• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η μάχη της κουζίνας! Ποια είναι η χώρα με την αγαπημένη σας κουζίνα;

Αγαπημένη κουζίνα


  • Total voters
    145

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.980
Likes
52.544
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

Samion

Member
Μηνύματα
10.490
Likes
9.494
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Πιάσε ένα κόρμα να φας σαν άνθρωπας.
κ μετα ξερεις κανα καλο γαστρεντερολογο?
The flavour of a korma is based on a mixture of spices,
φαγητα με 20-30 μπαχαρικα κ σκουπιδια να ειναι, γευστικα κ χορταστικα θα φαινονται.
ποσες κουζινες ξερεις που με 3 υλικα (παστα, πιπερι, τυρι) κανουν πιατο για μισελεν?ποσες ινδες γιαγιαδες ξερουν να κανουν κατι με αυτα τα 3 μονο υλικα? με 20 μπαχαρικα γινομαι κι εγω σεφ.

αρχείο λήψης (3).jpeg
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.735
Likes
14.482
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Πιάσε ένα κόρμα να φας σαν άνθρωπας.
Ουτε καν!
Δεν αντέχω σκόρδοκύμινα μ αρέσουν τα ελαφριά φαγητά χωρίς πολλά λάδια βούτυρα , μπαχαρικά κλπ
Εσύ από χοληστερίνη πως πας;
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.950
Likes
44.986
Πιάσε ένα κόρμα να φας σαν άνθρωπας.
Παω Marks and Spencer, αγοραζω βαζο κορμα με 3 ευρω και 18 μιλια δωρο, το φτιαχνω σπιτι οπως το καθε ινδικο της Αθηνας.
Τι φανταζεσαι, οτι βαζουν την προσωπικη τους τεχνη?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.980
Likes
52.544
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Παω Marks and Spencer, αγοραζω βαζο κορμα με 3 ευρω και 18 μιλια δωρο, το φτιαχνω σπιτι οπως το καθε ινδικο της Αθηνας.
Τι φανταζεσαι, οτι βαζουν την προσωπικη τους τεχνη?
Εγώ το φτιάχνω με την προσωπική μου τέχνη και η σχέση με το βάζο του ΑΒ είναι ανάλογη της βουρτσας και της Λούτσας. Τώρα αν τρως σε ινδικά της πλάκας, είναι επιλογή σου. Από κάτω μας έχει ινδικό που ξέρουμε τους ιδιοκτήτες, οπότε θες έλα να δεις όπως φτιαχνεται.

Ουτε καν!
Δεν αντέχω σκόρδοκύμινα μ αρέσουν τα ελαφριά φαγητά χωρίς πολλά λάδια βούτυρα , μπαχαρικά κλπ
Εσύ από χοληστερίνη πως πας;
Εξαιρετικά χαμηλή.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.980
Likes
52.544
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
κ μετα ξερεις κανα καλο γαστρεντερολογο?
The flavour of a korma is based on a mixture of spices,
φαγητα με 20-30 μπαχαρικα κ σκουπιδια να ειναι, γευστικα κ χορταστικα θα φαινονται.
ποσες κουζινες ξερεις που με 3 υλικα (παστα, πιπερι, τυρι) κανουν πιατο για μισελεν?ποσες ινδες γιαγιαδες ξερουν να κανουν κατι με αυτα τα 3 μονο υλικα? με 20 μπαχαρικα γινομαι κι εγω σεφ.

View attachment 392974
Σταμάτα, θα ξεράσω.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.058
Likes
7.830
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
- Γερμανική κουζίνα; Ποιά; AEG ή Bosch?
- Γαλλική κουζίνα; Ναι, η Peugeot έχει καλές αναρτήσεις... Αλήθεια, πόσοι απ' όσους την ψηφίζουν, έχουν φάει σε γαλλικά σπίτια; Ξέρουν τι τρώνε οι Γάλλοι; Κάθε μέρα, στο σπίτι τους, όχι όταν βγαίνουν έξω να πάνε σε κάποιο εστιατόριο (που πηγαίνει και η συντριπτική πλειοψηφία όσων ξένων επισκέπτονται τη χώρα - κάθε χώρα).
- Απ' αυτές που υπάρχουν ως επιλογές, ως πρώτη θα έβαζα - φυσικά - την ελληνική. Αντικειμενικά, στις top-5 κουζίνες παγκοσμίως. Ως δεύτερη μάλλον την ιταλική και τρίτη την ισπανική. That's it.
- Η καλύτερη, απλά δεν υπάρχει εδώ ως επιλογή (και όχι, δεν είναι αυτή του Περού: το ξαναλέω: Τι τρώνε στα σπίτια τους οι άνθρωποι λέμε).

@Samion αν ισχύουν αυτά που λες, αυτή τη στιγμή μάλλον πληκτρολογεί η 75η μετενσάρκωση του Baba...
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.104
Likes
12.489
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ως αυστηρά χορτοφάγος προτιμώ τις κουζίνες που ακολουθούν αυτό που λέμε Μεσογειακή διατροφή καθώς υπάρχει πληθώρα φαγητών με λαχανικά και φρούτα. Δηλαδή την Ελληνική με προεξέχουσα την Κρητική, τη Λιβανέζικη, την Ισραηλινή, τις κουζίνες της Νότιας Γαλλίας, της Σαρδηνίας και κάποιων περιοχών της Νότιας Ιταλίας και των μεσογειακών ακτών της Ισπανίας.

Η Ισραηλινή κουζίνα είναι αυτή με τη μεγαλύτερη ποικιλία vegan πιάτων πράγμα που οφείλεται και στον πολύ μεγάλο αριθμό χορτοφάγων στη χώρα. Όμως το λίπος που χρησιμοποιούν για μαγείρεμα δεν είναι πάντοτε υγιεινό (ειδικά στα μη βιγκαν πιάτα τους).

Μολονότι δεν απέχω πλήρως από το ανθυγιεινό φαγητό (σποραδικά τρώω σαβουρες), θεωρώ πως η αγαπημένη μου κουζίνα είναι αυτήν που πιστεύω ως ποιοτικότερη. Και όσο αφορά το φαγητό, ο όρος ποιότητα για μένα είναι συνώνυμο της λέξης υγιεινό. Δεν μ ενδιαφέρουν ούτε τεχνικές, ούτε τιμές υλικών, ούτε υφές, ούτε γεύσεις. Ένα νόστιμο χορταστικό και πλήρως υγιεινό γεύμα είναι το καλύτερο, το ποιοτικότερο και το αγαπημένο.

Κι ένα τέτοιο γεύμα το έχω βρει σε οποιαδήποτε κουζίνα του κόσμου. Το θέμα είναι ποια κουζίνα μου προσφέρει τη μεγαλύτερη ποικιλία τέτοιων γευμάτων και κυρίως σε ποιο εστιατόριο ξέρω πως θα βρω κάτι ποιοτικό να φάω. Και λέω εστιατόριο γιατί φαντάζομαι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πως μαγειρεύουν στα σπίτια κάθε χώρας.

Από τις κουζίνες λοιπόν του poll η Ελληνική και η Ισπανική κυρίως λόγω μεζέδων και ταπας φαντάζουν ως οι ιδανικότερες για μένα. Ωστόσο τα ταπας συνήθως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και τα ελληνικά εστιατόρια δίνουν μεγάλη έμφαση στους τηγανητους μεζέδες. Επίσης τα χορτοφαγικά πιάτα τους συνήθως περιέχουν τυριά.

Αν ρωτούσαμε 100 παιδάκια τι τους αρέσει περισσότερο από την κάθε κουζίνα, είμαι βέβαιος πως κάποιες από τις δημοφιλέστερες απαντήσεις που θα παίρναμε είναι πίτσα, κρέπες, γύρος, βουρστ. Και δεν θα ήταν έκπληξη αν η Γερμανική κουζίνα αναδεικνυόταν ως η γευστικοτερη.
Από κει και πέρα δεν βρίσκω κάποιο άλλο δυνατό χαρτί της.

Η Γαλλική κουζίνα είναι τέχνη. Η Γαλλική κουζίνα είναι επιστήμη. Χρησιμοποιεί επιστήμες όπως η χημεία, η φυσική και η μηχανική αλλά σχεδόν αγνοεί την ιατρική, τη φυσιολογία και τη διαιτολογία. Είναι μια κουζίνα για 1 άντε 2 φορές το μήνα. Επουδενί για κάθε μέρα. Ειδικά αν κάποιος τρώει καθημερινά Γαλλική κουζίνα σε ελληνικές ποσότητες γρήγορα θα καταλήξει με παχυσαρκία και ασθένειες που τη συνοδεύουν. Το μεγάλο μειονεκτήματα της τα πολλά ζωικά λιπαρά. Το Γαλλικό κράτος κάνει προσπάθεια να πείσει τον κόσμο να μαγειρεύει με ελαιόλαδο και όχι με βούτυρο ή λίπος πάπιας.

Σε αντίθεση με την εικόνα του αδύνατου Γάλλου που έχουμε όλοι στο μυαλό μας, το πρόβλημα παχυσαρκίας σήμερα είναι πολύ μεγάλο και το Γαλλικό κράτος κάνει ότι μπορεί να το μειώσει. Η παχυσαρκία στη Γαλλία θεωρείται ασθένεια και οι παχύσαρκοι ασφαλισμένοι δικαιούνται δωρεάν επισκέψεις σε διαιτολόγους/διατροφολόγος, ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές, δωρεάν φάρμακα, συνδρομές σε γυμναστήρια, προγράμματα σε θερμά λουτρά κ.α.

Η Ιταλική κουζίνα: Στο 99% των ιταλικών εστιατορίων που έχω πάει η συντριπτική πλειοψηφία των πιάτων αφορούσε πίτσα ή πάστα. Χωρίς να λαμβάνω υπόψη την τεχνική μαγειρέματος, μόνο και μόνο η κάκιστης ποιότητας υδατάνθρακες (εννοώντας τα λευκά άλευρα) που χρησιμοποιούν για τα πιάτα τους είναι υπεραρκετή για να βάλω ένα μεγάλο Χ.

Μια φορά έπεσα σε εστιατόριο με μαγειρευτό φαγητό όπου σύχναζαν αποκλειστικά Ιταλοί. Επέλεξα ψαρόσουπα (που έμελλε να γίνει το κορυφαίο inside joke εδώ), ήταν κακομαγειρεμενο αλλά αν ξαναπάω Ρώμη θα ψάξω να το ξαναεπισκεφθω καθώς ήταν ότι ποιοτικότερο έχω φάει σε Ιταλικό εντός και εκτός συνόρων. Κι ας μην το είχα εκτιμήσει τότε.

Η Ελληνική κουζίνα: Τη θεωρώ μία από τις 3 κορυφαίες και ποιοτικότερες κουζίνες του κόσμου και συνάμα μία από τις χειρότερες και πιο ανθυγιεινές. Αυτό εξηγείται γιατί έχει κυριολεκτικά τα πάντα. Οπότε είναι στην κρίση του καθενός τι θα επιλέξει. Όσπρια, λαδερα, υπέροχες σαλάτες, ψάρια κλπ. ή λιπαρά κρέατα, εντόσθια, τηγανητά, αλλαντικά, τυριά κλπ.

Η Ισπανική κουζίνα: Μοιάζει κάπως με την Ελληνική αλλά όχι με τόση ποικιλία. Στα συν τα φανταστικά sofritos και gazpachos.

Αν έπρεπε να διαλέξω αγαπημένη κουζίνα χωρίς περιορισμό θα διάλεγα πιθανότατα την Ελληνική ή την Ιαπωνική ή τη Σκανδιναβική αν μιλούσαμε για φρέσκες πρώτες ύλες και όχι για παστά, καπνιστά, τουρσί κλπ που συνηθίζουν να τα κάνουν.

Παρατηρήσεις: Στην Ελλάδα το φαγητό είναι φθηνό και σε καμία περίπτωση ακριβότερο από το φαγητό στη Γαλλία. Μην τρελαθουμε κιόλας. Δεν αμφισβητώ πως κάποιοι έτυχε να φάτε πολύ καλά και φθηνότερα (συγκριτικά με Ελλάδα) στη Γαλλία αλλά αυτό είναι εξαίρεση. Ο κανόνας λέει πως για να φας ένα νόστιμο, καλομαγειρεμενο (όχι ποιοτικό) γεύμα 3 πιατων + κρασί στη Γαλλία πρέπει να δώσεις τουλάχιστον 50€. Διαφορετικά ή έχεις πέσει στην εξαίρεση, Ω εξαίρεση ή πρόκειται για α λα καρτ της σειράς που απλά εσένα σου φάνηκε καλο.

Στο Παρίσι το φαγητό είναι χειρότερο από το Νότο, όχι όμως ιδιαίτερα ακριβότερο.

Έχω την εντύπωση πως αρκετοί Αθηναίοι εστιάζεται στο φαγητό που τρώτε στην Αθήνα. Κακά τα ψέματα το φαγητό στην Αθήνα είναι αρκετά κατώτερο από αυτό της της υπόλοιπης Ελλάδας. Όταν λέμε Ελληνική κουζίνα, σαφώς δεν αναφερόμαστε στην Αθηναϊκή κουζίνα.

Έχω φάει ποιοτικά και νόστιμα φαγητά στις πιο άκυρες κουζίνες του κόσμου: Αγγλική, Ουαλική, Ολλανδική, Χαβανέζικη, Βραζιλιάνικη, Καμερουνεζικη (εξαιρετικό φαγητό), Ουγγρική κα.
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
2.260
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Το παιχνιδι στη Ρωμη παιζεται στο Τραστεβερε. Εκει θα βρεις τη λαικη κουζινα της Ρωμης που δεν ειναι πιτσα και παστα.
Απο Λαδαδικα παω μονο στα Μπακαλιαρακια στο Λιμανι: ενα μονο πιατο στο μενου, αγγιζει την τελειοτητα σε φρεσκαδα. Δεν τα εμπιστευομαι τα μενου 3 σελιδων ειδικα τα καλοκαιρια που ερχομαστε.
Στο Τραστέβερε μας πήγαν φιλικό ζευγάρι Ιταλών, τα caccio e pepe ηταν επιεικώς άβραστα, οι δε αγγινάρες ala giudea, τρώγονταν μόνο το έξω φύλλα τους. Το μαγαζί ήταν γεμάτο από Ιταλούς.
Ακόμα και δυο φορές τραπέζι που μας έκαναν Ιταλοί στη Ρώμη στο σπίτι τους, αυτό που απολαύσαμε ήταν η φρέσκια μοτσαρέλα και το προσούτο. Τα υπόλοιπα (μακαρόνια, μελιτζάνες) δεν είχαν καμία γεύση. Δεν ξέρω τι να πω, εδώ στην Αθήνα μ΄αρέσει πολύ η ιταλική κουζίνα και μαγειρεύω πολλά σπαγγέτι και ριζότο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μηνύματα
906.535
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom