• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Θύματα της οικονομικής κρίσης και τα ταξίδια;

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Σημαντικές αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες των Eλλήνων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης εντοπίζει έρευνα της OMD US, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζονται στην Eλλάδα από την BGM OMD.

Aπό την έρευνα "αναδύεται" ένας περισσότερο οικονόμος καταναλωτής, που αλλάζει άρδην τη διαχείριση των οικονομικών του, τη σχέση του με τα ΜΜΕ, αλλά και τη στάση του απέναντι στη διαφήμιση. Eντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το 72% των καταναλωτών δηλώνει ότι πλέον διαθέτει χρήματα με περισσότερη περίσκεψη από ό,τι στο παρελθόν. `Αμεσα θύματα αυτής της νέας συμπεριφοράς είναι η αγορά πολυτελών ειδών και υπηρεσιών -όπως κοσμήματα, αυτοκίνητα και ταξίδια.

Tο 33% αναφέρει ότι θα κόψει εντελώς τα ταξίδια. Aνεξάρτητα από την προϊοντική κατηγορία, σχεδόν το 50% του κοινού που άλλαξε συμπεριφορά εξαιτίας της ύφεσης δηλώνει ότι θα συνεχίσει με τη νέα του τακτική και μετά τη λήξη της κρίσης, ειδικά στις κατηγορίες που είναι επιρρεπείς στη μετακίνηση σε φθηνότερα προϊόντα.

Πηγή: traveldailynews.gr

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
εμεις παντως δεν πτοουμαστε,ετσι παιδια?

Lthanos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Εγώ λέω να αυξήσω τα ταξίδια για να διατηρηθεί ο μέσος όρος σταθερός :).

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλή ιδέα.

Το ίδιο κι'εγώ.

Ρώτηξις: πόσοι από σας θεωρείτε τα ταξίδια "είδος πολυτελείας" όπως συχνά αναφέρεται; δηλαδή στην ίδια κατηγορία με ένα ακριβό αυτοκίνητο ή με ένα ακριβό κόσμημα (για τις κυρίες του φόρουμ) ή άντε ένα ακριβό ρολόι (για τους άντρες);

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ενοειται οτι προτιμω τα ταξιδια απο τα ακριβα αυτοκινητα και τα κοσμηματα. Αν βεβαια επρεπε να θυσιασω μια ευχαριστη καθημερινοτητα με κινηματογραφο, θεατρο, συναυλιες, βιβλια, εξοδους με φιλους κλπ, για να μαζεψω λεφτα και να παω μια στο τοσο ενα ταξιδι καποιων ημερων, εστω και αρκετων, δεν νομιζω οτι θα μπορουσα να το κανω. Να κλειστω σπιτι και να βλεπω τηλεοραση για να φυγω μιαν φορα το χρονο η εστω το εξαμηνο για 15 μερες μου φαινεται πολυ βαρυ. Αν περιοριστει το εισοδημα μου θα επιλεξω φθηνοτερους προορισμους και χαμηλοτερη κατηγορια καταληματων. (Σιγα που με ενοιαξε κιολας το ξενοδοχειο, καθαρο να ειναι μονο).

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
εξαρταται ειδος πολυτελειας θεωρει το τεβε και τα γυαλια μυωπιας!!!!!!!παρ'αυτα υπαρχουν ταξιδια που μπορεις να τα κανεις και με λιγα λεφτα ,δεν χρειαζεται μια περιουσια,αν το ψαξεις λιγο.αλλα υπαρχουν και ανθρωποι που δεν φορουν πανακριβο ρολοι "η δεν εχουν πολυτελη αμαξι ,αλλα εχουν ταξιδεψει ολο τον κοσμο.δεν ειναι ολα τα ταξιδια ακριβα και δεν τα βλεπουν και ολοι οι ανθρωποι τα ταξιδια ακριβα.ακριβο ειναι για αυτον που δεν τον γεμιζει ,αλλα τι βρισκει με αμαξια π.χ.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
ακόμα και με επιστροφή στο backpacking......
ποιά αυτοκίνητα και τι κοσμήματα!!! ποιός νοιάζεται για αυτά ....θα φροντίζω μόνο για την τροφή του σώματος ,(φαγητό -σκυλοτροφές),και την τροφή του μυαλού,που πρώτα βάζω τα ταξίδια-βιβλία. οτι περισέψει στις παρέες μου με καλούς φιλους!!

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Κι εγώ θα συμφωνήσω ότι ...κάποιος μπορεί να κάνει και οικονομικά ταξίδια. Μερικοί πηγαίνουν μια βραδιά στα μπουζούκια και μπορεί να ξοδέψουν όσο κάποιος σε ένα 3ήμερο σε έναν κοντινό προορισμό.

Οικονομική κρίση μπορεί να υπάρχει, αλλά και για μένα είναι πολύ σημαντικότερο να επενδύσεις σε ένα ταξιδάκι που θα σε ανανεώσει, θα σε ξεκουράσει πνευματικά και θα σου προσφέρει ανεκτίμητη εμπειρία από το να αγοράσω ένα ακριβό αυτοκίνητο που και την μετακίνηση μέσα στην πόλη θα μου δυσκολεύει αλλά και καμία ουσιαστική ικανοποίηση θα μου προσφέρει ...εμένα προσωπικά τουλάχιστον.

greeklad

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Σιγά που θα κόψω τα ταξίδια για να πάρω νέο αυτοκίνητο ή τηλεόραση πλάσμα.

αθηνα123

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
τα ταξιδια ειναι ειδος πρωτης αναγκης για εμας οπως τροφη στεγη και ενδυση.δεν παραδεχομαι οτι ειναι ειδος πολυτελειας.και πως να ειναι οταν μπορεις να ταξιδεψεις backpacking.για μενα ειναι τοσο απλο. αρκει καποιος να θελει να ταξιδεψει ο τροπος και το χρημα βρισκονται.ας μην ξεχναμε τους φιλους mpiftex kai panosku που γυρισαν τοσες χωρες με μικρο μπατζετ φτηνα εισητρια και χοστελ.ολα γινονται.οσο για το αν ειμαι διατεθειμενη να θυσιασα σαβ κυρ εντος ελλαδας,σινεμαδες και εστιατορια για να εξοικονομησω χρηματα, ναι ειμαι διατεθειμενη

gps vagelis

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Πρεπει να αποκτησω ενα ασφαλες αυτοκινητο(κατοχος αυτοκινητου,μοντελο 1987) αλλα δεν τα καταφερνω προτιμω παντα ενα ταξιδι.Κατα τ'αλλα το θεμα πολυτελειας ειναι σχετικο.Πολυτελεια για μενα ειναι ενας καφες στον ραδιοτηλεοπτικο πυργο του Βερολινου(που κοστιζει και 2 ευρω).Ταξιδια με φτηνες πτησεις και καταλυματα ειναι πολυτελεια?Μαλλον οχι!Ενα Σαβ/κο στην Αραχωβα ειναι περισσοτερο πολυτελεια.Αρα πιστευω οτι θα κοπουν τα ταξιδια που ειναι παραλογα σε συγκριση με αυτο που προσφερουν.Αυτοι που τα εχουν δεν θα σταματησουν να ταξιδευουν,εγω θα σκεφτω το ποιο συμφερον για μενα.Και επιπλεον θα περιορισω κατι που μπορει να μην αξιζει τον κοπο και το χρημα προκειμενου να κανω ενα ταξιδι.Με λιγα λογια θα συνεχισω να ταξιδευω ανεξαρτητα με την κριση που επικρατει και μαλλον θα αργησω και αλλο να παρω αλλο αυτοκινητο.Θεωρω πιο πλουσιο αυτον που γνωρισε εναν ανθρωπο απο το πιο μακρινο μερος του κοσμου και εκανε μπανιο σε μια μαγευτικη παραλια του ειρηνικου απο τον κατοχο της τελευταιας τεχνολογιας τηλεορασης πλασμα

Επόμενο Ταξίδι
Καλαβρυτα Σ/Κ...
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ...
Φιλοι μου ο καθενας μας οριζει τις προτερεοτοιτες του και οτι νομιζει ποιο σημαντικο κανει.Οταν εχεις εξασφαλισει στεγη και νερο τα υπολοιπα πιστευω μπαινουν σε δευτερη μοιρα και παντα αν θελουμε βρισκουμε χρονο και χρημα για να κανουμε τα ταξιδακια μας αν οχι εκτος σιγουρα εντος...Τι να πας να αγορασεις ενα τζιν αξιας 200 ευρω τι να πας 2 μερες στην Γκιωνα?
Ισα βαρκα ισα νερα μη σου πω οτι θα σου μεινουν και χρηματα.
Αντι 2 τζιν πεταγεσε για πλακα Πραγα η Παρισι(οχι γιορτες)...
Οικονομικη στενοτητα μπορει να επικρατει παγκοσμιως αλλα ο Ελληνας δεν θα κοψει ποτε τον καφε το φαι και τα ΤΑΞΙΔΙΑ.......!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα