• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ινδία Ινδία - πώς, πού, πότε...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Παντως πρεπει να ναι η πολη με τα πιο ακρα...δηλαδη μεγαλη φτωχεια απο τη μια και απο την αλλη το μπολιγουντ κ.τλ.
Σε λίγους είναι γνωστό, οι περισσότεροι νομίζουν ότι η Βομβάη είναι η "έδρα" του Bollywood, όμως αυτή είναι η Bangalore, η πόλη με τον λιγότερο "ινδικό" χαρακτήρα, μοντέρνα, με φαρδείς δρόμους, σεβασμό στην κυκλοφορία (τηρουμένων των αναλογιών φυσικά) και κτίρια που θυμίζουν δυτική πόλη. Επίσης, είναι η έδρα της υψηλής τεχνολογίας.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Σε λίγους είναι γνωστό, οι περισσότεροι νομίζουν ότι η Βομβάη είναι η "έδρα" του Bollywood, όμως αυτή είναι η Bangalore, η πόλη με τον λιγότερο "ινδικό" χαρακτήρα, μοντέρνα, με φαρδείς δρόμους, σεβασμό στην κυκλοφορία (τηρουμένων των αναλογιών φυσικά) και κτίρια που θυμίζουν δυτική πόλη. Επίσης, είναι η έδρα της υψηλής τεχνολογίας.
τώρα που μελετώ τον προορισμό μου,διάβασα για το bangalore.έτσι είναι.η πόλη αυτήν είναι τρίτη στον κόσμο σε ανάπτυξη της πληροφορικής..
ενώ τα προηγούμενα χρόνια ινδοί δούλευαν για τους κινέζους,τώρα συμβαίνει το αντίθετο.αφεντικά ειναι οι ινδοί και σιγά σιγά εξαγοράζουν κινέζικες εταιρίες σε όλη την ινδία...
θα επισκεφτώ την πόλη αυτή και τότε θα αποφασίσω πόσο θα μείνω εκεί. θα έχομε νεώτερα και πολλές φωτό!:)

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
θα επισκεφτώ την πόλη αυτή και τότε θα αποφασίσω πόσο θα μείνω εκεί. θα έχομε νεώτερα και πολλές φωτό!:)
Εσύ κοίτα μη χάσεις το Madurai - δε θα το συγχωρήσεις στον εαυτό σου. Όσο για την Bangalore βάζω ένα στοίχημα αλλά τι στοιχημάτισα θα σου το πω όταν επιστρέψεις! :haha:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν έχει σημασία πού μένουμε αλλά πού τρώμε (στα καλύτερα, εννοείται).
Δεν ξέρω τι εννοεί ο ποιητής με τον όρο "καλύτερα" αλλά το "βρώμικο" στο δρόμο ή στο σπίτι είναι η μισή χαρά της Ινδίας...Είναι κρίμα να το χάσει κανείς απλά και μόνο από φόβο για στομαχικές διαταραχές.Γιώργο μου, από φαβέλες η Ινδία άλλο τίποτα. Μόνο το μέγεθος και η έκταση διαφέρουν... νομίζω.
Μμμ, διαφωνώ. Πήγα σε δύο, στο Νταράβι της Βομβάης (εκεί όπου αργότερα γυρίστηκε το Slumdog) και στο Γκοβιντπούρι στην πρωτεύουσα κι ήταν η μέρα με τη νύχτα από πλευράς κουλτούρας και οργάνωσης. Το Νταράβι ήταν σαφώς πιο "δυνατή" εμπειρία, όταν μετά βγήκε η ταινία φώναζα στους διπλανούς μου στον κινηματογράφο Yara της Αβάνας: "ήμουν εκεί! κι εκεί!".

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Δεν ξέρω τι εννοεί ο ποιητής με τον όρο "καλύτερα" αλλά το "βρώμικο" στο δρόμο ή στο σπίτι είναι η μισή χαρά της Ινδίας...Είναι κρίμα να το χάσει κανείς απλά και μόνο από φόβο για στομαχικές διαταραχές.
Αυτό που θέλει να πεί ο ποιητής είναι ότι για κάποιον που πηγαίνει πρώτη φορά σε μια χώρα για την οποία έχει ακούσει πολλά και (μερικές φορές) αντιφατικά, έχει έναν (λογικό) φόβο για το θέμα διατροφής (όχι τόσο ίσως για μια απλή διάρροια παρά για το ότι μπορεί να του "χαλάσει" ένα - μάλλον σύντομο, δεν ξέρω τη διάρκειά του - ταξίδι που πιθανόν θ' αργήσει ή και μπορεί να μην ξανακάνει), καλό είναι στην αρχή να πατάει στα "σίγουρα". Θ' αρχίσει απ' τα εστιατόρια ξενοδοχείων όπου θα του δοθεί η ευκαιρία να μπεί σιγά-σιγά στις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες, θ' ακολουθήσει στα (λίγα υπάρχοντα) εστιατόρια που θα νοιώσει ασφαλής και, όταν εγκλιματιστεί και νιώσει αρκετά "θαρραλέος" θα δοκιμάσει και τα "βρώμικα". Το πόσο διάστημα θα χρειαστεί ο καθένας είναι καθαρά προσωπική του υπόθεση. Κάποιοι δεν το καταφέρνουν καθόλου (ειδικά στην Ινδία). Και δεν πιστεύω ότι (ακόμη και συ) τρεφόσουν αποκλειστικά από τα "βρώμικα". Θέμα προσωπικού γούστου, φυσικά, αλλά όπως δεν μπορείς να τρως κάθε μέρα φασολάδα ή φιλέτο, έτσι και κει θά'χεις εναλλαγές.

Για τον ίδιο λόγο (ότι δηλαδή δεν μπορείς να τον ρίξεις τον άλλο κατ' ευθείαν στα "βαθειά") έκανα την αναφορά για τις φαβέλες: Το πολιτισμικό σοκ θα το πάθει που θα το πάθει, αν φάει και τη γροθιά στο στομάχι μπορεί να τού'ρθει too much. Τη φτώχια θα τη δει σε διάφορες μορφές και εκφράσεις, θα πάει να δεί όμως και τα μέρη που ανέφερε η φίλη μας, νομίζω ότι για πρώτη της φορά προτιμότερο είναι να πάει 2 μέρες στο Κατζουράχο (που βολεύει και χωροταξικά) παρά στη Βομβάη. Απο κει και πέρα, μεγάλα παιδιά είμαστε και περί ορέξεως...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αυτό που θέλει να πεί ο ποιητής είναι ότι για κάποιον που πηγαίνει πρώτη φορά σε μια χώρα για την οποία έχει ακούσει πολλά και (μερικές φορές) αντιφατικά, έχει έναν (λογικό) φόβο για το θέμα διατροφής (όχι τόσο ίσως για μια απλή διάρροια ...
να θυμίσω ότι οι "στομαχικές διαταραχές" μπορεί να σε στείλουν στην αγκαλιά του Αγ. Πέτρου νωρίτερα από το μοιραίο ραντεβού μαζί του..
όχι πάντα μια απλή διάρροια, εκτός αν έχει προσυπογράψει κάποιος το σχετικό συμβόλαιο για το ραντεβού..

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
να θυμίσω ότι οι "στομαχικές διαταραχές" μπορεί να σε στείλουν στην αγκαλιά του Αγ. Πέτρου νωρίτερα από το μοιραίο ραντεβού μαζί του..
όχι πάντα μια απλή διάρροια, εκτός αν έχει προσυπογράψει κάποιος το σχετικό συμβόλαιο για το ραντεβού..
:D Δε θα διαφωνήσω. Απλά, ο καθένας μας θέλει να πιστεύει ότι δε θα συμβεί σ'αυτόν, ότι ο νόμος των πιθανοτήτων λειτουργεί υπέρ του. Και για να υπερθεματίσω επ' αυτού, στο θέμα τύχης δηλαδή, αναφέρω ότι από τους 4 που ήμασταν μαζί στο πρώτο ταξίδι, διάρροια έπιασε μόνο στον έμπειρο φίλο το τελευταίο βράδυ από νερό που ήπιε στο εστιατόριο του Oberoi στο Δελχί!!! Άμα σου την έχει στημένη... :haha:

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Δεν ξέρω για πρακτορεία, πάντως εμβολιασμός για ηπατίτιδα Α δεν είχα κάνει τότε. Χάπια ελονοσίας είχα πάρει αλλά ομολογώ ότι κάπου στη μέση του ταξιδιού δεν τα ξαναπήρα. Η εποχή που θα επισκεφθείς την Ινδία έχει σημασία. Δεν λέει με τους μουσώνες. Φαντάζομαι ότι η μετακίνσηησ θα είναι προβληματική. Θα σου πρότεινα Ρατζαστάν, έχει πολλά πράγματα να δεις (Udaipur, Jodhpur, Jaipur, Jaisalmer, Shekhawati) και νομίζω ότι είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Η Βομβάη ήταν πύλη εισόδου μου για το ταξίδι στο Ρατζαστάν και δεν μπορώ ότι με γοήτευσε ιδιαίτερα όσο οι άλλες μικρότερες πόλεις. Εμεις πήγαμε άνευ πρακτορείου. Είχα κλείσει ξενοδοχείο μόνο στην Udaipur κι εκεί με συνεννοήσεις κλείσαμε αμάξι με οδηγό. Σε κάθε πόλη που θα διανυκτερεύαμε με οδηγό τον Lonely Planet σκάγαμε μύτη στο ξενοδοχείο κι αν είχε δωμάτια το ρίχνμε και λίγο στο παζάρι. Πάντως προβλήματα δεν συναντήσαμε και χάρις στο αυτοκίνητο είχαμε ευελιξία και είδαμε σε 15 μέρες πολλά πράγματα που τα πρακτορεία δεν τα έχουν (πχ το ναό όπου λατρεύονται τα ποντίκια....που είσαι μάνα να έβλεπες το γιο σου ξυπόλυτο με μιλιούνια ποντίκια τριγύρω)

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
το ναό όπου λατρεύονται τα ποντίκια....που είσαι μάνα να έβλεπες το γιο σου ξυπόλυτο με μιλιούνια ποντίκια τριγύρω)
Αυτό είναι στην Udaipur ή κάνω λάθος? :?:

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Αυτο παρατηρησα απο τη μικρη διαμονη μου στη Μπανγκαλορε !

Επαθα το σοκ αμεσως μολις προσγειωθηκα...Το απιστευτα μοντερνο καινουργιο αεροδρομιο(νομιζω προσφατα λειτουργησε), το λεωφορειο απο αεροδρομιο συγχρονο, οδηγηση πιο φυσιολογικη....Η πολη εχει θυμαμαι ενα ομορφο παρκο, το Ριμπον Παρκ,και κεντρικο δρομο με δυτικα μαγαζια, καφετεριες με καφε κανονικο κ.τ.λ

Ακόμα και απο το παζαρι στους δρομους ελειπε η συνιθισμενη βρωμα...:D:D:D

varioAthens

Member
Nα υποθέσω, δε, ότι οι χιλιομετρικές αποστάσεις ουδεμία σχέση με τον πραγματικό χρόνο που χρειάζεται για να τις διανύσεις έτσι?
Για παράδειγμα, βλέπω Τζαϊπούρ - Τζαισάλμερ 570 χλμ., να υπολογίσω κανά 10ώρο με αυτοκίνητο?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom