Οχι, εγω δεν της άρεσαΔεν σου άρεσε?
Και τι σας νοιάζουν τα χαμόγελα ρε παιδιά? Γι'αυτό πάτε σε μια χώρα, για να σας χαμογελούν χαζοχαρούμενοι ντόπιοι κάτοικοι? Πηγαίνετε στη ντίσνευλαντ καλύτερα ή σε κανά εξάστερο να έχετε όσα ψεύτικα χαμόγελα θέλετε...έχει τόσα να προσφέρει η χώρα σε φύση, παραλίες, υποβρύχια ζωή, τοπία, φαγητό, χαλάρωση, πολιτισμό, που το τελευταίο που νοιάζει έναν ταξιδιώτη είναι "το χαμόγελο του ντόπιου". Τι στερεότυπο κι αυτό...Εγω παντως δεν θα ξαναπηγαινα,τη θεωρω υπερτιμημενη απιστευτα! Καταλαβαινω οτι ειναι ομορφη αλλα ολα αυτα με τη χωρα του χαμογέλου και τα σχετικα εμενα μου φαινονται απλα ψευτικα..Ειδικα στις τουριστικες περιοχες χαμογεανε επειδη λεει το υπουργειο να χαμογελανε!
Κανεις λαθος.Οι ντοπιοι ειναι ο κυριος λογος που μπορει να ταξιδευει καποιος.Οταν σου φαινονται ψευτικοι και προσποιητοι ειναι ωραιος λογος να μην ξαναπας.Και το Βιετναμ εχει να σου προσαφερει ολα αυτα που ειπες αλλα εκει οι ντοπιοι ειναι χειροτεροι απο οτι εχω δει μεχρι σημερα.Ουτε καν προσποιουνται οπως οι Ταυλανδοι τουλαχιστον.Αντιθετα η Καμποτζη η το Λαος (αν και δεν εχω παει εκει) μπορει να μην προσφερουν ολα αυτα που προσφερει η Ταυλανδη αλλα οι ντοπιοι παρολα τα προβληματα τους και τη φτωχεια τους κανουν το ταξιδι μακραν καλυτερο.Για αυτο το λογο,αυτο:Και τι σας νοιάζουν τα χαμόγελα ρε παιδιά? Γι'αυτό πάτε σε μια χώρα, για να σας χαμογελούν χαζοχαρούμενοι ντόπιοι κάτοικοι? Πηγαίνετε στη ντίσνευλαντ καλύτερα ή σε κανά εξάστερο να έχετε όσα ψεύτικα χαμόγελα θέλετε...έχει τόσα να προσφέρει η χώρα σε φύση, παραλίες, υποβρύχια ζωή, τοπία, φαγητό, χαλάρωση, πολιτισμό, που το τελευταίο που νοιάζει έναν ταξιδιώτη είναι "το χαμόγελο του ντόπιου". Τι στερεότυπο κι αυτό...
ειναι τουλαχιστον ατοπο.Στην τελικη μη πας μακρια.Ξερεις ποσους ξενους εχω συναντησει που μου μιλησαν για την αγενεια που τους ειχαν φερθει οι Ελληνες οταν ηταν διακοπες εδω και για αυτο το λογο δεν θα ξαναρθουν?Και guess what,h xωρα μας προσφερει ολα τα παραπανω που ανεφερες,απο φαγητο μεχρι φυση..Συμπερασμα,η συμπεριφορα ενος λαου μετραει παρα πολυ για το αν θα ξαναπαει κανεις καπου.το τελευταίο που νοιάζει έναν ταξιδιώτη είναι "το χαμόγελο του ντόπιου". Τι στερεότυπο κι αυτό...
Μου φαίνεται ότι μπερδέψαμε τα μπούτια μας.....η απουσία ψεύτικων χαμόγελων δε σημαίνει αυτόματα και αγένεια. Στη Ταϋλάνδη συνάντησα ωραίους ανθρώπους, καλοσυνάτους και ευγενείς, είτε χαμογελούσαν στον λευκό δυτικό τουρίστα είτε όχι. Άνθρωποι είναι και αυτοί, έχουν προβλήματα και αλλοίμονο αν χαμογελούσαν συνέχεια σαν καθυστερημένοι. Συμφωνώ με αυτά που λες περί συμπεριφοράς λαού και ότι παίζει ρόλο στα ταξίδια μας, αλλά άλλο πράγμα η ψευτοευγένεια και άλλο η ευγενική και πράη συμπεριφορά, κάτι που οι Ταϋλανδοί έχουν στη κουλτούρα τους, σε αντίθεση με εμάς τους "φωνακλάδες" μεσόγειους.Κανεις λαθος.Οι ντοπιοι ειναι ο κυριος λογος που μπορει να ταξιδευει καποιος.Οταν σου φαινονται ψευτικοι και προσποιητοι ειναι ωραιος λογος να μην ξαναπας.Και το Βιετναμ εχει να σου προσαφερει ολα αυτα που ειπες αλλα εκει οι ντοπιοι ειναι χειροτεροι απο οτι εχω δει μεχρι σημερα.Ουτε καν προσποιουνται οπως οι Ταυλανδοι τουλαχιστον.Αντιθετα η Καμποτζη η το Λαος (αν και δεν εχω παει εκει) μπορει να μην προσφερουν ολα αυτα που προσφερει η Ταυλανδη αλλα οι ντοπιοι παρολα τα προβληματα τους και τη φτωχεια τους κανουν το ταξιδι μακραν καλυτερο.Για αυτο το λογο,αυτο:
ειναι τουλαχιστον ατοπο.Στην τελικη μη πας μακρια.Ξερεις ποσους ξενους εχω συναντησει που μου μιλησαν για την αγενεια που τους ειχαν φερθει οι Ελληνες οταν ηταν διακοπες εδω και για αυτο το λογο δεν θα ξαναρθουν?Και guess what,h xωρα μας προσφερει ολα τα παραπανω που ανεφερες,απο φαγητο μεχρι φυση..Συμπερασμα,η συμπεριφορα ενος λαου μετραει παρα πολυ για το αν θα ξαναπαει κανεις καπου.
Μολις χτες διαβασα την ιστορία σου για το ταξίδι σου εκει!!!!!!!! Συγχαρητηρια!!! Γελασα με την καρδιά μου... και φυσικά μετά απ΄οσα σου συνέβησαν καταλαβαίνω αυτή σου την σταση! Ελπίζω την επομενη φορα το ταξίδι σου να μην αποτελέσει "οδηγό προς αποφυγη" για ολους τους υπολοιπους.Γιατί??? Τι κακό έχω κάνει για να ξαναπάω?
Η μοναδική περίπτωση να πατήσω το ποδάρι μου εκεί πάλι, είναι να με απειλήσουν ότι θα μου κάνουν φάλαγγα, θα μου κάψουν το σπίτι, θα μου βγάλουν τα νύχια, θα με κουρέψουν γουλί και θα μου επιβάλουν ως γείτονα γνωστό Ελληνα γκαντέμη πολιτικό.
Αν δεν με απειλήσουν με τα παραπάνω η απάντηση είναι αρνητική. Οχι!! Δεν θα ξαναπήγαινα.