Αν πω ότι δεν ζήλεψα τώρα, θα είναι ψέμα... Ήσουν πολύ τυχερός !Βοστώνη, 4η Ιουλίου 2009,μέρα ανεξαρτησίας, απόγευμα & βράδυ, στο ποτάμι Charles river. Αρχικά ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, όπου όλοι ουρανοξύστες βάφονται χρυσοκόκκινοι.
Έχει σκοτεινιάσει, έχει πανσέληνο που κι αυτή καθρεφτίζεται σε ποτάμι και κάποιους ουρανοξύστες. Στο Charles River Esplanade o Νeil Diamοnd και οι Boston Pops έχουν ξεκινήσει τη συναυλία εδώ και ώρες και ακούγονται σε όλο το κέντρο της πόλης. Στα πάρκα και στις γέφυρες υπάρχουν περίπου 500.000 κόσμος. Έχει πεντακάθαρο καιρό και είναι σχετικά ζεστά....
Βρίσκομαι ακριβώς στο κέντρο της Harvard bridge, και έχει πάει 11....και τότε αρχίζουν...
Δεν έχω ξαναδεί τέτοια πυροτεχνήματα. 180.000 πυροτεχνήματα σε 30 λεπτά. 6000 ανά λεπτό, 100 το δευτερόλεπτο, συντονισμένα με τη μουσική....
Απίστευτα σχέδια χρώματα, σχέδια ατμόσφαιρα κλπ
Δυστυχώς δεν τράβηξα video ή φωτογραφίες, συνόδευα ένα group μαθητών μου και είχα το μυαλό μου και σε αυτούς. Μια πολύ καλή ιδέα του τι γινόταν αξίζει να πάρετε βλέποντας αυτό -φυσικά φαίνεται μια πλευρά των πυροτεχνημάτων ενώ έπεφταν περιμετρικά-
http://
'Ηταν όντως τα NAMC YS-11 Θεσσαλονικη-Αθήνα. Ρώτησα τη μητέρα μου που ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή (επί Ωνάση). Και μιας και ανέφερες την Κύπρο. Με τη συστήματα της εποχής εκείνης γινόταν ένα αλαλούμ με τις βαλίτσες ! Οι αχθοφόροι έβλεπαν ΝΙ (Νicosia) αλλά αντί για Λευκωσία τις έστελναν ΝΥ (...Νew York). Tοτε δεν υπηρχαν τρια γράμματα και πολλα αεροδρόμια (JFK κλπ). Αν επέστρεφε η βαλίτσα μετα απο κανενα μήνα πανηγύριζες...Μάλλον αυτό θα ήταν, γιατί με ελικοφόρο πετάξαμε. Αντιθέτως, μετά, όταν συνεχίσαμε για Κύπρο πρέπει να ήταν 707 γιατί ήταν απ' αυτά που λέγαμε τότε "κομήτες" λόγω της άσπρης γραμμής που άφηναν στον ουρανό και ήταν κάτι καινούριο και εντυπωσιακό.
Διαβαζοντας τη δικη σου πανσεληνο θυμηθηκα κι εγω τη δικη μου στο ιδιο νησι...ενα φεγγαρι να βγαινει μεσα απ τη θαλασσα κατακοκκινο τεραστιο σαν ηλιος τοσο που να αναρωτιεσαι αν ειναι ηλιοβασιλεμα!Oπως έχω περιγράψει αναλυτικά σ΄ένα άρθρο του traveladdict για τη Σαμοθράκη...
Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στην Παλιάπολη, με το φως να λούζει τα μάρμαρα και ν΄αστραφτοκοπά ο τόπος...
Δέος!...Μεταφορά σε άλλη διάσταση...