Smaragda53
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- αχ, μακάρι νάξερα!
- Ταξίδι-Όνειρο
- Πολυνησία
Τη ρούφηξα την ιστορία σου και ιδιαίτερα με συγκίνησε ο μαθητής του πέτρινου σχολείου, αγαπητή Klair!
Γι' αυτό προτιμήσαμε να πάμε απογευματάκι που θα είχε καταλαγιάσει η πρωινή ανυπόφορη ζέστη. Αυτή η επιλογή βέβαια είχε θετικά, αλλά και αρνητικά αποτελέσματα.Ωραία τα Λαγκάδια, αλλά πολύ ανηφόρα, πρέπει να είναι κανεις προετοιμασμένος για κουραστικο περπάτημα.
Σε ευχαριστώ για το tip. Την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και το ηλιοβασίλεμα μου τα πρότεινε και η κυρία με τον σκύλο που συνάντησα στη βόλτα μου. Αλλά μέχρι να φτάναμε ως εκεί ο ήλιος θα είχε βασιλέψει. Έτσι προτιμήσαμε την επιλογή που γράφω στην ιστορία, για να προλάβουμε να δούμε και τα δύο. Και το χωριό από ψηλά και το ηλιοβασίλεμα.Τιπ: προσπερνώντας τον άνω μαχαλά, κοντά στην εκκλησία της ζωοδόχου πηγής, μπορείς να δεις το ηλιοβασίλεμα με τον ήλιο να πέφτει στο Ιόνιο πέλαγος.
Λατρεύω Μαίναλο και Αρκαδία, θα είμαι πάλι εκεί το ερχόμενο ΠΣΚ με το γιο μου για περπάτημα, ιππασία και κατασκήνωση στο βουνό. Ανυπομονώ.Γι' αυτό προτιμήσαμε να πάμε απογευματάκι που θα είχε καταλαγιάσει η πρωινή ανυπόφορη ζέστη. Αυτή η επιλογή βέβαια είχε θετικά, αλλά και αρνητικά αποτελέσματα.
Τα θετικά ήταν ότι το κουραστικό ανηφορικό περπάτημα δεν συνοδευόταν από ποτάμια ιδρώτα και συνεχείς στάσεις κάθε 10 σκαλιά για ανάσες. Η ανηφόρα βγήκε πιο στρωτά και πιο απολαυστικά. Σίγουρα πάντως θέλει γερά πόδια και πνευμόνια για να βγεις μέχρι το τέλος του Πάνω Μαχαλά. Ευτυχώς ακόμα αντέχω τις "κακουχίες" και όσο τα πόδια υποστηρίζουν τις επιθυμίες, τις "τρέλες" και την ακατάπαυστη "ανάγκη" μου για εξερεύνηση, θα συνεχίσω να ανακαλύπτω, όσο πιο διεξοδικά γίνεται, όποιον προορισμό επισκέπτομαι.
Τα αρνητικά ήταν:
1) Ο κόντρα ήλιος με αποτέλεσμα οι περισσότερες φωτογραφίες να έχουν "καμμένο" τον ουρανό ή προβλήματα στον φωτισμό.
2) Δεν προλάβαμε να δούμε ένα κομμάτι του Κάτω Μαχαλά, τη σημαντική εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, αλλά και το φαράγγι του Τοθόα.
Σε ευχαριστώ για το tip. Την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και το ηλιοβασίλεμα μου τα πρότεινε και η κυρία με τον σκύλο που συνάντησα στη βόλτα μου. Αλλά μέχρι να φτάναμε ως εκεί ο ήλιος θα είχε βασιλέψει. Έτσι προτιμήσαμε την επιλογή που γράφω στην ιστορία, για να προλάβουμε να δούμε και τα δύο. Και το χωριό από ψηλά και το ηλιοβασίλεμα.
Την επόμενη φορά θα φροντίσω να πάω άλλη ώρα για καλύτερες φωτογραφικές λήψεις και άλλη εποχή με περισσότερη δροσιά. Είναι πολύ ωραία τα Λαγκάδια και τους αξίζουν πολλαπλές επισκέψεις.
Σε ευχαριστώ που συνεχίζεις να διαβάζεις και να σχολιάζεις την ιστορία.
@GTS Καλά να περάσετε! Μπράβο που μυείς τον γιο σου σε πεζοπορίες και κατασκηνώσεις στο βουνό. Τα ίδια έκανε και η μάνα μου όταν ήμουν μικρή και τώρα την ευγνωμονώ, για όλες αυτές τις ανεξίτηλες αναμνήσεις, που ανασύρω όλο και πιο συχνά από εκείνες τις περιπέτειές μας στο βουνό.Λατρεύω Μαίναλο και Αρκαδία, θα είμαι πάλι εκεί το ερχόμενο ΠΣΚ με το γιο μου για περπάτημα, ιππασία και κατασκήνωση στο βουνό. Ανυπομονώ.
Εμείς ευχαριστούμε Κλερ, το νήμα αυτό είναι θησαυρός.
Μήπως ήμασταν μαζί στο περπάτημα και την ανάβαση;Λατρεύω Μαίναλο και Αρκαδία, θα είμαι πάλι εκεί το ερχόμενο ΠΣΚ με το γιο μου για περπάτημα, ιππασία και κατασκήνωση στο βουνό. Ανυπομονώ.
Εμείς ευχαριστούμε Κλερ, το νήμα αυτό είναι θησαυρός.
Αν ήσουν το ένα από τα δύο κορίτσια που πειράζατε η μία την άλλη και τα είχατε φτύσει στην ανηφόρα, μάλλονΜήπως ήμασταν μαζί στο περπάτημα και την ανάβαση;
Πήγα το πρώτο σκ του Οκτωβρίου, κάναμε τρίωρη πεζοπορία στο Μαίναλο σε γκρουπάκι που οι υπόλοιποι θα έκαναν και κατασκήνωση το βράδυ.
Ναι! εγώ ήμουν η μικρότερη...Αν ήσουν το ένα από τα δύο κορίτσια που πειράζατε η μία την άλλη και τα είχατε φτύσει στην ανηφόρα, μάλλον
Εγώ ήμουν ο μπαμπάς με το γιο του