Η βιομηχανία του τουρισμού (σκέψεις για το παρόν και το μέλλον)

Eagle Fly

Member
Καποια πραγματακια για ενημερωση των Γερμανων φιλων μας που πανε στα βραχια.
Εχουμε δικαιωμα να φερνουμε μοχιτο απο το σπιτι:

2. Με ποιους όρους επιτρέπεται φέτος να τοποθετούνται ομπρέλες και ξαπλώστρες;

Από το 2020, η παραχώρηση δεν μπορεί να ξεπερνά το 50% μιας παραλίας και σε έκταση τα 500 τ.μ. Όμως, ο χώρος που παραχωρείται σε έναν ιδιώτη δεν μπορεί να καλύπτεται ολόκληρος, αλλά κατά 60% «με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού κάθετα και παράλληλα προς τη θάλασσα και να διατηρείται ελεύθερη ζώνη από την ακτογραμμή πλάτους τουλάχιστον πέντε μέτρων» (κανόνας που δεν τηρείται πουθενά, αφού οι ξαπλώστρες φθάνουν παντού στο κύμα). Αν υπάρχουν διαδοχικές μισθώσεις, πρέπει να υπάρχει απόσταση ανάμεσά τους 100 μ.
Για δες εδώ, τι επαθε ο άνθρωπος

αυτός το έβγαλε, ξέρεις ποσα ανάλογα γίνονται ;

Η Ελλάδα στο τέλος, εκτός από 5 νησιά ( τα οποία πανε αυτοί που έχουν χρήματα, οι ξένοι εννοώ) Σαντορίνη, Μυκονος, Παξοι και η Ιθάκη, πολυ φοβάμαι πως θα αρχίσει να πεφτει.

Τώρα το 80 ℅ της πληρότητας στα νησιά είναι από ξένους.

Δε μιλάω για μίζερους Άγγλους και Γερμανους, που παιρνουν 1 σαλάτα, 4 άτομα, και δεν δίνουν πουθενα μπουρμπουαρ.
Αυτοί είναι χάσιμο για τον τουρισμό.

Ο Έλληνας στο 90 ℅ , δε μπορεί να πληρωσει 100 ευρώ το λιγότερο για διαμονή, ΧΩΡΙΣ πρωινο :cool:

tatooine

Member
Οι ακτιβιστές όταν τελειώσουν με το μεγάλο πρόβλημα των ξαπλώστρων να ασχοληθούν και με το μεγαλύτερο των τραπέζοκαθισμάτων, που στην μετά κοβιντ εποχή έχουν κλείσει με την συναίνεση των άρχων όλα τα πεζοδρόμια και τις πλατείες, με ημιμόνιμες κατασκευές, εξοπλισμένες ακόμα και με κλιματισμό.
Τις ξαπλώστρες σε ένα μήνα θα τις ξεχάσουμε, οι πλατείες όμως και τα πεζοδρόμια στις πόλεις πρέπει να είναι ανοιχτά για να παίζουν τα παιδιά και να περνάνε οι περαστικοί χωρίς εμπόδια.

paefstra

Member
Οι ακτιβιστές όταν τελειώσουν με το μεγάλο πρόβλημα των ξαπλώστρων να ασχοληθούν και με το μεγαλύτερο των τραπέζοκαθισμάτων, που στην μετά κοβιντ εποχή έχουν κλείσει με την συναίνεση των άρχων όλα τα πεζοδρόμια και τις πλατείες, με ημιμόνιμες κατασκευές, εξοπλισμένες ακόμα και με κλιματισμό.
Τις ξαπλώστρες σε ένα μήνα θα τις ξεχάσουμε, οι πλατείες όμως και τα πεζοδρόμια στις πόλεις πρέπει να είναι ανοιχτά για να παίζουν τα παιδιά και να περνάνε οι περαστικοί χωρίς εμπόδια.
Νομιζω οτι με βαση τα Εξαρχεια γινεται χαμουλης με το θεμα του δωρεαν δημοσιου χωρου σε διαφορα σημεια της Αθηνας, εχω διαρκως ενημερωσεις.
Ωρα να βαλετε μπρος κι αλλου. Οι ακτιβιστες ειναι απλοι πολιτες, οχι τιποτε σπεσιαλ καταδρομεις.

tatooine

Member
Νομιζω οτι με βαση τα Εξαρχεια γινεται χαμουλης με το θεμα του δωρεαν δημοσιου χωρου σε διαφορα σημεια της Αθηνας, εχω διαρκως ενημερωσεις.
Ωρα να βαλετε μπρος κι αλλου. Οι ακτιβιστες ειναι απλοι πολιτες, οχι τιποτε σπεσιαλ καταδρομεις.
Δεν γνωρίζω τι γίνετε στην πρωτεύουσα άλλα στην συμπρωτεύουσα δεν μπορείς να περπατήσεις στα πεζοδρόμια σε ορισμένα σημεία.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Καμία κλαψα. Μόνο θυμός όταν σε μη τουριστικό νησί δεν μπορείς να κάνεις μπανιο στην πιο ωραία παραλία γιατί είναι κατακλυσμενη από εφτά σειρές ομπρέλες και εσύ έχεις χώρο μόνο πάνω στα βράχια. Συν μουσική στη διαπασών. Και οι μισές ξαπλώστρες άδειες. Κάποιοι από εμάς θέλουμε να γυρνάμε όλες τις παραλίες και κανονικά έχουμε κάθε δικαίωμα.
οκ δεν είναι κλάψα, είναι γκρίνια. Τον θυμό δεν τον ενστερνίζομαι. Δηλαδή στο νησί που λες (που δε ξέρω και ποιο είναι) δεν υπάρχει καμία ωραία παραλία δηλαδή; Είναι αυτή και μετά η επόμενη είναι τα βοθρόνερα της Ψυττάλειας;;

Ζούμε σε μια χώρα με 200+ νησιά κατοικήσιμα που όρεξη να έχεις να πηγαίνεις κάθε καλοκαίρι και σε καινούργια, εδώ ολόκληρος ψηλός και έχει φτάσει 40 και άμα δεις την λίστα του στα νησιά που δεν έχει πάει ακόμα θα πεις "δε γίνεται ρε φίλε να είναι τόσα πολλά ακόμα".

Είπα και πριν ότι για κάθε παραλία με ξαπλώστρες, υπάρχει και το αντίστοιχο της χωρίς ξαπλώστρες. Στη Κρήτη για παράδειγμα ξέρεις πόσες παραλίες που δεν είναι πήχτρα από ξαπλώστρες με αντίστοιχα νερά του Λαφονησίου και του Μπάλου μπορώ να σου πω; Βασικά έχω στο μυαλό μου κάπου στις 10 που χρειάζονται πολύ λιγότερη ώρα οδήγησης από τις προαναφερθείσες. Τώρα σε νησιά τύπου Μυκόνου, Πάρου κλπ δε την ξέρω την κατάσταση πόσο τραγική είναι γιατί απλά επιλέγω να μη πηγαίνω, αλλά ακόμα και εκεί ξέρω ανθρώπους που πάνε στο βόρειο κομμάτι του νησιού σε παραλίες παντελώς ερημικές.

Last edited:

dammys

Member
Σήμερα πλήρωσα 1 μικρό νερό από σουπερμαρκετ στην Άθυτο 50 λεπτά..

Δε θα μιλήσω για καφέ-φαγητό-παγωτό (όλα τσιμπημένα προς τα πάνω) εκεί βλέπεις τιμοκατάλογο και άμα θέλεις κάθεσαι...

Ένα θα πω -χάλασε και η Άθυτος- δεν υπάρχει σωτηρία στο 1ο πόδι...

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
οκ δεν είναι κλάψα, είναι γκρίνια. Τον θυμό δεν τον ενστερνίζομαι. Δηλαδή στο νησί που λες (που δε ξέρω και ποιο είναι) δεν υπάρχει καμία ωραία παραλία δηλαδή; Είναι αυτή και μετά η επόμενη είναι τα βοθρόνερα της Ψυττάλειας;;

Ζούμε σε μια χώρα με 200+ νησιά κατοικήσιμα που όρεξη να έχεις να πηγαίνεις κάθε καλοκαίρι και σε καινούργια, εδώ ολόκληρος ψηλός και έχει φτάσει 40 και άμα δεις την λίστα του στα νησιά που δεν έχει πάει ακόμα θα πεις "δε γίνεται ρε φίλε να είναι τόσα πολλά ακόμα".

Είπα και πριν ότι για κάθε παραλία με ξαπλώστρες, υπάρχει και το αντίστοιχο της χωρίς ξαπλώστρες. Στη Κρήτη για παράδειγμα ξέρεις πόσες παραλίες που δεν είναι πήχτρα από ξαπλώστρες με αντίστοιχα νερά του Λαφονησίου και του Μπάλου μπορώ να σου πω; Βασικά έχω στο μυαλό μου κάπου στις 10 που χρειάζονται πολύ λιγότερη ώρα οδήγησης από τις προαναφερθείσες. Τώρα σε νησιά τύπου Μυκόνου, Πάρου κλπ δε την ξέρω την κατάσταση πόσο τραγική είναι γιατί απλά επιλέγω να μη πηγαίνω, αλλά ακόμα και εκεί ξέρω ανθρώπους που πάνε στο βόρειο κομμάτι του νησιού σε παραλίες παντελώς ερημικές.
Τα είπες και πριν και σου απάντησα ότι εγώ θέλω να μπορώ να πάω σε όλες τις παραλίες που μου γυαλίζουν. Η @paefstra έβαλε τον νόμο. Ο νόμος καταπατητειται. Γιατί να σιγονταρω την παρανομία και να τρέχω στις βορεινες παραλίες που τις περισσότερες φορές δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο από τον αέρα?
Paralia Mikro Fanaraki · Aegean Sea, Grèce

paefstra

Member
Δεν γνωρίζω τι γίνετε στην πρωτεύουσα άλλα στην συμπρωτεύουσα δεν μπορείς να περπατήσεις στα πεζοδρόμια σε ορισμένα σημεία.
Γιατι δεν κατεβαινετε με βαριοπουλες οι πιο αψεις ειτε καταγγελιες οι πιο νηφαλιοι να ρυθμισετε την κατασταση? Ο νομος λογικα ειναι με το μερος σας. Αν τον εχετε διαβασει.

Eagle Fly

Member
Γιατι δεν κατεβαινετε με βαριοπουλες οι πιο αψεις ειτε καταγγελιες οι πιο νηφαλιοι να ρυθμισετε την κατασταση? Ο νομος λογικα ειναι με το μερος σας. Αν τον εχετε διαβασει.

Νομίζω πως αστειευσαι, ή ζεις στο 1960 , αυτοί που έχουν τα μαγαζιά δεν είναι, παιδακια του Δημοτικου... καταλαβαίνεις τι εννοώ 😎

paefstra

Member
Νομίζω πως αστειευσαι, ή ζεις στο 1960 , αυτοί που έχουν τα μαγαζιά δεν είναι, παιδακια του Δημοτικου... καταλαβαίνεις τι εννοώ 😎
Δεν αστειευομαι. Ηθελα να δειξω οτι το παραδειγμα περι Γερμανων που ΔΕΝ εχουν να αντιμετωπισουν κανονικη μαφια με μπραβους δεν εχει σχεση με την αποικια στην οποια ζουμε αλλα η μιμηση πρεπει να ειναι σε ολα.

Αν δεν μπορεις να εισαι "Γερμανος" και στα νομιμα κατοχυρωμενα δικαιωματα σου, τοτε ας αφησουμε τις θεωριες οτι οι Γερμανοι παιρνουν τα βουνα και τα λαγκαδια γιατι ειναι αξιοι και αγαπουν το σκαρφαλωμα σαν τα αγριοκατσικα κι εμεις εδω τεμπελχανεια.

Delmem31458

Banned
Συγνωμη για το ασχετο που θα προσθεσω ως κατοικος του κεντρου. Ειδα επιστρεφοντας τους αστεγους της γειτονιας μου πολυ ταλαιπωρημενους. Μια κοπελα που θα 'ναι 25 χρονων εχασε ολα τα δοντια της πια. Ειναι σα γρια φαφουτα. Δεν ξερω γιατι υποφερουν τοσο, και πως μπορουμε εμεις να βοηθησουμε.

paefstra

Member
Συγνωμη για το ασχετο που θα προσθεσω ως κατοικος του κεντρου. Ειδα επιστρεφοντας τους αστεγους της γειτονιας μου πολυ ταλαιπωρημενους. Μια κοπελα που θα 'ναι 25 χρονων εχασε ολα τα δοντια της πια. Ειναι σα γρια φαφουτα. Δεν ξερω γιατι υποφερουν τοσο, και πως μπορουμε εμεις να βοηθησουμε.
Αυτο με τα δοντια ειναι λογω της χρησης ναρκωτικων.
Εγω απο αυτα δεν ξερω, αλλα δεν μπορεις να τραβηξεις αλυσοδεμενο καποιον να κανει αποτοξινωση. Χρειαζεται υποστηριξη απο ψυχ και πολλες δομες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom