Η βιομηχανία του τουρισμού (σκέψεις για το παρόν και το μέλλον)

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.914
Likes
52.090
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Συγνωμη για το ασχετο που θα προσθεσω ως κατοικος του κεντρου. Ειδα επιστρεφοντας τους αστεγους της γειτονιας μου πολυ ταλαιπωρημενους. Μια κοπελα που θα 'ναι 25 χρονων εχασε ολα τα δοντια της πια. Ειναι σα γρια φαφουτα. Δεν ξερω γιατι υποφερουν τοσο, και πως μπορουμε εμεις να βοηθησουμε.
Εμείς δίναμε φαγητό (όποτε έμενε παρίσσευμα) στους 4 κάτω από το σπίτι μας. Οι 3 πια δεν υφίστανται, έμαθα από τον έναν πως εντάχθηκαν σε πρόγραμμα που τους έβαλαν σε σπίτι με δουλειά. Ο τέταρτος που έχει απομείνει είναι τοξικομανής, εκεί δε βλέπω καμία αλλαγή, αλλά ντρέπομαι να του το συζητήσω.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.408
Likes
49.698
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
εδώ ολόκληρος ψηλός και έχει φτάσει 40
40; Τόσα ήταν το 2018... :cool:
άμα δεις την λίστα του στα νησιά που δεν έχει πάει ακόμα θα πεις "δε γίνεται ρε φίλε να είναι τόσα πολλά ακόμα"
Μα δεν είναι. :haha:

Πέρα από την πλάκα το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό και δεν έχει να κάνει με την επιλογή, αλλά με το δικαίωμα του καθενός να έχει πρόσβαση να κάνει το μπάνιο του όπου γουστάρει. Αυτό που ορίζει ο νόμος, ο οποίος δυστυχώς ερμηνεύεται απ' τον καθένα όπως νομίζει.

Αν ζούσαμε σε άλλη χώρα θα έλεγα πως επιχειρηματίες με μπράβους σε συνεργασία με τοπικές και δημοτικές αρχές κάνουν ότι γουστάρουν, αλλά ευτυχώς στην Ελλάδα δε συμβαίνουν αυτά.

Έχω δει ΤΑ αίσχη σε πολλά νησιά, δε θέλω να απαριθμήσω. Το τελευταίο γεγονός πάντως που μου έκανε κακή εντύπωση ήταν πρόπερσι στη Ρόδο, στην παραλία μπροστά από το καζίνο, στη μύτη. Δεν είχε μείνει ούτε μια πιθαμή γης για να απλώσεις μια πετσέτα να κάνεις το μπανάκι σου. Δε το λέω για μένα που στο φινάλε είμαι τουρίστας κι έχω την επιλογή (όσο κι αν διαφωνώ με αυτό) αλλά για τους ντόπιους, που δούλευαν απλά όλη μέρα και ήθελαν να κάνουν μια κοντινή βουτιά σε μια αξιοπρεπέστατη παραλία εντός πόλης, κάτι που αντίστοιχα είχα δει να συμβαίνει στη Σητεία λίγες μέρες πριν χωρίς πρόβλημα.

Όλα αυτά τα ωραία (όπως και όλα τα ωραία) που συζητάμε και επιτέλους καλώς συζητάμε και καλώς υπάρχουν αντιδράσεις, ξεκίνησαν εδώ και 20 χρόνια από τα πειραματόζωα του Βορρά και τις παραλίες της Χαλκιδικής, δεν είναι τωρινό φαινόμενο που ξέσπασε ξαφνικά. Το έχω δει και το βιώνω χρόνια.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.675
Likes
43.935
Ολη η νομοθεσια για τις ξαπλωστρες αναλυτικοτατα και οι ευλογες διαμαρτυριες των ντοπιων.
Αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει -αναφέρεται στο Νόμο 2971-2001 “περί αιγιαλού και παραλίας”- είναι πως ο αιγιαλός και η παραλία είναι κοινόχρηστα πράγματα και ανήκουν στη δημόσια κτήση.

Δηλαδή, αποτελούν δημόσιο αγαθό και κάθε πολίτης πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση.

Εξηγείται πως προορίζονται για την άμεση εξυπηρέτηση δημοσίου σκοπού, είναι δυνατή η παραχώρηση χρήσης, χωρίς όμως, να αναιρείται η κοινή χρήση. Επίσης, δεν επιτρέπεται αποκλειστική χρήση.

Γιατί στην Ελλάδα πληρώνουμε για τις παραλίες που μας ανήκουν
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.408
Likes
49.698
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Παρεμβαση απο εισαγγελεα Αρειου Παγου.

Εικαζω εκπληξη των Γερμανων που εχουμε δικους μας νομους.

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για καταλήψεις σε παραλίες της Πάρου και σφράγιση καταστήματος στη Σέριφο
Προβλέπω να «διευθετείται» άμεσα κι αυτό το ζήτημα, έχει ακουστεί πολύ όλο το καλοκαίρι. Όλο και κάποιο παραθυράκι θα βρεθεί στο νόμο. Όχι τίποτε άλλο, δε βοηθάμε και την εκτίναξη του ελατηρίου της οικονομίας με όλα αυτά!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.675
Likes
43.935
Προβλέπω να «διευθετείται» άμεσα κι αυτό το ζήτημα, έχει ακουστεί πολύ όλο το καλοκαίρι. Όλο και κάποιο παραθυράκι θα βρεθεί στο νόμο. Όχι τίποτε άλλο, δε βοηθάμε και την εκτίναξη του ελατηρίου της οικονομίας με όλα αυτά!
Δε βαριεσαι, ελευθερη αγορα εχουμε. Αν αυτο το προιον αρεσει στους καταναλωτες, ας το πληρωσουν. Αν δεν τους αρεσει, οπως δεν αρεσει και σε μενα, δεν το πληρωνουν και αραζουν νομιμα στην πετσετα τους με τον φραπε του σουπερμαρκετ μπροστα στις ξαπλωστρες.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.781
Likes
17.776
Πρεπει να ξεκινήσει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος της ξαπλώστρας μπας και δοθει καποια λύσις..
 

Frederico12

Member
Μηνύματα
55
Likes
354
Ταξίδι-Όνειρο
Κένυα
Ας υποθέσουμε στα πλαίσια ενός ουτοπικού περιβάλλοντος, ότι ολές οι ξαπλώστρες, τα beach bar και τα resort που έχουν κατακλίσει τις παραλίες, έχουν χρέωση των υπηρεσιών τους στη παραλία αρκετά χαμηλή έως συμβολική και προσβάσιμή για όλη τη μάζα.
Ο περισσότερος κόσμος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσεις τους καναπέδες-ξαπλώστρες χωρίς να ματώσει οικονομικά, πίνοντας τα κορυφαία cocktail στα τεράστια beach bar-"mall", απολαμβάνοντας και αυτός αυτό που έβλεπε να ζουν κάποιοι πιο ευνοημένοι στο instagram τόσο καιρό.
'Αρα λύθηκε το πρόβλημα?
Νόμίζω ο περισσότερος κόσμος αν είχε φθηνή πρόσβαση σε οποιαδήποτε παραλία που είχε γίνει κατάχρηση κατασκευών από επιψειρήσεις, δεν θα είχε καθόλου πρόβλημα.
Το ζητούμενο της προστασίας του περιβάλλοντος, της διατήρησης της φυσιογνωμίας των παραλιών, της αυθεντικότητας του τοπίου που διαθέτει η Ελλάδα το καλοκαίρι (νομίζω αυτό είναι το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα), αφορά πλέον λιγότερους ας πούμε ρομαντικούς, που πλέον συζητάνε σε διάφορα φόρουμ για τη κατάντια της χωρας :).
Δυστυχώς δεν εφαρμόζεται κανένας κανονισμός και δεν υπάρχει μέτρο, όπως σε πολλά αλλα παρόμοια δομικά πράγματα συνέβησαν στη χώρα τα προηγουμενα χρόνια (π΄χ Αντιπαροχή / πολεις πυκνοκατοικημένες χωρίς σχεδιο).

Sorry για το σεντόνι που έγραψα...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.543
Μηνύματα
899.735
Μέλη
39.257
Νεότερο μέλος
kateanderson

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom