• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η γνώμη σας για το σάιτ!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Greta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη-Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
M' αρέσει γιατί ξαφνικά ένιωσα ότι "στεγάστηκα" σε ένα χώρο με άτομα που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα.
Ξέρετε πως, όταν λεω σε κάποιες γνωστες μου, ότι [προτιμώ χίλιες φορές να ξοδέψω τα λεφτά μου για ταξίδια, παρά για καινούργιες τσάντες και πανάκριβα δεκάποντα, με κοιτάνε σαν να είμαι τρελή;

Κι εμένα δεν μου αρέσουν τα μέλη που ζητάνε πληροφορίες, τσακιζόμαστε να τους τις δώσουμε, να κατεβάσουμε links, να κάνουμε ότι μπορούμε και φεύγουν χαλλλλαρά με το καπελάκι τους στραβά.
Αυτό όμως συμβαίνει σε όλο το διαδίκτυο. Δεν έχει, λοιπόν να κάνει με τον χώρο που μας φιλοξενεί, αλλά με το ήθος που κουβαλάει ο καθένας (μας) μπαίνοντας σε ένα φόρουμ.

Σε χρηστικό επίπεδο τώρα...
Ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ περισσότερο η παλιά μορφή του φόρουμ μας. Έκανες ένα scrolll down κι είχες μια πλήρη εικόνα "τι παίζει" που και σε ποιο τόπικ θέλεις να συμμετάσχεις.
Τώρα "συμπυκνώθηκαν" οι ενότητες κι ομολογώ ότι το βρίσκω λιγότερο λειτουργικό.
Αν όμως αρέσει στην πλειοψηφία, που θα πάει; Θα το συνηθίσω το άτιμο!!!

Lthanos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Εμένα μου άρεσε το ό,τι ενώ σχεδίαζα να πάω διακοπές στην Πάτμο, μετά από την ανακάλυψη του site και τις πληροφορίες που πήρα από αυτό -γενικές και προσωπικές- κατέληξα να πάω στο Μαυρίκιο, κάτι που δεν είχα φανταστεί καν!Ε νομίζω ότι έχει κάποια διαφορά...
Αυτό που γράφεις maredia, εμένα προσωπικά με ενθουσιάζει. Το ότι η κοινότητα του TravelStories άνοιξε σε κάποιον, έναν νέο ταξιδιωτικό δρόμο, είναι ότι καλύτερο για μας.

...
Σε χρηστικό επίπεδο τώρα...
Ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ περισσότερο η παλιά μορφή του φόρουμ μας. Έκανες ένα scrolll down κι είχες μια πλήρη εικόνα "τι παίζει" που και σε ποιο τόπικ θέλεις να συμμετάσχεις.
Τώρα "συμπυκνώθηκαν" οι ενότητες κι ομολογώ ότι το βρίσκω λιγότερο λειτουργικό.
Αν όμως αρέσει στην πλειοψηφία, που θα πάει; Θα το συνηθίσω το άτιμο!!!
Greta, αυτό που γράφεις έχει λογική. Όμως, ένας βασικός λόγος που έγινε είναι οι νέοι επικέπτες του site. Με το νέο τρόπο είναι πολύ εύκολο να δουν τις γενικές κατηγορίες περιεχομένων.

Greta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη-Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Απλά, σκεφτόμουνα ότι για τους νέους επισκέπτες μας - αν έχουν επισκεφτεί ή είναι μέλη σε άλλα φόρουμ - η παλιά μας μορφή είνα πιο "παραδοσιακή" και αναγνωρίσιμη. Λϊγο - πολύ όλα τα φόρουμ βάζουν όλες τις ενότητες κάθετα στην κεντρική σελίδα με υποφόρουμ ή τόπικ ανάλογα.
Ενώ τώρα ίσως κάποιοι μπαίνουν στην κεντρική κι αν δεν το ψάξουν καλά να θεωρήσουν ότι η θεματολογία μας είναι φτωχή!
Κι είναι μια χαρά... πλούσια, αλλά δεν φαίνεται με την πρώτη...
Επίσης τα στατιστικά στοιχεία έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε στο κάτω μέρος της κέντρικής σε όλα τα φόρουμ. Εδώ πρέπει να κάνεις διπλό κλικ (κι έχει και ζέστη)...
Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Έχεις δίκιο ότι είναι πιο παραδοσιακή μορφή η παλιά. Είναι όμως και πιο πεπαλαιωμένη. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν είναι τελική η μορφή αυτή, αν δούμε ότι ο κόσμος μπερδεύεται και δεν καταλαβαίνει αυτή τη μορφή, θα γυρίσουμε στην παλιά. Η παλιά όμως είναι και τραγικά "μακρουλή" σε ύψος, κάτι που εμένα προσωπικά με ενοχλεί σε οποιοδήποτε σάιτ, να πρέπει δηλαδή να σκρολάρω 10 σελίδες κάτω για να δω τι έχει το σάιτ. Anyway υπό συζήτηση είναι, αλλά δεν είδα κανένα μέλος να ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό. Φυσικά πιο πολύ αφορά τους επισκέπτες αφού τα μέλη ξέρουν να περιηγηθούν στο σάιτ.

Για τα στατιστικά τι διπλό κλικ πρέπει να κάνεις δεν κατάλαβα;

Greta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαδρίτη-Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Για τα στατιστικά τι διπλό κλικ πρέπει να κάνεις δεν κατάλαβα;
Ενώ στην παλιά μορφή τους έβλεπες στο τέλος της σελίδας, τώρα πρέπει να κλικάρεις στα Στατιστικά για να τους δεις.
Δεν είναι σημαντικό, για πλάκα το έγραψα, γιατί με τη ζέστη ακόμα και το κλικ βαριέμαι...
Και στο σύνολο, η παραδοσιακή μορφή του φόρουμ μου φαινόταν πιο εύχρηστη αλλά αυτά είναι υποκειμενικά...Κι ίσως πιο ολοκληρωμένη γνώμη να έχουν τα νεοφερμένα μέλη μας.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Τα οποία όμως δε μιλάνε. :)

Πείτε μας και οι υπόλοιποι τη γνώμη σας.

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχεια,θα αρκεστω σε μια λεξη
Το site ειναι....
Ε Θ Ι Σ Τ Ι Κ Ο Τ Α Τ Ο.

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
κι εγω...

να σας πω και την δικη μου.... εν μερει εχει δικιο η greta... κι εγω δεν "χωνευω" τις πολλες καρτελες στο "φορουμ"... αλλα και το πολυ το σκρολ:shock:....οπως ειπε και ο Δεφ...
ισως αν γυριζαν στην προηγουμενη μορφη τους αλλα λιγο πιο περιορισμενα , να μην ειναι τοοοσο μεγαλο το σκρολ. επισης θα προτιμουσα εκει που ειναι τα επικαιρα στην αρχικη σελίδα, να τρέχουν ταξιδιωτικες ιστορίες... γιατι μερικα απο τα επικαιρα δεν ειναι και τοσο επικαιρα πια, και δυσκολο να ειστε boss -ακια απο πανω να τα φιλτραρετε... οσο κι αν προσπαθείτε...
κατι αλλο τωρα, ισως τα υπομνηματα για ανεβασμα φωτο, ιστοριων κλπ οι βοηθειες κοινως, να υπαρχουν στο αναλογο κεφαλαιο σαν tips για να μην γινονται ερωτησεις με πμ ή σε λάθος topic...
μολις σκεφτω και αλλα θα σας πω...:bleh::bleh:

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Οι βοήθειες δε βρίσκονται στο σημείο που πρέπει δηλαδή; Για παράδειγμα το υπόμνημα για το χάρτη βρίσκεται στο φόρουμ των νέων μελών, οι οδηγίες για ανέβασμα των φωτογραφιών στο φόρουμ "περί του travelstories", κλπ. Πού θα μπορούσαν να πάνε;

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
παραδειγμα: παω στις φωτογραφιες... αν ημουν πρωτάρα στο σαιτ, θα ηθελα να υπαρχει σε μια γωνια ενα tip: "πως ανεβαζουμε φωτο??"
ή στις ταξιδιωτικές ιστορίες: "πως ανεβαζουμε ταξ. ιστορίες (με εικονες)?" ή "τι προσέχουμε οταν ανεβαζουμε ταξ. ιστορίες?"

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Στο site αυτό μου αρεσει που είναι μια ζωντανη, ανοικτη παρεα :clap:η οποια περιγραφει τις ταξιδιωτικες της εμπειριες, αλληλοπειραζεται χαριτωμενα, διαφωνει πολιτισμενα σε διαφορα επιμερους θεματα και ολοι μαζι λατρευουν το ταξιδι. Χαιρομαι που το site αυτό απευθυνεται και σε μενα την ασχετη με τις νεες τεχνολογιες και μπορω να το χρησιμοποιησω ευκολα (κραταω όμως μικρο καλαθι για την ωρα που θα προσπαθησω να βαλω καποια φωτογραφια).
Για την βελτιωση του θα προτεινα τη δημιουργια μιας πλατφορμας (ελπιζω να είναι σωστη η ορολογια αυτή) οπου ο καθενας θα μπορει να συνεισφερει τις πρακτικες του γνωσεις σε σχεση με καποιον προορισμο και ετσι στο τελος να προκυπτει μια συλλογικη και συνολικη βαση δεδομενων αρκετα χρησιμη για οποιον ενδιαφερθει στο μελλον να επισκεφθει το συγκεκριμενο αυτόν προορισμο. Θα φερω ένα παραδειγμα για να γινω πιο κατανοητη. Το ΠΟΥΚΕ η το ΚΟ ΣΑΜΟΥΙ το εχει επισκεφθει πολυς κοσμος απ’οτι εχω διαβασει και ενδιαφερεται επισης πολύς κοσμος να το επισκεφθει στο μελλον. Θα μπορουσε λοιπον να υπαρχει μια βαση δεδομενων για το ΠΟΥΚΕ που να εχει τα εξης πεδια:

Α.ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Ι.ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΙΙ. ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ
ΙΙΙ. ΟΔΙΚΑ ΙV. ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ

Β. ΚΑΤΑΛΥΜΜΑΤΑ
Ι. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΙΙ ΞΕΝΩΝΕΣ ΙΙΙ RESORT ΙV CAMPING V ENOIKIAZOMENA

Γ. ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Δ. ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ

Ε. ΜΟΥΣΕΙΑ

ΣΤ. ΜΝΗΜΕΙΑ

Ζ. ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η. ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Θ. ΟΔΗΓΟΙ -ΧΑΡΤΕΣ

Ι. ΞΕΝΑΓΟΙ

ΙΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

ΙΒ. ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΙΓ. ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

ΙΔ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

ΙΕ. ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ

O κάθε ενας δηλαδη που επισκεφθηκε το Πουκε θα μπορει να καταθετει τις πληροφοριες του οργανωμενα και συγκεντρωμενα (μπορουμε να σκεφτουμε και αλλα χρησιμα πεδια) και ετσι ώστε να παρουσιαζονται ολονων συνοπτικα στον ενδιαφερομενο και να του δινεται μια σχετικα πληρης και πολυδιαστατη εικονα του μερους που θελει να επισκεφθει.
Δεν ξερω αν κατι τετοιο είναι καταρχην εφικτο και αν οντως θα το εβρισκαν ενδιαφερον και άλλοι ταξιδιωτες. Αφεντικο τι λες;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος