εγώ πάντως πριν 2 χρόνια επισκέφτηκα την Ιορδανία με άλλες δύο κοπέλες και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Με γυναικεία παρέα (και επίσης ανεξάρτητα) έχω πάει και στο Λίβανο, όπου επίσης δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα.Θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά όμως δεν θα συνιστούσα ας πούμε (και το λέω σαν γυναίκα)δύο γυναίκες να επισκεφτούν την Ιορδανία μόνες τους. Μην ξεχνάμε ότι δεν πάει να είναι μια χώρα αραβικής κουλτούρας όπου οι άντρες θεωρούν ιδιαίτερα τις τουρίστριες ....εύκολες.Παρόλα αυτά αν δηλώσεις πως είσαι παντρεμένη σε σέβονται.Θέλει για παράδειγμα μια ψιλοπροσοχή ως προς το ντύσιμο.
Επίσης όταν χαθήκαμε τότε στο Αμμάν γυρίσαμε πολλές γειτονιές,οπως παντού έτσι και εδώ υπάρχουν συνοικίες και συνοικίες..
Η αραβική κουλτούρα, παρά τα κοινά της στοιχεία, έχει και έντονες διακυμάνσεις. Οι Ιορδανοί και οι Λιβανέζοι αποτελούν μάλλον τους πιο ανοιχτόμυαλους Άραβες που έχω γνωρίσει. Σίγουρα θα κοιτάξουν πιο έντονα και θα φλερτάρουν διακριτικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργήσουν κάποιο ζήτημα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί "στραβή", όπως όμως παντού). Αντίθετα στις χώρες της Βόρειας Αφρικής που έχω επισκεφτεί η προσέγγιση των ανδρών είναι πολύ πιο επιθετική, με αποκορύφωμα την Αίγυπτο όπου η σεξουαλική παρενόχληση πάει σύννεφο. Ακόμα και εκεί όμως δεν θα απέτρεπα κάποια κοπέλα από το να πάει χωρίς αντρική παρέα, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη τις συνθήκες και τα εξτρά μέτρα "προφύλαξης" σε σχέση με ένα ταξίδι στην Ευρώπη.