paefstra
Member
- Μηνύματα
- 13.937
- Likes
- 44.907
Στους ντολμαδες το μεγεθος μετραει. Οι μεγαλες οικογενειες για οικονομια χρονου εφτιαχναν μεγαλους ντολμαδεςΈχεις απόλυτο δίκιο. Η ελληνική κουζίνα έχει πιάτα που μπορεί να μην είναι πολυπλοκα ως προς τα υλικά (π.χ. τα ντολμαδάκια δεν είναι γευστικά περίπλοκο φαγητό), είναι όμως άκρως "μπελαλίδικα" στον τρόπο παρασκευης τους. Πολύ καλό και χαρακτηριστικά παράδειγμα τα ντολμαδάκια που ανέφερες (είτε με λάχανο, είτε με αμπελοφυλλα), τα κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο, αλλά και ο μουσακάς (ειδικά αν περνάς την μελιτζάνα και το κολοκυθάκι πρώτα από το τηγάνι)
Τα τσιγαριστα χορτα με αυγα ειναι παραλλαγη των "αυγων Φλωρεντιν". Χαλια πιατο, τι του ζηλεψαν?
Η παραδοσιακη κουζινα δεν ειναι μια. Υπαρχει η αστικη παραδοσιακη του Τσελεμεντε με τοσα υλικα που σου φευγει η μαγκια -αλλα ποιος νοιαζεται, η παραδουλευτρα μαγειρευε- και η κουζινα του χωριου που ταιζε φθηνα και γρηγορα πολλα στοματα.
Ολες εχουν την αξια τους.