• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Olympic Air Η Ολυμπιακή στην MIG του Βγενόπουλου;

ANEL

Member
εκτός από τα παραπάνω,κόβει και το πρόγραμμα icarus,οπότε όποιος έχει μίλια πρέπει να τα εξαργυρώσει(και να πραγματοποιήσει το ταξίδι του)ως τις 30 Σεπτεμβρίου!
μαλλιά κουβάρια!!!!

GTS

Member
Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν υπάρχει συνέχεια μεταξύ εταιριών. Η Olympic Airlines κλείνει, και την ίδια μέρα ξεκινά λειτουργία η Olympic Air (που σήμερα ονομάζεται Pantheon). H μεταβίβαση (ιδιωτικοποίηση κλπ) αφορά την εταιρία Πανθεον..., η οποία εξαγόραζει σήματα, slots κλπ από την Olympic Airlines.
Όπως το θέτεις νομικίστικα ναι.....αλλά η ουσία δεν αλλάζει....

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Αυτό όμως το "δε μιλάνε οι παλιοί με τους καινούργιους" δε το καταλαβαίνω....η εταιρεία έχει μία συνέχεια, θέλουμε δε θέλουμε και θα έπρεπε να είναι ήδη ενήμεροι οι τωρινοί από τους μελλοντικούς για το ποια δρομολόγια θα κοπούν.
Δεν υπάρχει καμία συνέχεια, από τη στιγμή που, όπως είπε ο taver, δεν μιλάμε για την ίδια εταιρεία. Δυστυχώς δεν εχω γνώσεις στα των αεροπορικών, αλλά μιας που το συζητάμε ας καταθέσω εδώ ένα στιγμιότυπο που έλαβε χώρα πριν λίγους μήνες.

Τηλεφωνώ στο γραφείο τύπου της Ολυμπιακής για να μάθω τι γίνεται με το νέο σχήμα της εταιρείας. Το σηκωνει μια τύπισσα.

-Ναι καλημέρα σας, θα ήθελα παρακαλώ να μιλήσω με τον κ. Τάδε (ένας από τους υπευθυνους τυπου επικοινωνίας κτλ)
-Ο κ. Τάδε δεν εργάζεται πλέον για την Ολυμπιακή
-Ωραία, θα μπορούσα να μιλήσω με τον αντικαταστάτη του;
-Δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς στη θέση του τώρα πια. Μπορώ να βοηθήσω σε κάτι;
-ΝΑι, ακούστε, θα ήθελα παρακαλώ μια ενημέρωση για τη νέα εταιρεία, τα λογότυπα, τα αεροπλάνα κτλ
-Ε και γιατί πήρατε εδώ; Εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι :rolleyes:
-Συγγνώμη κιόλας, αλλά αν δεν είναι το Γραφείο Τύπου της Ολυμπιακής αρμόδιο να με ενημερώσει, ποιος ειναι;
-Ααα, μα φυσικά θα πάρετε την MIG!
-Ωραία, μπορείτε παρακαλώ να μου δώσετε τέλος πάντων το τηλέφωνο του αντίστοιχου υπευθυνου;
-Α μα που να το ξερω κυρία μου; Πάρτε το 11888 και ζητήστε το τηλέφωνο της Marfin!!!

Αποφασίζω να μην εκνευριστώ. Παίρνω όντως τον ΟΤΕ, βρίσκω ενα τηλέφωνο.

-Καλησπέρα σας, είμαι η Τάδε από το Τάδε μέρος, και ενδιαφέρομαι να μάθω για τη νέα εταιρεία.
-Αααα... ολυμπιακή εεεε.... καθήστε να δώ με ποιόν μπορώ να σας συνδέσω... (στο σημείο αυτό με συνδέει με μία, της ξαναλέω την ίδια ατάκα, με συνδέει με άλλον, τα ξαναλέω κτλ κτλ, τελικά βρίσκω αυτόν που πρέπει)
-Γειά σας είμαι η ταδε μπλα μπλα μπλα..
-Κοιτάξτε, κι εγώ δεν είμαι αρμόδια για να σας πω :rolleyes:, γιατί η εταιρεία μας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει :rolleyes::rolleyes::rolleyes: αφήστε μου ένα mail και ότι έχω πρόχειρο θα σας το στείλω....

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Απ' ότι βλέπω με την πρώτη ματιά...δεν χάνει τον δημοσιοϋπαλληλικό χαρακτήρα της η εταιρεία! :haha::haha::haha:

fotast

Member
Πάντως στίς εφημερίδες τής περασμένης Κυριακής γράφτηκε ότι απο τούς 300 πιλότους πού χρειάζονται έχουν "κλείσει" μόνον τους 100 γιατί οί υπόλοιποι(άν καί τούς έστειλαν προσωπικές επιστολές) δέν δέχονται τήν σύμβαση καί τίς αμοιβές πού τούς προτείνουν.Βρίσκουν καλύτερες αμοιβές σέ Εμιράτα,Τουρκία και Κίνα γιά συμβάσεις 1-3 χρόνων.

Είναι αλήθεια άραγε?

Traveller

Member
εκτός από τα παραπάνω,κόβει και το πρόγραμμα icarus,οπότε όποιος έχει μίλια πρέπει να τα εξαργυρώσει(και να πραγματοποιήσει το ταξίδι του)ως τις 30 Σεπτεμβρίου!
μαλλιά κουβάρια!!!!
Γιατί μαλλιά κουβάρια παρακαλώ?? Μάλλον δεν έχετε καταλάβει τι έχει συμβεί... το μαγαζί όπως το ξέρατε μας τελείωσε... κλείνει 30/9... λουκέτο... από 1/10 λειτουργεί με νέα διεύθυνση... η νέα διεύθυνση από που κι ως που θα αναλάβει υποχρεώσεις της παλιάς? Το μαγαζί πουλήθηκε σε ιδιώτη κυρίες και κύριοι και αυτός κάνει κουμάντο τώρα... οι υστερίες για τα κομμένα δρομολόγια, τους επιβάτες που μένουν με τα εισιτήρια στο χέρι και τα χαμένα μίλια ανήκουν στο παρελθόν... μην αντιμετωπίζετε την καινούργια κατάσταση σαν την παλιά... καμμία μα καμμία σχέση... η εταιρία είναι εντελώς καινούργια και ιδιωτική...λογικό είναι σε μια εταιρία που τώρα στήνετε να υπάρχουν παιδικές ασθένειες... προβλήματα υπάρχουν και θα υπάρχουν αλλά να είστε σίγουροι ότι καμμιά δημοσιουπαλληλική νοοτροπία δεν θα υπάρχει... ξέρετε κανένας να πληρώνει για να κάθονται οι υπάλληλοί του?

Συνοψίζοντας... το νέο αφεντικό αποφασίζει... κουμάντο στην νέα εταιρία κάνει μόνο αυτό και κανένας άλλος... όσο νωρίτερα το καταλάβουμε αυτό τόσο καλύτερα για όλους...

ANEL

Member
ακόμα και αυτή την στιγμή πουλάει στο site της εισιτήρια για τους παραπάνω προορισμούς.(αυτούς για τους οποίους υποτίθεται πως θα κοπούν τα δρομολόγια).
ερωτήματα:
α)ποιος πληρώνει τα ωραία εκατομμυριάκια του και αφήνει άλλους να κάνουν κουμάντο στο μαγαζί,έστω και για μία μέρα?
β)ποιος θέλει να δημιουργήσει ,εκτός από δυσαρεστημένους υπαλλήλους,και δυσαρεστημένους πελάτες,με το καλημέρα σας?και μάλιστα σε εποχές μεγάλης κρίσης στον κλάδο?
γ)μήπως κάποιοι θέλουν,γιατί έτσι παίρνουν ότι πραγματικά ήθελαν από το μαγαζί και ύστερα αναφωνούν "δυστυχώς επτωχεύσαμεν"?
δ)ή μήπως τελικά όλα γίνονται προς χάριν του ντόρου και τα δρομολόγια συνεχιστούν με τον άλφα ή βήτα τρόπο ως έχουν???(με δεδομένο ότι ακόμα πουλάει εισιτήρια και για το 2010 παρακαλώ!)
η λίστα των ερωτημάτων δεν τελειώνει εδώ.άρα προς το παρόν:μαλλιά-κουβάρια.

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
μα είπαμε, θα τα κάνει τα εν λόγω δρομολόγια σε συνεργασία με άλλες εταιρίες οπότε λογικά δεν θα μείνει κανείς με το εισιτήριο στο χέρι,άρα δεν θα δημιουργήσει δυσαρέσκειες, άρα γιατί να μη τα πουλάει? αν είναι οι πτήσεις code share με άλλες εταιρείες αυτό δεν αλλάζει κάτι στην ουσία...θα την πουλάει σαν πτήση της, απλά θα πετάει ο πελάτης με αεροπλάνο άλλης εταιρίας..
τα ερωτήματά σου ANEL δεν τα έχω καταλάβει...,
όποιος θεωρεί ότι θα χει πρόβλημα ας μην αγοράσει προς το παρόν από την Ολυμπιακή, ας αγοράσει από άλλη εταιρία.. και επίσης σου ξαναγράφω αυτό που λέει και ο τράβελερ πιο πάνω...γιατί οι Έλληνες πρέπει να έχουν απαιτήσεις από την νέα Ολυμπιακή? σου λέει πουλάω αυτό.. αν θες το παίρνεις, αν δε θες το αγοράζεις από αλλού..απλά πράγματα..αν πας σε ένα μαγαζί να αγοράσεις παπούτσια και δεν έχει αυτά που θέλεις, τι κάνεις?απαιτείς από τον μαγαζάτορα να τα φέρει στο μαγαζί του η πας σε άλλο μαγαζί?

ANEL

Member
δεν είναι σωστό να κάνουμε εδώ αυτή τη συζήτηση,αλλά αφού ρωτάς ειδικά εμένα,θα σου απαντήσω με μια ερώτηση:εσύ αν κλείσεις εισιτήριο με μια χ αεροπορική(πληρώνεις για να πετάξεις μ'αυτήν,ελπίζω να' ναι κατανοητό αυτό) θα είσαι χαρούμενη να πετάξεις με μια οποιαδήποτε άλλη?σε μιά άλλη οποιαδήποτε ώρα και γενικά σε άλλες συνθήκες από αυτές που είχες επιλέξει?εμένα πάντως θα με χάλαγε αυτό.θέλω να αποφασίζω εγώ για μένα και να παίρνω κάθε φορά αυτό που έχω επιλέξει να πληρώσω.που είναι το παράξενο?
ο παραλληλισμός αεροπορικό ταξίδι-παπούτσι,νομίζω πως είναι τουλάχιστον άστοχος.
όσο για το πρόβλημα και όποιος το έχει ας μην ταξιδεέψει,δεν με αφορά,γιατί δεν σκόπευα,ούτε σκοπεύω να ταξιδέψω με ΟΑ.απλά,νομίζω πως μπορώ να έχω γνώμη και ας μην θίγονται στενά προσωπικά μου συμφέροντα.

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
απλά επειδή η αρχή θα είναι περίοδος προσαρμογής για τη νέα εταιρεία δεν θεωρώ ότι είναι τόσο τραγικό να πετάξει τελικά κάποιος με αεροπλάνο άλλης εταιρείας, δεδομένης της νέας κατάστασης... και ειδικά για την Ολυμπιακή (την τωρινή, την παλιά), που πολλές πτήσεις γίνονται με νοικιασμένα, της κακιάς ώρας αεροπλάνα σιγά το θέμα..
επίσης οι τιμές πολλών αεροπορικών εισιτηρίων είναι όμοιες με τις τιμές ενός ζευγαριού παπουτσιών, οπότε δεν το βλέπω τόσο άστοχο τον παραλληλισμό..

ANEL

Member
απλή διάσταση απόψεων!!αυτά να το πεις στους ομογενείς και ίσως καταλάβεις τι ρίσκο θα πάρει η ΟΑ αν κάνει αυτά που σου φαίνονται τόσο απλά και φυσιολογικά να γίνονται...

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
γιατί τι θα πάθουν οι ομογενείς αν πετάξουν με άλλη εταιρεία? είναι υποχρεωμένη η ολυμπιακή να μεταφέρει ομογενείς? τι ρίσκο θα πάρει η ολυμπιακή αν πετάει στον Καναδά με αεροπλάνα της KLM? θα θυμώσουν οι ομογενείς?? και?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom