• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η πρωτη φορα ειναι η καλυτερη;

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Πως ειναι η δευτερη, τριτη, εκτη κ.τλ φορα που επισκεπτομαστε ενα μερος;
Οταν φευγει ο ενθουσιασμος της πρωτης φορας τι ειναι αυτο που μας κανει να θελουμε να παμε και να ξανα παμε; Τι ειναι αυτο που νιωθουμε πως κατι εχουμε αφησει πισω;
Πρωσοπικα αυτο το εχω παθει δυο φορες. Την πρωτη με το Παρισι, η δευτερη με την Αβανα

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ωραιο θεμα ανοιξες Ληδα! Μερικοι προορισμοι εχω την αισθηση οτι τους εχω εξαντλησει και δε με ενδιαφερει να ξαναπαω και μερικοι καθε φορα που θα παω μου βγαζουν κατι καινουργιο.
Πραγματικα και εγω το εχω παθει με την Κωνσταντινουπολη και το Παρισι. Οσες φορες και να παω παντα εχω κατι να καινουργιο να δω.

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ωραιο θεμα ανοιξες Ληδα! Μερικοι προορισμοι εχω την αισθηση οτι τους εχω εξαντλησει και δε με ενδιαφερει να ξαναπαω και μερικοι καθε φορα που θα παω μου βγαζουν κατι καινουργιο.
Πραγματικα και εγω το εχω παθει με την Κωνσταντινουπολη και το Παρισι. Οσες φορες και να παω παντα εχω κατι να καινουργιο να δω.
Nομιζω ομως πως ξεφευγει απο τα μουσεια, τους δρομους ή οτιδηποτε αλλο σχετικο. Μερικες πολεις σου δινουν την ασθηση πως αλλαζουν καθε λεπτο.
Ερση και εσυ κολλημενει με το Παρισι; Ευτηχως παντα θα υπαρχει το Παρισι...!!!

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Lyda, συγχαρητηρια για το θεμα που ανοιξες!!!!:clap::clap::clap:
Ειναι κατι που το εχω σκεφτει πολλες φορες....
Με το Παρισι δηλωνω κι εγω κολημμενη!! Οποτε δεν το εξηγω πιο περα με καταλαβαινετε....
Τωρα το Λονδινο ειναι η μοναδικη πόλη που εχω ξεπερασει τον αριθμο 10 φορων που εχω παει,οποτε εχω σταματησει το μετρημα...:roll: Λογω συγκυριων ομως κι οχι τοσο παθους με την πολη,το ομολογω...Στην αρχη ο λογος ηταν αισθημα...:bleh:....μετα.....shopping...:clap:...μετα σαν stopover:D.....μετα η easy jet....:rolleyes:...μετα το γεγονος οτι μου βγαινει πιο φτηνα ενα σ/κ Λονδινο παρα Αθηνα... και παει λεγοντας..
Σε καποια μερη που εχω παει και ξαναπηγα ενιωσα οτι την 2η φορα χαθηκε η 1η μαγεια,χωρις να σημαινει οτι δεν περασα καλα..
Σε άλλα ανακαλυψα καινουργια πραγματα..
Γενικως προσπαθω να μην ξαναπηγαινω στο ιδιο μερος.
Εκει ομως που με το που ξαναπατησα το ποδι μου στο εδαφος ενιωσα σαν να γυρισα σπιτι μου ηταν στην Τζαμαικα! Ειναι το μονο μερος που μπορω να με φανταστω μονιμα!! :D:D:D:D

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Σίγουρα δεν έχει να κάνει με τα μουσεία ή τα όποια αξιοθέατα. Η έντονη επιθυμία για επιστροφή σε έναν τόπο έχει να κάνει με μια μυστική επικοινωνία που έχει ο καθένας μας με τον τόπο αυτό. Σε κάποια μέρη με το που πατάω το πόδι μου ξέρω ότι εδώ είμαι καλά, ότι εδώ ταιριάζω, δένω. Στην Κωνσταντινούπολη θέλω να πάω και να ξαναπάω και να ξαναπάω.

Bahari

Member
Άλλη μία κολλημένη με το Παρίσι!!! :clap::clap::clap:
Έχω την αίσθηση ότι όσες φορές και να πάω δε θα το χορτάσω ποτέ!
Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και το ότι έχω φίλους Γάλλους που με φιλοξενούν κι έτσι μπορώ να ζω, έστω για λίγες μέρες, την καθημερινότητά τους. Αλλά, πέρα απ' αυτό, νιώθω κάτι να με τραβάει σ' αυτή την πόλη, νομίζω ότι είναι η μόνη πόλη στην οποία θα μπορούσα να ζήσω μόνιμα... Κάθε γωνιά της κρύβει μια απίστευτη γοητεία και ομορφιά... όποτε την επισκέπτομαι νιώθω ευτυχισμένη :lol::lol: γι' αυτό και τώρα που έχω να την επισκεφθώ δυο χρόνια νιώθω πραγματικά δυστυχισμένη :(:(

Και φυσικά το καταπληκτικό είναι ότι πάντα υπάρχει κάτι καινούριο να δεις, κάτι που δεν πρόλαβες την προηγούμενη φορά.

Dafni

Member
Εγώ πάλι με μια ή δυο φορές στις ευρωπαικες πρωτευουσες ή μεγαλουπόλεις νομίζω ότι έχω καλυφθει....βλέπω ότι με ενδιαφέρει από αξιοθέατα ,παίρνω και μια αίσθηση του αερα της πόλης και...εντάξει...όχι ότι αν τύχει να πάει και τριτη με χαλάει αλλά δεν τις νοσταλγω κιολας ...αντίθετα νιώθω νοσταλγια και θέλω να ξαναπάω σε μικροτερες πόλεις ...αναφέρω όπως μου έρχονται
Παλερμο
Αρλ
Δρεσδη
στρασβουργο και άλλες ακόμα....έχω την αίσθηση ότι σ'αυτές τις πόλεις "ενσωματωνομαι"λιγάκι ,τις "ζω"καλυτερα ,δεν ξέρω και γω ακριβως γιατί αλλά σε πόλεις αυτου του μεγεθους, η δευτερη και η τριτη φορά είναι ακόμα καλύτερες...

stellina

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδορ
Ταξίδι-Όνειρο
παντού
Εγώ ίσα ίσα πιστεύω πως σε κάθε περίπτωση χρειάζομαι μία δεύτερη φορά.
Νομίζω τις πρώτες φορές, είμαι πολύ με το ρολόι, στο τρέξιμο να τα δω όλα, και ναι, βλέπω πολλά πράγματα
αλλά δεν προλαβαίνω να "ζήσω" την πόλη.:roll:
Στην επανάληψη είμαι πιο χαλαρή και πιο παρατηρητική με τον κόσμο, την καθημερινότητα κλπ

σαιτας

Member
εγω θελω να δω τις πολεις, αλλες εποχες. πηγα π.χ. βιεννη δεκεμβριο, θελω να την δω και ανοιξη ή καλοκαιρι. κ.λ.π. παντως και γω οπως η δαφνη , μικρες πολεις μου μενουν

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ωραίο θέμα.

Δε μπορώ να θυμηθώ σοβαρή "βαρεμάρα" ή κορεσμό σε επαναλαμβανόμενα ταξίδια μου στο ίδιο μέρος. Υπάρχουν δε τρεις προορισμοί που κάθε φορά που τους επισκέπτομαι περνάω και καλύτερα, και μιλάω φυσικά για τη Ρώμη, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη.

Σε γενικές γραμμές πάντως, νομίζω ότι το φυσιολογικό είναι να συμβαίνει αυτό, καθώς έχοντας πάει κάποιος σε ένα μέρος 2-3 φορές, το οικειοποιείται όλο και περισσότερο, πράγμα που θάπρεπε να του δίνει μια αίσθηση άνεσης ώστε να αποφεύγει τις "τουριστικές αρρώστιες" (έλλειψη προσανατολισμού, ανασφάλειες κλπ) και να βιώνει πιο αυθεντικά το μέρος.

GTS

Member
Σε ευρωπαϊκές πόλεις νιώθω πάντα καλύτερα από τη 2η φορά και μετά....ξέρεις πού πατάς, έχεις προσανατολιστεί καλύτερα, δεν είσαι με το χάρτη συνέχεια στο χέρι, είσαι πιο χαλαρός....

Αλλά η πρώτη μου φορά σε τροπικό μέρος παραμένει μοναδική και αξέχαστη....φτάνουμε στο ξενοδοχείο στις Σεϋχέλλες, αφήνουμε βαλίτσες στη reception, πηγαίνω προς τη παραλία και αντικρίζοντάς την με τη φοβερή φύση ολόγυρα, υπερθέαμα που με χτύπησε σαν φορτηγό....απίστευτο συναίσθημα...αυτό δεν επαναλαβάνεται δυστυχώς...

shristod

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο?
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Δεν το έχω κάνει πολλές φορές, 2η επίσκεψη στο ίδιο μέρος, έχω ακόμη πολλά μέρη που θα ήθελα να δω ανά τον κόσμο...

Ωστόσο, όσες φορές το έκανα, ήταν σίγουρα διαφορετικά, μπόρεσα να δω πράγματα που δεν είχα δει την πρώτη φορά, απαλλαγμένος από τα "must" της πρώτης επίσκεψης, με μεγαλύτερη άνεση και ηρεμία....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom