• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ινδία Ινδία - πώς, πού, πότε...

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
vario για μια διαδρομη 3 ωρων με τρενο χρειαστηκα 70 ρούπιες αν θυμαμαι καλά και την ιδια διαδρομη με αυτοκινητο 2000 με εγδαραν....δηλαδη γδαρθηκα μονη μου γιατι πιστεψα οτι δεν παει τρενο ...επίσης ειναι σαφως ανωτερο απο το αμαξι.
χεχε ,δεν εκανες καλα παζαρια μαλλον, εμεις για 3ωρη διαδρομη πληρωσαμε 550 ρουπιες με αμαξι για 7 ατομα,,,,:bleh: και βασικα και παλι ηταν ακριβα....οι ντοπιοι πρεπει να πληρωνουν το 1/3/...

Varioathens αν κινηθεθεις με αμαξι εχω ακουσει οτι η Ουνταιπουρ στο Ρατζασταν ειναι πολυ ομορφη, και εχω δει φωτογραφιες απο τη σχολη μου που πηγε...και πραγματικα φαινεται ομορφη!!!ισως καποιος που εχει παει να πει αποψη!!

Οσο για τατρενα εμεις πρεπει να ειμασταν τρομερα τυχεροι, κανενα δεν αργησε και μαλιστα φταναν ολα νωριτερα στον προορισμο...Σε οποιον ινδο και να το πουμε δε θα μας πιστευει....και πηραμε συνολικα 12-13 τρενα..

Επισης για το καιρο , ολα ειναι υποκειμενικα, εγω αυγουστο πηγα ρατζασταν, επειδη δεν εχει υγρασια η ζεστη ειναι υποφερτη, με ενα καπελακι ολη μερα γυριζα ανετα...Εκει που δεν την παλευαμε ηταν το Δελχι μονο, κολλουσαμε απο την υγρασια...

varioAthens

Member
Έχω μπερδευτεί τελικά...
1) Έχω καταλήξει σε Δελχί-Άγκρα-Βαρανάσι-Τζαϊπούρ και μετά πρέπει να επιλέξω μεταξύ Ουνταϊπούρ ή Mumbai... άσχετα μεταξύ τους αλλά ο χρόνος δεν μας "παίρνει" για όλα.
Το θέμα είναι να διαλέξω Ουνταϊπούρ βλέποντας κάτι ακόμα από Ρατζαστάν ή Mumbai για να δούμε μία ακόμα διαφορετική πόλη και γενικότερα περιοχή της Ινδίας?
2) Για Άγκρα πόσο χρόνο πιστεύετε ότι χρειάζεται να αφιερώσω προκειμένου να δω τα κλασικά? (Ταζ Μαχάλ και Agra Fort)

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μεταξυ Udaipur η Mumbai δε γενναται θεμα: Αναμφισβητητα η πρωτη. (Τωρα οχι οτι εχω παει, αλλα ετσι τουλαχιστον που το ψαχνω για οταν θα με καλεσει στα μερη του ο Σιβα).
Οταν θα εισαι στην Agra καλο θα ηταν να προσθεσεις την εγκαταλελειμενη πολη φαντασμα Fatehpur Sikri: Fatehpur Sikri - Wikipedia, the free encyclopedia

varioAthens

Member
Μεταξυ Udaipur η Mumbai δε γενναται θεμα: Αναμφισβητητα η πρωτη. (Τωρα οχι οτι εχω παει, αλλα ετσι τουλαχιστον που το ψαχνω για οταν θα με καλεσει στα μερη του ο Σιβα).
Οταν θα εισαι στην Agra καλο θα ηταν να προσθεσεις την εγκαταλελειμενη πολη φαντασμα Fatehpur Sikri: Fatehpur Sikri - Wikipedia, the free encyclopedia
Ναι, Fatehpur Sikri είναι στο πρόγραμμα! ΕΡΣΗ μου, μελετάμε τα ίδια ή μου φαίνεται? Περιττό να πώ ότι ξαναδιαβάζω το "Θεός των μικρών πραγμάτων" (πιο χαμηλά από εκεί που θέλω να πάω αλλά παίρνεις μία γεύση Ινδίας).

eleni70

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
η Ουνταιπουρ ειναι πανεμορφη και ανθρωπινη πολη, που περπατιεται πολυ ευκολα...το καλοκαιρι ομως ξεραινεται η λιμνη γυρω απο την παλια πολη κ ετσι χανει λιγο απο την αιγλη της και τη φημη της βενετιας της ανατολης...δεν εχω παει Μουμπαι για να συγκρινω...μου αρεσε προσωπικα κ η πουσκαρ παρα πολυ, η δευτερη ιεροτερη πολη των ινδων μετα το βαρανασι, αλλα δυστηχως κ εκει η λιμνη ειχε ξεραθει το καλοκαιρι...
Το φατεπουρ σικρι αξιζει πραγματικα μια επισκεψη η οποια μπορει να γινει φευγοντας απο αγκρα για ρατζασταν...ειναι πανω στον δρομο με μια μικρη παρακαμψη...περιηγηθηκαμε την πολη φαντασμα απ εξω, επειδη δεν μας αφησανε να μπουμε με παπουτσια κ για ξυπολητοι ουτε λογος, όταν ειδαμε τα καθε ειδους απονερα, στα οποια επρεπε να πλατσουρησουμε...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
περιηγηθηκαμε την πολη φαντασμα απ εξω, επειδη δεν μας αφησανε να μπουμε με παπουτσια κ για ξυπολητοι ουτε λογος, όταν ειδαμε τα καθε ειδους απονερα, στα οποια επρεπε να πλατσουρησουμε...
Τωρα βρε Ελενη μου χαλασες ενα ονειρο!

eleni70

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
sorry βρε παιδια...
με καλτσουλα μπορεις να μπεις φυσικα κ επισης καλη ιδεα ειναι τα παπουτσακια χειρουργειου πανω απο την καλτσα...
γενικα σε κανεναν ιερο χωρο για τους ινδους δεν επιτρεπεται να μπεις με παπουτσια...προσωπικα μπηκα σε καποιους (στην τζαισαλμερ κ το βαρανασι) βγαζοντας τα παπουτσια φυσικα, αλλα ειχαν μια στοιχειωδη καθαριοτητα ας πουμε...τυχερη που δεν κολλησα κατι...
στο τατζ μαχαλ εχουν παπουτσια χειρουργειου, τα οποια τα βαζεις, πριν μπεις μεσα, αλλα εδω φανταζομαι οχι τοσο για λογους σεβασμου, οσο για να προστατεψουν τα μαρμαρα, απο καθε ειδους φθορα...

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Η Ελενη εχει δικιο...Η Ουνταιπουρ ειναι ομορφη,αλλα το καλοκαιρι με ξερη λιμνη χανει πολυ από την ομορφια της...Γιαυτο κι εγω δεν πηγα και προτιμησα Τζοντπουρ και Τζαισαλμερ. Εγω θα σου προτεινα να βαλεις και Τζαισαλμερ στο προγραμμα. Τωρα για Μουμπαι να το αφησεις για άλλη φορα,αφου συνδιαζεται με κατι άλλο. Εχεις λιγες μερες. Και θα πω κι εγω οτι για τα τρενα δεν ειχα παραπονο. 2-3 ωρες καθυστερηση,εν ειναι και τραγικο για Ινδια..Εισαι πολυ πιο ανετα απο αυτοκινητο. Και μην μασας με τον καιρο. Ολα θεμα τυχης ειναι..:clap:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Δε θα μπορούσε να τα πει καλύτερα η Έρση. Η Βομβάη θα σε βγάλει έξω απ' το κλίμα - κοινώς θα σε "ξενερώσει". Έχω μείνει στην Ουνταϊπούρ, τό'χω ξανπεί κι αλλού, είναι όμορφη, "καλλιτεχνική" κι αν (όπως έχουν πει κι άλλοι) δεν έχει στραγγίξει η λίμνη, ιδιαίτερα ρομαντική. Εκεί μπορείς να βρείς και πραγματικά κομψοτεχνήματα να αγοράσεις: ζωγραφική πάνω σε κόκκαλο καμήλας.

Στην Άγκρα, με σωστό timing, μπορεί να σου φτάσει και μια βραδυά, διαφορετικά maximum δύο.

Κι ένα tip: Μπορείς να φορέσεις αυτά τα παπουτσάκια του χορού (ή εκείνα τα πλαστικά για τη θάλασσα) κι από πάνω την κάλτσα (σκούρου χρώματος) να μη φαίνονται! :D

Ά, και διάβασε αυτό το βιβλίο: http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/46394?osCsid=p2bj97vq87fjoiiq2uor7h48b3

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom