• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Θεατρικές παραστάσεις

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Μια παράσταση που αξίζει να δείτε...

"Σφαγείο"
Θέατρο Ν.Κόσμου
www.theatroneoukosmou.gr

Οι αραβοϊσραηλινές συρράξεις δεν είναι ούτε φρέσκα νέα, ούτε καινούργιο φαινόμενο. Η τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι πλέον status quo. Κι όσο κι αν κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί, όσο κι αν όλοι αποδοκιμάζουμε και καταφερόμαστε, επίσημες θέσεις δεν υπάρχουν. Η μάλλον υπάρχουν κι είναι οι γνωστές πολιτικές μεσοβέζικες μιας και το χρήμα είναι πολύ και ζεστό κι οι κυρώσεις για τον λογικό που απλά θα ξεστομίσει το αυτονόητο, καταστροφικές.
Κι έπρεπε να έρθει το 2009 με τη δριμύτερη (και πιο παράλογη) επίθεση από το 1967 για να αφυπνιστούμε όλοι, να συντονίσουμε πορείες αλληλεγγύης και συμπαράστασης, καθώς και κύματα ανθρωπιστικής βοήθειας, στρέφοντας ακόμα μια φορά το βλέμμα και το ενδιαφέρον μας εκεί που ο πόλεμος κι ο θάνατος είναι κάτι παραπάνω από καθημερινότητα.
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, πάντα ανήσυχος και ανοιχτός στα σήματα των καιρών ήταν φυσικό να μη μείνει ασυγκίνητος μπροστά στον παραλογισμό των τελευταίων εξελίξεων. Κι είναι ακόμα μια φορά προς τιμήν του η πρωτοβουλία να χρησιμοποιήσει μια από τις σκηνές του Θεάτρου του Νέου Κόσμου ως βήμα για να εκθέσει τους προβληματισμούς του και τις πολιτικές του θέσεις.
Το έργο που επέλεξε σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, το Σφαγείο, μας εκπλήσσει σε πρώτο πλάνο για δυο βασικούς λόγους: αφενός γιατί είναι γραμμένο από Ισραηλινό συγγραφέα, παρόλο που καταπιάνεται με την «άλλη πλευρά», αυτή των Παλαιστινίων, αφετέρου γιατί ενώ κοντεύει να κλείσει μια εικοσαετία από το 1990 που γράφτηκε είναι ανατριχιαστικά επίκαιρο, λες κι οι δυο αυτοί λαοί, θύτες και θύματα την ίδια στιγμή, δεν έχουν καταφέρει να κάνουν βήμα μέσα στο χρόνο. Σαν να βρίσκονται σε μια διαρκή καταστολή βίας και μίσους.
Το κυριότερο εύρημα του Ιλάν Χατσόρ εντοπίζεται στο ότι τοποθετεί την έκρηξη της Βίας ανάμεσα σε τρία αδέρφια, τρεις ομοαίματους, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι αυτός ο πόλεμος δεν είναι τελικά θέμα θρησκείας, γλώσσας ή κουλτούρας, αλλά ένα δηλητήριο του μυαλού, που μπορεί να εισχωρήσει ακόμα και στους στενούς και υποθετικά άρρηκτους δεσμούς μιας οικογένειας, τριών ανθρώπων με κοινό στόχο και κοινό όραμα, που τελικά δεν είναι άλλο από την επιβίωση, με καλύτερους όρους, σε καλύτερο αύριο - όπως κι αν το εννοεί ο καθένας.
Τα τρία αδέρφια του Χατσόρ, είναι οι τρεις τύποι ενός διαλυμένου λαού. Τρία παιδιά που τους φορτώθηκε μια μοίρα στην πλάτη χωρίς να το επιλέξουν. Γι' αυτό κι είναι κι οι τρεις αβέβαιοι και παραπαίοντες στις πεποιθήσεις τους, όσο σίγουροι κι αν θέλουν να δείχνουν. Ακόμα κι ο αντάρτης Ναΐμ, ο λύκος των βουνών, ο πολεμιστής, μοιάζει να μάχεται ακούσια ενάντια σε άγνωστους εχθρούς. Ο φιλήσυχος Νταούντ από την άλλη, ο οικογενειάρχης, το ανθρωπάκι, ο πουλημένος που το μόνο που θέλει τελικά είναι η ηρεμία η δική του και της οικογένειας του, γίνεται επικίνδυνος από φόβο, από άγνοια κι από ένα τραγικό απομεινάρι ελπίδας για μια καλύτερη ζωή. Κι ακριβώς στη μέση, ο τραγικότερος όλων, ο μικρότερος Χαλίντ, το παιδί που τώρα μπαίνει στο παιχνίδι, χωρίς ξεκάθαρο ρόλο να παίξει, χωρίς σωστό και λάθος, που προς το παρόν κινείται με τους ανεφάρμοστους όρους της λογικής, με την αδελφική αγάπη και μια ζυγισμένη αίσθηση δικαιοσύνης που σύντομα θα αντικατασταθεί από το φόβο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αυτός, ο αθώος, είναι ο μόνος που είναι εξ' αρχής βουτηγμένος στο αίμα. Κι αυτός, ο σιωπηλός, είναι που δίνει την τραγική λύση, θυσιάζοντας την ίδια την αθωότητά του σε έναν κύκλο αίματος που δε φαίνεται να πρόκειται να κλείσει ποτέ.
Ο Χατσόρ, σα γνήσιος πολιτικός συγγραφέας, δεν παίρνει θέση, ούτε δίνει λύση (κι αν ισχυριζόταν ότι μπορούσε, βέβαια, θα ήταν τρελός). Αρκείται στο να επισημάνει, να καταδείξει, με την ελπίδα να ενεργοποιήσει τους διανοητικούς μηχανισμούς ενός σκεπτόμενου κοινού. Κι αυτό το καταφέρνει με τρόπο λιτό, χωρίς να στοχεύει στην εύκολη λύση της άμεσης συγκίνησης. Το έργο του είναι οργισμένο και βίαιο. Το σφαγείο της δράσης είναι ψυχρό και ματωμένο σαν το πεπρωμένο δυο λαών. Που σε τελική ανάλυση είναι όλοι οι λαοί, όταν αμφισβητούνται τα αυτονόητα.
Ο Θεοδωρόπουλος παρουσιάζει το σφαγείο με το γνώριμο τρόπο του, αφήνοντας το ίδιο το κείμενο να μας πει όσα έχει να μας πει. Δεν το φτιασιδώνει, ούτε το βαραίνει με σκηνοθετικά τερτίπια. Μας αφήνει αντιμέτωπους με το λόγο του συγγραφέα και τις ίδιες μας τις σκέψεις. Τα τρία παιδιά ταυτίζονται με τους ρόλους τους, κι αν παραβλέψει κανείς την αμηχανία των πρώτων τους στιγμών, μπορεί κανείς να μιλήσει για τρεις δυνατές ερμηνείες. Ξεχωρίζει ίσως ο Μιχάλης Οικονόμου, με μια υποκριτική ακρίβεια αφοπλιστική, κι εκείνο το ξεχωριστό χάρισμα να διαισθάνεται τη βαρύτητα κάθε λέξης που καλείται να αρθρώσει.
Οι τραγικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, κι η τρέχουσα επικαιρότητα ευνοούν την επίσκεψη σας στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Αν θέλετε να δείτε τον πόνο και τη φρίκη ενός λαού από μέσα, όπως δε θα σας τα δείξουν οι εφημερίδες και τα δελτία ειδήσεων, κλείστε έγκαιρα τη θέση σας. Το σφαγείο είναι η πρώτη πολιτική παράσταση της χρονιάς. Και σίγουρα θα συζητηθεί.

Πηγή:mixtape.gr culture, music, arts, cinema, comics

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη...10 και σήμερα..
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
μία από τις παραστάσεις που θα φροντίσω να δω λίαν συντόμως είναι και
Το αμάρτημα της μητρός μου το Αυτοβιογραφικό έργο του Γεωργίου Βιζυηνού
Σκηνοθεσία: Ηλ. Λογοθέτης
Ερμηνεύουν: Ηλ. Λογοθέτης, Μ. Ζαχαρή, Ελ. Υφαντή, Σ. Σουρμελίδης. Σκην.: Μ. Ζαχαρή. Μουσ.: Μ. Γληνιαδάκης. Φωτ.: Κ. Μαραγκουδάκη. Συμμετέχει ο μουσικός Ν. Ψαριανός.

στη Θεατρική Σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» - Πολυχώρος Αθηναΐς
Καστοριάς 34-36 & Ιερά Οδός , Βοτανικός
Βοτανικός
Τηλ.: 210 3477878

Παραστάσεις: Απόγ: Σάβ. (λαϊκή) 6.15 μ.μ. Βραδ: Παρ. 9.15 μ.μ., Κυρ. 9 μ.μ.
Εισ.: ? 18, λαϊκή - φοιτ.: ? 15, μαθητ. - συνταξ.: ? 10. Κρατήσεις: 2106510973, 6974967250.
Διάρκεια: 80'

τουλάχιστον σε αυτό οι τιμές των εισητηρίων κρατούνται σε λογικά πλαίσια όχι σαν κάτι 30άρια που έπαιζαν πέρυσι σε κάποιες παραστάσεις!!

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
μία από τις παραστάσεις που θα φροντίσω να δω λίαν συντόμως είναι και
Το αμάρτημα της μητρός μου το Αυτοβιογραφικό έργο του Γεωργίου Βιζυηνού
Σκηνοθεσία: Ηλ. Λογοθέτης
Ερμηνεύουν: Ηλ. Λογοθέτης, Μ. Ζαχαρή, Ελ. Υφαντή, Σ. Σουρμελίδης. Σκην.: Μ. Ζαχαρή. Μουσ.: Μ. Γληνιαδάκης. Φωτ.: Κ. Μαραγκουδάκη. Συμμετέχει ο μουσικός Ν. Ψαριανός.

στη Θεατρική Σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» - Πολυχώρος Αθηναΐς
Καστοριάς 34-36 & Ιερά Οδός , Βοτανικός
Βοτανικός
Τηλ.: 210 3477878

Παραστάσεις: Απόγ: Σάβ. (λαϊκή) 6.15 μ.μ. Βραδ: Παρ. 9.15 μ.μ., Κυρ. 9 μ.μ.
Εισ.: ? 18, λαϊκή - φοιτ.: ? 15, μαθητ. - συνταξ.: ? 10. Κρατήσεις: 2106510973, 6974967250.
Διάρκεια: 80'

τουλάχιστον σε αυτό οι τιμές των εισητηρίων κρατούνται σε λογικά πλαίσια όχι σαν κάτι 30άρια που έπαιζαν πέρυσι σε κάποιες παραστάσεις!!
το είχα δει πριν 2 (ή μήπως 3) χρόνια στο υπόγειο του θεάτρου τέχνης, πάλι με τον λογοθέτη..λες να ναι η ίδια παράσταση?θα ψάξω το πρόγραμμα για να δω..αν πάντως είναι η ίδια, είναι πολύ καλή και αξίζει να πας!

εγώ λόγω τιμών εισιτηρίων (και άδικης στέρησης του πάσο-ας είν' καλά οι αλλαγές που έγιναν φέτος) λέω να περιοριστώ σε εθνικό (με κόκκινο βράχο+βασιλικο για αρχή), θέατρο τέχνης (που έχουν τα νεανικά εισιτήρια και σώζεται λίγο το πράγμα), το οδού κεφαλληνιας ανεβάζει την φόνισσα που θέλω να την δω (εκεί θα τα σκάσω, τι να γίνει?) και στην β' σκηνή το σόλο ντουέτο (με την παπαδημητριου που είναι Η ηθοποιός-εκεί υπάρχει έκπτωση με γνωστή εκπτωτική κάρτα)..αυτά για την ώρα..

αααα και όσοι δεν είδατε τα ορφανά πέρυσι στο θέατρο του ν. κόσμου, μην χάσετε την ευκαιρία φέτος!πολύ καλή παράσταση και πολύ καλές τιμές..

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
αχ πολύ χαίρομαι που βρήκα άλλη μία φανατική θεατρόφιλη!!!! πέρυσι είδα κι εγώ γύρω στις 10-15 παραστάσεις αλλά για φέτος δεν έχω ακόμα ενημερωθεί τι παίζει!! και ο Βασιλικός είναι μέσα στα σχέδια οπωσδήποτε!!!!

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Εγώ φέτος έχω δει 2 παραστάσεις (και είναι πολλές άλλες που θέλω να παρακολουθήσω):

ξεκίνησα με το "Κτήνος στο Φεγγάρι", το οποίο πραγματεύεται την καθημερινότητα και την σχέση 2 Αρμένιων μεταναστών που κατέφυγαν στη Νέα Υόρκη μετά την γενοκτονία, κουβαλώντας τα τραύματά τους. Πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Τάρλοου και η Ταμίλα Κουλίεβα. Το συγκεκριμένο έργο είχε ανέβει πάλι πάνω από 10 χρόνια πριν με πολύ επιτυχία και πέρυσι το ξανανέβασαν. Φέτος έγιναν λίγες παραστάσεις στην Αθήνα, και από ό, τι ξέρω θα πάει Θεσσαλονίκη! Προτείνω στα μέλη από την Βόρεια Ελλάδα να μην το χάσουν.

χθες πήγα σε κωμωδία, στο "Ο παππούς έχει πίεση" με Βουτσά, Κωνσταντινίδου, Ανδρούτσου, Λαγούτη, Παυλίδου, Αποστολίδη. Είχε πολύ γέλιο (χοντροκομμένο βέβαια) και περνάς ευχάριστα. Ο Βουτσάς γλυκύτατος, αλλά και όλοι οι άλλοι πολύ καλοί. Βασικά δεν έχει υπόθεση, αλλά στηρίζεται στις ατάκες. Το αρνητικό είναι ότι τραβάει πολύ σε διάρκεια.

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
τον Βουτσά θα παώ κι εγώ να τον δω φέτος!!! ακούω καλά λόγια!!! για αύριο λέω να πάω να δω Τσαλταμπάση, το Μήλο ή Μουτσινά το "Ψέκασα την Ελίζα"!!! αν και για το 2ο βλέπω άσχημες κριτικές!!! τι να προτιμήσω?

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
μιας και ανασύρθηκε το θέμα, ας γράψω να μην χάσει κανένας θεατρόφιλος τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ, που είναι η παράσταση της χρονιάς κατά τη γνώμη μου.. (σκηνοθεσία λιβαθινου βλεπεις!τίποτα δεν είναι τυχαίο)!:clap:

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
για αύριο λέω να πάω να δω Τσαλταμπάση, το Μήλο ή Μουτσινά το "Ψέκασα την Ελίζα"!!! αν και για το 2ο βλέπω άσχημες κριτικές!!! τι να προτιμήσω?
Στο Μήλο πήγα την προηγούμενη εβδομάδα. Βασικά επειδή δεν παρακολουθώ τηλεοπτικά σίριαλ είχα μια πολύ θολή και όχι ιδιαίτερα καλή εικόνα για τον Τσαλταμπάση. Έτσι, όταν έφτασα εκεί και τον είδα στο φουαγιέ είπα στην αδερφή μου η οποία είχε κανονίσει την έξοδο "Καλά, το ζαβό με φέρατε να δω"; Αλλά ήταν πολύ καλός! Απίστευτα ταλαντούχος και η Δραγούμη επίσης πολύ καλή! Το έργο έχει πολύ πλάκα! Το προτείνω.
μιας και ανασύρθηκε το θέμα, ας γράψω να μην χάσει κανένας θεατρόφιλος τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ, που είναι η παράσταση της χρονιάς κατά τη γνώμη μου.. (σκηνοθεσία λιβαθινου βλεπεις!τίποτα δεν είναι τυχαίο)!:clap:
Αυτό θέλω πολύ να το δω! Ο Λιβαθινός κάνει πάντα ιδιαίτερες δουλειές.

the Lycan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
καλά ο Ερωτόκριτος δεν χάνεται εξ ορισμού!!!!!! οπότε ψηφίζουμε Μήλο!!!ο Τσαλταμπάσης αν κάνει καλές επιλογές, πιστεύω πως θα είναι από τους καλύτερους Έλληνες κωμικούς της επόμενης δεκαετίας!!!!

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Αυτό θέλω πολύ να το δω! Ο Λιβαθινός κάνει πάντα ιδιαίτερες δουλειές.
διαβασα ότι σκέφτεται να ξανανεβάσει τον ηλίθιο την άνοιξη!!
προφανως με τους ίδιους συντελεστές!!
αν γίνει αυτό, θα έχω την τύχη να ξαναδω μια απο τις πιο αγαπημένες μου παραστάσεις ever!θα ναι βέβαια 6ωρες παράσταση, άρα εκ των πραγμάτων απαγορευτική για πολύ κόσμο, αλλά πραγματικά ανυπομονώ!!!:clap:

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
διαβασα ότι σκέφτεται να ξανανεβάσει τον ηλίθιο την άνοιξη!!
προφανως με τους ίδιους συντελεστές!!
αν γίνει αυτό, θα έχω την τύχη να ξαναδω μια απο τις πιο αγαπημένες μου παραστάσεις ever!θα ναι βέβαια 6ωρες παράσταση, άρα εκ των πραγμάτων απαγορευτική για πολύ κόσμο, αλλά πραγματικά ανυπομονώ!!!:clap:
θα σου κολλανε ενσημα;;;:bleh::bleh:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα