taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Α χα! Έτσι εξηγούνται οι τεράστιες συστοιχίες γάντζων που είχαν στο βεστιάριο, ήταν κάποτε κρεμάστρες για ακουστικά...Επίσης, για μένα το πραγματικό χάιλάιτ στο μαυσωλείο ήταν ότι μας έβαλαν κάτι τεράστια ακουστικά υποχρεωτικά στον καθένα, όπου υπήρχε "μετάδοση" της είδησης του θανάτου του Αγαπημένου Ηγέτη. Υπήρχε δηλαδή μια κασέτα με έναν αφηγητή στη γλώσσα του κάθε επισκέπτη (ω ναι, και στα Ελληνικά), που εν μέσω τυμπανισμών, βιολιών και άλλων soundtracks που προσπαθούσαν να τραγικοποιήσουν την περίσταση ούρλιαζε "ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΕ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ, ΚΛΑΙΕΙ Η ΦΥΣΗ, ΘΡΗΝΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΣΥΜΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ". Κάθε φορά που προσπαθούσα να βγάλω τα ακουστικά από τα αυτιά μου, ερχόταν ένας κυριούλης και πολύ ευγενικά τα ξανατοποθετούσε στα αυτιά μου με ένα σαδιστικό χαμόγελο του στιλ "τ'ωρα θα δεις κωλόπαιδο, όλο θα το ακούσεις!".
Θες να πεις πως πλέον αυτά τα ακουστικά δεν αποτελούν μέρος της ιεροτελεστίας;
Χωρίς να ξέρω κάτι παραπάνω, υποθέτω όταν οι βαλσαμωμένοι ηγέτες έγιναν δύο, τα audio-guides νικήθηκαν από τα logistics... Δεν ήταν πια πρακτικό να συνεχίζεται το ίδιο κλάμα για τον επόμενο ηγέτη, ούτε να αλλάζουν audioguides κάπου ενδιάμεσα στην επίσκεψη.
Last edited: