Klair
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Υπερσιβηρικός
Φυσικά και έχω επισκεφθεί το σπήλαιο Κάψια, το οποίο κατατάσσεται στα 10 πιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας. Ο πρώτος που αντίκρισε το όμορφο σπήλαιο ήταν ο Γάλλος αρχαιολόγος Γουστάβος Φουζέρ το 1887, ενώ πραγματοποιούσε ανασκαφές στην αρχαία Μαντινεία. Η πρώτη έρευνα έγινε στις 20/8/1892. Το 1974 πραγματοποιήθηκε νέα αποστολή, όπου ανακαλύφθηκε νέο τμήμα, καθώς και θραύσματα ανθρώπινων οστών και κρανίων. Βρέθηκαν ακόμα και λυχνάρια, που μάλλον ανήκουν στους ύστερους ελληνικούς χρόνους (4ος-5ος μ.Χ αιώνας). Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ και 2 ευρώ το φοιτητικό. Ωράριο: 09:00-15:00Αν δεν εχετε πάει να πάτε και στο χωριο κάψια και να επισκεφθείτε το ομώνυμο σπήλαιο, έχει πανέμορφους σταλαγμίτες και υπολλείματα ανθρώπινης ζωής, νομίζω το έχω ξανασχολιάσει ένας φίλοςμ έχει πατρικο στη κώμη οπότε έχω κάνει πολλες διανυκτερεύσεις στη περιοχη και έχει απιστευτα μέρη
Επίσης στο χωριό λειτουργεί ξενοδοχείο 4 αστέρων, το Αρχοντικό Καλτεζιώτη, με πισίνα, σάουνες και πολύ ωραία δωμάτια με θέα στο βουνό. Το χωριό είναι πάρα πολύ ήσυχο.