• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η ιδιοκτήτρια του Ήλιου...είναι Ισπανίδα!

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Με το επιχείρημα ότι έχει την επικαρπία του και ότι δεν υπάρχει κανείς (γνωστός) ιδιοκτήτης του εδώ και χιλιάδες χρόνια, Ισπανίδα ζήτησε να αναγνωριστεί ως ιδιοκτήτρια του Ήλιου υποστηρίζοντας πως οι διεθνείς συμβάσεις απαγορεύουν σε κράτη αλλά όχι σε φυσικά πρόσωπα να κατέχουν ουράνια σώματα.

Όπως αναφέρει La Voz de Galicia, η Άνχελες Ντουράν από το Σαλβατέρα ντε Μίνιο στην βορειοδυτική Ισπανία παρουσιάστηκε σε συμβολαιογράφο με την πράξη έτοιμη για επικύρωση: «Είμαι ιδιοκτήτρια του Ήλιου, ενός αστεριού φασματικού τύπου G2, που βρίσκεται στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, σε απόσταση περίπου 149,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την Γη» αναφέρει το έγγραφο.

Η νέα ιδιοκτήτρια του Ήλιου, Άνχελες Ντουράν, τόνισε στην εφημερίδα πως υπάρχει μια διεθνής σύμβαση που απαγορεύει σε χώρες να είναι ιδιοκτήτριες πλανητών, αλλά όχι σε άτομα. Μάλιστα, «υπάρχει ένας Αμερικανός που με παρόμοια συμβολαιογραφική πράξη στοχεύει να γίνει ιδιοκτήτης της Σελήνης και σχεδόν όλων των άλλων πλανητών» ανέφερε η Ισπανίδα στην εφημερίδα.

Η ίδια μάλιστα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να χρεώνει την χρήση ηλιακής ακτινοβολίας (λογικά, μόνο στους γήινους). Τα έσοδα που θα έχει, αναφέρει, θα πηγαίνουν όμως κατά 50% στα ταμεία του ισπανικού κράτους, το 20% στα ασφαλιστικά ταμεία, το 10% για την έρευνα και ανάπτυξη --η ιδιοκτήτρια του ήλιου θα κρατά μόνο το 10%.

in.gr - Ισπανίδα διεκδικεί την... κυριότητα του Ήλιου - Ειδήσεις - Κόσμος

Last edited by a moderator:

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Δεν τη ζηλεύω, αφού η επένδυσή της αναμένεται να απαξιωθεί σύντομα.
Μετά από 5 δισεκατομμύρια χρόνια αναμένεται ότι ο ήλιος θα σβήσει, οπότε τη βλέπω να απομένει με εναν άχρηστο πλανήτη....

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Δεν τη ζηλεύω, αφού η επένδυσή της αναμένεται να απαξιωθεί σύντομα.
Μετά από 5 δισεκατομμύρια χρόνια αναμένεται ότι ο ήλιος θα σβήσει, οπότε τη βλέπω να απομένει με εναν άχρηστο πλανήτη....
Τι επένδυση είναι αυτή αν δεν σου επιφέρει μακροχρόνια έσοδα! Σε μόλις 5 δισεκατομμύρια χρόνια τι θα κάνει?:bleh::bleh::bleh: Δεν έχει καθόλου επιχειρηματικό μυαλό!

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
O Babaduma πάντως έχει ήδη αγκαζάρει τον Α Κενταύρου, κι εμένα μου γυαλίζει ο Αλντεμπαράν......

XRISTOS71

Member
Σωστή η Ισπανίδα
να της αφιερώσω ενα τραγουδακι που θα της ταιριάζει

Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
O Babaduma πάντως έχει ήδη αγκαζάρει τον Α Κενταύρου, κι εμένα μου γυαλίζει ο Αλντεμπαράν......
Να αφησει ο Babaduma ησυχο τον Α του Κενταυρου! Ειναι ο πλανητης καταγωγης μου. :haha:

Panagiota^

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Είναι απίστευτο πάντως τι μπορεί να ισχυριστεί κανείς βασισμένος σε νομικά 'κενά'... Το'πιασε πάντως το νόημα, είναι και σε άνοδο τα φωτοβολταϊκά...:bleh:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom