• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Θιβέτ Θιβέτ Ταξίδι σε μια ανύπαρκτη χώρα

STAV

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΓΓΟΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Δ.ΑΦΡΙΚΗ
Επιτελους η συνεχεια!!!:clap::clap:
Σευχαριστουμε που μοιραστηκες ολα αυτα μαζι μας!!!
Υ.Γ1 Σου εσβησα το μηνυμα,καταλαθος μαλλον τοβαλες διπλο..
Υ.Γ 2 Θεικος ο Θιβετιανος ροκας!!!:clap:
Σε ευχαριστώ που έσβησες το δεύτερο:clap: , προσπαθούσα 20 λεπτά να το σβήσω αλλά ............:roll:. μη ξεχάσω στο άλλο μαγαζί να πάρουμε ένα κεφαλάκι γιακ και για σένα:bleh:

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Συγχαρητήρια STAV οι επίμονε και επίπονες προσπάθειες σου απέφεραν καρπούς στο τέλος, δεν σε πτόησαν ούτε βροχές ούτε τάσεις του ρεύματος.
Πολύ μου άρεσε που γράψαμε το κείμενο μαζί. Λέω να συνεχίσουμε έτσι, μην πλήνετε τα σεντόνια θα σας ξαναέρθω και επόμενο Σ/Κ:bleh:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Λοιπόν. Αυτό το κορίτσι το καλό η Ιωάννα, με έχει υποχρεώσει. Μου αφιέρωσε σκηνικό Super σε ανελκυστήρα, μου αφιέρωσε φωτο μοναχού ηλικίας Μαθουσάλα και όψης μούμιας Τουταγχαμών, και στο τέλος ήθελε να μου αγοράσει και εκείνο το υπέροχο καπελάκι για τις νυχτερινές επίσημες τσάρκες μου. Ιωάννα , ένα θα πω , με υποχρέωσες!

Και τώρα τα σοβαρά, μου άρεσε το Θιβέτ σας. Η περιγραφή, οι φωτογραφίες, η παραστατικότητα της αφήγησης, το χίουμορ, τα μοναστήρια, τα ευτράπελα, οι χρήσιμες πληροφορίες, η σοβαρότητα που αντιμετωπίσατε διάφορες καταστάσεις... Με άλλα λόγια καταφέρατε το ζητούμενο, με πήρατε και εμένα μαζί, χωρίς καν να πληρώσω ένα ευρώ ή να κινδυνεύσω να κοιμηθώ με γάτες.
Και τώρα συνεχίστε...
Εγω αυτόν το Σταύρο πάντως τον έχω άχτι, διότι σαμποτάρισε την αγορά του καπέλου!

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Άξιζε η αναμονή και με το παραπάνω!!!! :clap::clap:

p.s. φοράω κι εγώ καπελάκια :haha:

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Ιωάννα και Σταύρο, ευχαριστώ για αυτό το νοητό ταξίδι σε μια χώρα όνειρο- έστω και με τις αναποδιές αποδείχτηκε άξια επισκέψεως ξανά και ξανά!:clap:

Αστράλ, δεν σου φτάνουν τα μαστίγια κούκλα μου; Άσε να πάρει κανένας άλλος άνθρωπος τίποτις:bleh:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Θα πω άλλα δύο πράγματα σύντομα διότι είμαι τάβλα στο κρεββάτι με πυρετό (ξέρω έχω πολύ τύχη).
Το πρώτο να κάνω μια επεξήγηση στην Αστραλ ότι αυτό που φοράς στο κεφάλι σου όταν είσαι πάνω στην μηχανή , λέγεται κράνος, ΟΧΙ καπέλο.
Το δεύτερο είναι ότι κάτι μου λέει ότι ο κουμπάρος της Ιωάννας -όλως τυχαίως- το επόμενο ΣΚ θα λείπει απο το σπιτικό του μαζί με την οικογένεια, γιατί θα του τύχει ένα μη προγραμματισμένο γεγονός. Φυσικά θα λυπηθεί που δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει την καλή μας Ιωάννα, αλλά τι να κάνουμε? ίσως μια άλλη φορά....

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Αστράλ, δεν σου φτάνουν τα μαστίγια κούκλα μου; Άσε να πάρει κανένας άλλος άνθρωπος τίποτις:bleh:
ααα όλα κι όλα...τέτοιο καπελάκι πού θα το ξαναβρώ? ε? :haha:

Το πρώτο να κάνω μια επεξήγηση στην Αστραλ ότι αυτό που φοράς στο κεφάλι σου όταν είσαι πάνω στην μηχανή , λέγεται κράνος, ΟΧΙ καπέλο.
:bleh::bleh::bleh:
Απ' αυτό έχω (2 κιόλας), καπελάκι θέλω :D

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Θα πω άλλα δύο πράγματα σύντομα διότι είμαι τάβλα στο κρεββάτι με πυρετό (ξέρω έχω πολύ τύχη).
Ε καλά τώρα, τί είχες dim, τί είχα πάντα! Ομοιοπαθούσα αλλά στην εργασία

:haha::haha:

Το δεύτερο είναι ότι κάτι μου λέει ότι ο κουμπάρος της Ιωάννας -όλως τυχαίως- το επόμενο ΣΚ θα λείπει απο το σπιτικό του μαζί με την οικογένεια, γιατί θα του τύχει ένα μη προγραμματισμένο γεγονός. Φυσικά θα λυπηθεί που δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει την καλή μας Ιωάννα, αλλά τι να κάνουμε? ίσως μια άλλη φορά....
:haha::haha::haha::haha:

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...

Καταρχήν περαστικά σου μανάρι μου. Δεν πιστεύω να κουκουλώθηκες για να μην μας δεχθείς το βράδυ επίσκεψη για τα χρόνια πολλά:bleh:.
Κατά δεύτερον έχεις κληρονομικό χάρισμα πως το κατάλαβες :shock: πράγματι κάτι τους έτυχε που δεν κατάλαβα καλά τι ήταν, και δεν θα είναι στην Πάτρα το άλλο Σ/Κ, λυπούνται πολύ λέει.

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Για εκείνο το βράδυ δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο γιατί κοιμήθηκα, έναν βαθύ, ξεκούραστο, φυσιολογικό ύπνο. Επιτέλους.
Μετά από ένα καλό πρωινό, φύγαμε από την Λάσα για το Samye. Από τα πρώτα μοναστήρια που κτίστηκαν στο Θιβέτ το 770 περίπου. Ήξερα ότι έχει το σχήμα τεράστιας μαντάλα και ότι πολλοί Βουδιστές ταξιδεύουν από πολλά χιλιόμετρα μακριά για να προσκυνήσουν εκεί. Όμως εμένα την ώρα που ξεκινούσαμε για την διαδρομή μας το μόνο που με ενθουσίαζε ήταν η προοπτική να διανύσουμε το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομή με βάρκα, καθώς το Samye βρίσκεται κοντά στην όχθη μια τεράστιας λίμνης. Ευχαρίστως θα ανέφερα το όνομα της λίμνης εάν και εφόσον οι Κινεζικές αρχές δεν είχαν φροντίσει να με απαλλάξουν από τον οδηγό μου. Ζητώ συγνώμη για την ατελής ενημέρωση και συνεχίζω.

Φτάσαμε λοιπόν στις όχθες της λίμνης που έπρεπε να διασχίσουμε, αποχαιρετήσαμε την Ντρόγκα και τον οδηγό μας που θα έκαναν το γύρω της λίμνης και θα μας συναντούσαν έξω από το μοναστήρι και επιβιβαστήκαμε στην βάρκα που θα μας περνούσε απέναντι. Από εκεί θα παίρναμε ένα από τα βαν-ταξί που περιμένουν τους τουρίστες και τους πιστούς για να τους μεταφέρουν στο μοναστήρι.

Μαζί μας ταξίδευαν δύο οικογένειες Θιβετιανών, ήρεμοι άνθρωποι, ντυμένοι με τις καλές τους φορεσιές, με τα όμορφα καπέλα τους και τα σκαμμένα πρόσωπα τους. Ότι πρέπει για να κάνουν το ταξίδι μας πιο γλυκό και ευχάριστο.

ai809.photobucket.com_albums_zz16_ioannakara_TIBET_IMGP3976.jpg

Και τρείς Κινεζούλες τουρίστριες, με τις φωτογραφικές τους μηχανές, ότι πρέπει για να μετατρέψουν το ταξίδι μας σε ένα εκνευριστικό και συνεχές κλικ κλακ μηχανών και ατέλειωτων πόζων.

Η βάρκα ξεκίνησε να σχίζει τα νερά μιας μεγάλης θολής υδάτινης επιφάνειας, και γύρω μας υπήρχαν τι; Μπράβο το βρήκατε: βουνά, πολλά βουνά. Οι κινεζούλες άρχισαν να φωτογραφίζονται με τα σωσίβια. Πρώτα η μία κινεζούλα μόνη της, μετά η άλλη μόνη της μετά η τρίτη μόνη της, μετά δύο δύο μαζί εναλλάξ.

Κρίμα που τα νερά ήταν θολά, όπως στα περισσότερα μέρη της Ασίας. Επειδή ήδη είχαμε χαρεί την Ναμ Τσο με τα γαλάζια της χρώματα ήλπιζα πως όλες οι λίμνες του Θιβέτ θα είχαν ανάλογο χρώμα.

Οι κινεζούλες είχαν μεταφερθεί στην πλώρη φωτογραφίζονταν η κάθε μία χωριστά και μετά δύο δύο εναλλάξ.

Η κυρία με το καπέλο δίπλα μου προσπαθούσε να συγκρατήσει την κορούλα της. Η μικρή έδειχνε μεγάλη περιέργεια για αυτήν την περίεργη εξάδα τουριστών με τα σακίδια και τα μάτια περισκόπια.

Οι κινεζούλες πλεύρισαν τον οδηγό της βάρκας, έβγαζαν φωτογραφία μαζί του, πρώτα μία μία ξεχωριστά και μετά δύο δύο εναλλάξ.

Μετά τις πρώτες ανταλλαγές χαμόγελων και νοημάτων, μάνα και κόρη απέκτησαν αρκετό θάρρος μαζί μας. Μου τσιμπούσαν τα χέρια και μου έδειχναν τα δικά τους άτριχα μπράτσα.

Οι κινεζούλες έδιωξαν τον βαρκάρη και έβγαζαν φωτογραφίες στην θέση του τιμονιέρη πρώτα μια μια και μετά δύο… πως τι είπατε; Σας έχουν πρήξει οι κινεζούλες και οι φωτογραφίες τους. Δεν κατάλαβα εγώ δηλαδή που τις ανέχτηκα μιάμιση ώρα ταξίδι να τις βλέπω να περιφέρονται συνεχώς στο οπτικό μου πεδίο με το χαμόγελο της κολγκειτ και να ποζάρουν με το σήμα της νίκης σε κάθε ίντσα της βάρκας δεν μετράω; Που δεν σταυρώσαμε φωτογραφία της προκοπής καθώς έμπαιναν συνεχώς μπροστά μας; Δηλαδή για τίποτε πια δεν μπορώ να παραπονεθώ; Να μην πω τον πόνο μου;
Εκνευρίστηκα τώρα, θα σας βάλω ένα τραγούδι για να σας εκδικηθώ. Παλιοεγωιστές.

Last edited by a moderator:

YBONNH

Member
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος του κοσμου
Καλε, τι ωραια μουσικη ειναι αυτη!!!
Μαλλον πρεπει να ευχαριστησω τις μικρες κινεζουλες για αυτο...

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Βρε Ιωάννα τι ωραία μουσική ήταν αυτή! Απορώ γιατι δεν σου άρεσε :D:D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη